![]() |
NTFS jest lepszy od FAT, ale w większości układów jest wolniejszy
|
Mozna tez sam plik wymiany umiescic na innym dysku lub partycji, aby przyspieszyc siec mozna wyłączyć zarezerwowaną przepustowość dla pakietów QoS jesli ich nie uzywamy.
|
Defragmentacja HDD, wylaczenie w msconfig wszystkiego co nie musi uruchamiac sie razem z systemem, nowe stery do MB, czyszczenie rejestru. Przylaczam sie rowniez do Y@nkee`ego i polecam BootVis - cudow zadnych nie zdziala, ale niejaka poprawe da sie zauwazyc.
|
Patrix ;)
A styl juz na samym poczatku zmienilem na win98 bo sie polapac nie moglem. A poza tym jakos mi te wodotryski z XP nie przypadly do gustu. |
XP + lejce + bicz = szyyyybciejjj ;)
|
a ja bym zaczal od optymalizacji czasu bootowania
do tego posluzy nam BootVis, ktory zostal stworzony specjalnie dla WinXP przez sam Microsoft ;) Cytat:
|
Cytat:
|
Powyrzucaj zbędne ci programy, wyłącz WSZYSTKIE kolorki i ekran logowania, powróć do menu start znanego z systemów wcześniejszych, itp. więcej ci już nie poradze
|
Jak przyspieszyc Windows XP
Szczerze mowiac nie znalazlem na forum konkretnych porad jak wycisnac wiecej mocy z Windows XP(czytaj: szyyyyybciej ;))
I od razu mowie ze wszystkie programy typu "tweak" raczej mi (mojemu XP) wcale/niewiele pomogly. Tweak XP ma sporo opcji ale ma jakiegos widocznego przeyspieszenia dzialania/uruchamiania systemu. Jesli macie jakies sprawdzone porady, podzielcie sie nimi. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:24. |