![]() |
Potencjometr do Volcano 7+
Niedawno wyszedł wentylatorek Volcano 9 (albo 9+, nie pamiętam) i tam jest potencjometr do regulacji prędkości obrotowej. Da się go założyć na Volcano 7+, albo dokupić osobno (raczej to drugie)? Ewentualnie, gdybym chciał go zrobić samemu, to co muszę wiedzieć zanim się do tego zabiorę?
|
|
Wiem o tym topicu, przejrzałem go, ale czy mogę taki potencjometr dokupić osobno? Chciałbym też tak krótko i treściwie co muszę kupić, bo ze złożeniem to już dam sobie radę. Chodzi tu o KONRETNY wentylator, więc może ktoś coś powie akurat o tym wentylku, jakieś porady albo co. Konkretnie to chodzi mi o zmniejszenie temperatury no i o głośność pracy. Teraz mam taki trzystopniowy regulator, na najmniejszej prędkości chodzi cichutko, ale czasem za bardzo się grzeje. Kiedy znowu dam wyższą prędkość to hałasuje jak wiertarka :). Mam parę dodatkowych wiatraczków, chyba, że dam jeszcze korek albo coś od środka.
|
jak chcesz dobry regulator to wez fammate - sam go mam od roku i dziala super :)
|
Cytat:
|
Cytat:
* Cytat:
|
To masz ten sam wentylatorek co ja (chyba :)). Dzięki, poszukam po sklepach, a ty masz to z 4maxa?
|
Cytat:
|
Dziwne, bardzo podobne. :) Chyba tylko w 4maxie to dostanę, bo jak Volcano kupowałem to też tylko tam było. Ech, jeszcze za wysyłkę płacić :(.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:49. |