![]() |
plyta audio dosc nietypowa
mam duzy dosc problem. sciagna;em sobie z netu plyte najnowsza Scooter'a. jest to jedna dluga mp3, do ktorego dodany jest plik .cue, ktory plik to daje sie w cdrwin i nagrywa plytke bez przerw. plyta ta ma niecale 50 minut, wiec chcialbym na reszte miejasca ngrac kilka kawalkow innych scootera. tylko teraz mam takie pytanie jak to zrobic?
bo jak zaznacze tylko ten dlugi plik mp3 w cdrwin, to nic wiecej nie nagra. a w neronie tego chyba nie da sie zrobic.czy jest jakies rozwiazanie mojego problemu? |
W Nero utworz nowa plyte audio, przeciagnij na nia ta mp3 a potem jeszcze te ktore chcesz dodac. Bedziesz mial 1 sciezke z cala plyta scootera a nastepne beda te ktore dodales.
Tylko takie wyjscie widze. |
jak to obraz to mozna nagrac w feurio -> utworz kompilacje z pliku cue.
Nastepnie mozna dolozyc utwory przeciagajac do okienka kompilacji. Dzieki temu bedziemy mieli plyte z podzialem na utwory i z tytulami:) |
Cytat:
|
nagrywasz feurio - i zaznaczasz 'nie zamykaj CD'
jak juz nagrasz mozesz dograc do plyty dane jesli chcesz dodac audio to robisz to co powiedzial sprezyn |
Cytat:
|
Sprezyn ma racje (chyba, bo Feurio nie uzywam ;))
|
jeszcze sie da w EAC nagrac, ale nie wiem jak zmusic go do nagrywania :blee:
mialem tak sciagniety Blank&Jones (jeden plik mp3 i cue), a nagralem go w WinOnCD6, poustawialem indexy (wg pliku cue), podzielilem wg tych indexow na tracki, no i wypalanko :) poszlo bez najmniejszych problemow oczywiscie tez mozesz to nagrac w Nero, tez wstawiasz indexy wg pliku cue, dzielimy na tracki no i wypalanko :D tak jak w Winononie, ale w Nero ta operacja jest nieco latwiejsza ;) |
dzieki za sugestie, moze przydazda sie na nastepny raz, bo uporalem sie z ta plyta recznie. tzn zmodyfikowalem ten plik CUE nastepujaco: dodalem tam tracki, tak ze plik cue obslugiwal ten dlugi kawalek mp3 i dodatykowo 4 inne mp3. wiec zamiast 12 trackow bylo 16 :) bylo z tym troche roboty, bo tzreba bylo recznie wszytsko powpisywac do tego pliku, ale dziala. jedyne co zauwazylem to to, ze kazdy utwor dodany zaczyna sie od 5 sekundy a nie od 5. tzn te pierwsze 5 sek jest tak jakby koncem poprzedniego utworu. nie wiem dlazcego tak ejst, bo indexy ustawilem od czasu 00:00:00, czyli od pozcatku pliku.ale..... jest i tak dobrze. jeszzce arz wam dziekuje.
|
Cytat:
|
raczej nie - nie ma opcji 'nie zamykaj sesji...' - a jest to niezbedny warunek
choc ja tego programu uzywam w bardzo powierzchowny sposob - nie experymentowalem - moze ktos probowal... |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:37. |