![]() |
Ah! Nie załapałem! Nie wiem, od kogo były - musiałbym wygrzebać i sprawdzić.
OK, znalazłem jedną. Info z Nero CD Speed: Manufacturer : TDK Code : 97m32s00f Disc Type : CD-R Usage : General Recording Layer : Dye Type 0: Long Strategy (Cyanine, AZO) Recording Speed : n/a Capacity : 74:59.00 659 MB Additional Capacity : n/a Overburn Capacity : not tested I jeszcze - pomyliłem się: nie 16x, tylko 12x. Ale niedawno porównywałem TDK Metallic X z pudełek - w ATIP było TDK - z TDK Metallic X z kołka - w ATIP był Ritek, a same płytki minimalnie inne. |
Cytat:
|
Nie słyszałem, by ktokolwiek inny niż TDK sprzedawał płyty o nazwie "d-view"! ||
|
Cytat:
|
Miałem na myśli właśnie te stare niebieskie d-view 16x 74 min., kupowane gdy tylko pojawiły się w sprzedaży.
|
Ja sie ostatnio bardzo zawiodlem na Esperanzach Black - duza czesc odtwarzaczy muzycznych nie chce ich czytac, podczas gdy te TDK co wspomnialem ida bez problemu. Poza tym ja nie nagrywam na tych nowych D-view (48x) tylko na starych 16x bo tych zostalo mi jeszcze duzo i dotad problemow nie mialem. Standartowo tylko nie lubia duzych szybkosci odczytu.
|
Cytat:
|
Cytat:
Przetestuję jeszcze sugerowane nośniki. Rozbierane i czyszczone już było i bez efektu. Pozdrawiam Andrzej PS. Jeżeli efekt będzie pozytywny to powiadomię sznowną grupe |
Cytat:
|
proponuje nagrywac do samochodu na plytach z czarnym lub niebieskim spodem (dysan black, verbatim) i jak najwolniej
sprobuj tez przedmuchac smieniarke sprezonym powietrzem a jak nie to service (lub wlasnoreczny demontarz i czyszczenie) |
Cytat:
I o to mi właśnie chodziło z tą opinią o Nero :spoko::3msie: |
Cytat:
Wersja 5.5.9.9 jest według mnie nowa (co prawda są już nowsze), ale jak Ci działa bez problemu to nie ma sensu uaktualniać. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
Po 1. Czytać umiem jakbyś nie zauważył i nie wtrącał bym się nawet do rozmowy jakbym nic nie rozumiał!To chyba jasne. Przyznaje Ci racje, Ameryki nie odkryłeś pisząc, że problem polega na nieczytaniu płyt!:D ;) Po 2. Zapytałem co rozumiesz przez powiedzenie: "stara wersja Nero" !! I ja podałem moją i napisałem w nawiasie, że to moja i jestem ciekawy co powiesz na ta wersją.... Cytat:
|
Cytat:
tylko odtwarzacz samochodowy. Proponuję kupić kilka dobrych nośników: Verbatim, TDK, Platinum, żeby dobrać odpowiedni, który bez problemu czyta odtwarzacz. Ale obawiam się, że bez czyszczenia lub wymiany nie obejdzie się. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:54. |