![]() |
Cytat:
pozdrófka |
Te pamieci 133 i 100 MHz beda ze soba dzialac, tyle ze w trybie magistrali 100 MHz
pozdrawiam:) |
Cytat:
Czasem własnie takie sprzety najbardziej potrafaia wkurzyc :) |
Przy tak małych różnicach prędkości nie powinno być żadnych spektakularnych efektów (np. eksplozji :)). A zaglądałeś do instrukcji? :)
|
ja mam tak i dziala bez problemow:)
|
Cytat:
Tu nie bedzie nic kupowane :) Poprostu chcem do brata wrzucic swoją kość, a ze juz pół roku temu zainkasowałem za to pieniążki :) a teraz pomyslałem ze mogło by nie działac :) dlatego pytam :) na dniach sprawdze co i jak :) dzieki wszystkim za odpowiedzi ! |
Obawiam się, że inaczej niż doświadczalnie tego nie sprawdzisz. Zapewnij sobie prawo do zwrotu kupowanego modułu lub jego wymiany na inny.
|
jesli nie zadziala w jeden sposob to sprobuj drugi. Slyszalem juz obydwie wersje i rozni ludzie sie zaprzysiegali, ze maja racje. Zreszta nawet jesli odwrotnie wlozysz, to nic nie powinno sie stac.
|
niekoniecznie :) znam takie płyty w których montaż tak jak Bóg i producent przykazał był powodem dziwnych zachowań kompa :) po prostu to będzie chodzoć a jako ze masz 2-4 slociki pod memorki to dużo szukania ne będzie /choć sa miałem przypadek ze dwie takie same pamiątki ze sobą nie chciały poprawnie kolaborować na podwyższonych fsb (samodzielnie pozwalały na 160MHZ z Cl2 a razem to już przy 148 pokazywały gest Kozakiewicza ) tak że chodzić to będą ale jak i w jakim układzie to po prostu trzeba sprawdzić samemu
|
drugi to dalszy.
|
Cytat:
a który to jest dalszy ? |
Witam !
BArdzo duza - tyle ze szybsza kosc musi isc do dalszego banku :) Ja mam u siebie 2x 64 MB 100Mhz i 1x 128MB 133 i nic sie nie wiesza. Pamietam tyko ze jak zamieniłem kosci miejscami to wkółko wyskakiwały bledy / na win98se / |
Powinny ze soba wspolpracowac, oczywiscie przy 100 MHz. Nie powinno dziac sie nic dziwnego.
|
100Mhz vs. 133Mhz ? Dimm
Witam !
Jaka jest szansa ze dwie kości DIMM 128Mb bedą ze sobą normalnie współpracowały ? przy czym jedna jest 100Mhz a druga 133Mhz ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:16. |