![]() |
Cytat:
|
Ja ci poradze,spróbuj tak:WYŁACZ EXPLORERA i wtedy usuniesz ten film.
Napisz czy pomogło!!! PS1:mysle ze problem ten jest bardzo prozaiczny :) ,po prostu po zaznaczeniu pliku .avi explorer chce automatycznie właczyc podglad-proces sie zaczyna a ty mu dajesz na kasuj i koło sie zamyka... Jest to bug Microshita xp. Tym programem sprawdzisz jak program akurat uzywa tego który cie i nteresuje http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/handle.shtml PS2:a to taka konsola..^_^ |
Cytat:
|
ciagle walcze z tym plikiem. w ogole kiedy probuje mu zaszkodzic to explorer przejmuje calego procka :( (to chyba przez ten plik mam tez od czasu do czasu klopoty z explorer). tak myslalem, aby dostac sie do niego przez dosa, ale to ntfs czyli raczej nic z tego. przez total commander tez nie chce pojsc sobie precz. trojan raczej nie wchodzi w gre. sprobuje jeszcze przeskanowac dysk. jak to nie pomoze to zrobie tej partycji format, ale dzieki za wysilki.
|
moze to byc tez efekt tego ze ktos zasysa ten plik od ciebie, przypaletal sie wirus/trojan i w jakis sposob zwiazal sie z tym plikiem, albo nasatpil reset przy operacji na tym pliku i cos sie windzie pomieszalo
mialem takiego skubanca ktory stawal sie procesem systemowuym (PID 100!!!!) i nie dawal sie za nic i niczym usunac pomoglo usuniecie z dosa (z prawdziwego dosa bootowanego z flopa) |
Cytat:
|
Sprawdzałeś czy nie masz błędów na dysku: scandisk się prosi.
Takie sytuacje występują też przy błędach w rejestrze. 8) |
Miałem na myśli polecenia dosowe, możesz je spokojnie wpisać w dolnym okienku Total Commandera, też działa.
Sprawdziłem. |
Witam!
no.. a zeby latwiej bylo w DOS'ie to polecam NC (Norton Commandera), tylko nie przenos w nim plikow, bo pozmienia Ci nazwy na Nazwa~.rozszerzenie (widzi poprawnie tylko nazwy o dlugosci nie przekraczajacej 6 znakow). Ale do kasowania plikow nadaje sie doskonale. |
Trudne pliki praktycznie zawsze udało mi się usunąć poleceniami z dosa, czyli del nazwa.roszerzenie, jeżeli nie byłem w stanie napisać nazwy to del *.* po przeniesieniu reszty plików z katalogu w inne miejsce.
|
Tak czasem jest z plikami ze winda nie pozwala ich usunac z niewiadomych powodow. Jak reset nie pomago to moze sprobuj z trybu awaryjnego albo uzyj dyskietki startowej np z win 98. Co do dziwnego zachowania IE to ciekawa sprawa, nigdy o czyms takim nie slyszalem. Kiedys co prawda mialem cos podobnego ( ni z tego ni z owego mialem zuzycie proca na poziomie 100 % a system pracowal bez zadnych procesow ) ale po resecie wszystko bylo ok. Teraz odkad go przeinstalowalem , juz nie spotkalem sie z taka sytuacja.
|
Heh, tez mam winde ikspe i w moim przpadku nie moge nic ruszyc, bo w emule mam filmy udostepnione... czyli nawet jak mul jest nieaktywny, winshit widzi go jako uzywanego :)
pozdro ;) |
może wystarczy zmienić atrybuty plików albo usunąć plik w trybie awaryjnym - tak mi tylko wpadło do głowy
|
hmmm
a próbowałeś moze usunąć przez jakiegoś filemanagera ?? np total commandera ?? pozdrawiam, Marcin |
wlasnie chodzi o to, ze po resecie dalej nie moge go usunac. mam co prawda partycje na ntfs'ie, ale raczej to nie ma zwiazku, bo na fat32 tez spotkalem sie z czyms takim.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:54. |