Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   darmowe progsy do nagrywania (https://forum.cdrinfo.pl/f2/darmowe-progsy-nagrywania-21687/)

Bartez 27.05.2003 16:07

Cytat:

mallowex napisa***322;(a)
no Ciapek mam tego ELDŻIKA i dostałem full Nero Express :)

nie ma czegos takiego jak full Nero Express. To jest okrojone Nero z ladnym graficznym interfejsem i sporo nizsza cena.

Cos takiego jak DVD X Copy XPress i DVD X Copy.

puch 27.05.2003 16:00

Z Nero dołączanym (bundled) do nagrywarek jest bardzo różnie. (Najważniejsze jest jednak to, że z wyjątkiem jakichś zupełnie odosobnionych przypadków Nero dostajemy nawet z napędem "w folii").

Lite-On dołącza wersję, która obsługuje wyłącznie nagrywarki Lite-On. LG od niedawna dołącza okrojoną wersję (samo Nero Express + InCD), która jednak dla odmiany obsługuje różne napędy. W przypadku LG wpisanie dobrego numeru seryjnego odblokowuje normalne Nero. Jak jest z przypadku Lite-On'a nie sprawdzałem.

Nero w wersji OEM można kupić w sklepach (np. w MM) za ok. 50 zł. Teoretycznie jest ono przeznaczone tylko do sprzedaży z kupowanym jednocześnie napędem, ale w praktyce często sprzedają je oddzielnie.

Wersja ta, OEM, obsługuje wszystkie napędy, można ją swobodnie uaktualniać, itd., ale nie ma pełnej funkcjonalności wersji pudełkowej Nero, np. nagrywania na dwa napędy jednocześnie, skanera antywirusowego, itp.

mallow 27.05.2003 15:13

no Ciapek mam tego ELDŻIKA i dostałem full Nero Express :)

PS. to sie upominaj o te ner nich Ci dadza ... bo co to ma byc ... a jak sie kapna ze obeznany jestes to taczej dadza

ff1 27.05.2003 14:05

thx

jak w temacie :)
Zamowilem nagryware lg (ale komp to zestaw wiec zlodzieje zrobia swoje i gowno pewnie bedzie-ale mowi sie trudno)

Laser 26.05.2003 21:04

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)
Ciesz się, że nie masz pikawy z LG :) ^_^
Witam !

To juz bym dawno wykorkował - 20 razy by mi wymieniali optyke ....

Patrix 26.05.2003 21:00

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Mam telewizor LG, Wieze LG, logówke LG, komputer LG, kibel LG, samochód LG .....
Ciesz się, że nie masz pikawy z LG :) ^_^

Bartez 26.05.2003 20:03

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
czy walnąć głową o monitor! :piwo:
szkoda by bylo monitora ;)

CIAPEK 26.05.2003 18:17

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Jak mi juz ktos dzis powiedział - wyloozuj :)

Przeciez wiem ze zart :)

Pozdro;)

loooz Laser!

Ale z tym kiblem to nie wiedziałem czy mam sie śmiać czy płakać czy walnąć głową o monitor! :piwo:

Laser 26.05.2003 18:16

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
nie nerwuj się tak!:cisza: 8)

Jak byś nie zauważył przytoczyłem cytat Mallowexa, a wiem, że ty nie masz nagrywarki LG, widać to nawet po logu Yahahy i nie słyszałem także żeby były telewizory LG razy 52!

To była pomyłka, a że jej nie zauważyłeś to nie musisz się tak na mnie denerwować i pisać o jakiś prowokacjach!

Już edytuje tamten post!

Witam !

Jak mi juz ktos dzis powiedział - wyloozuj :)

Przeciez wiem ze zart :)

Pozdro;)

CIAPEK 26.05.2003 18:14

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Ta jasne mam LG - cała szafe LG !

Mam telewizor LG, Wieze LG, logówke LG, komputer LG, kibel LG, samochód LG .....

To chyba była lekka prowokacja :)

Co do softu - zrób tak jak pisza - kup nagrywarke w wersji BOX razem z softem i masz legal :)

Ale widzialem tez nero za 50PLN w media markt :)

nie nerwuj się tak!:cisza: 8)

Jak byś nie zauważył przytoczyłem cytat Mallowexa, a wiem, że ty nie masz nagrywarki LG, widać to nawet po logu Yahahy i nie słyszałem także żeby były telewizory LG razy 52, albo samochody lub kible!

To była pomyłka, a że jej nie zauważyłeś to nie musisz się tak na mnie denerwować i pisać o jakiś prowokacjach!

Już edytuje tamten post!

Laser 26.05.2003 18:04

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
Jeżeli dobrze pamiętam Laser to ty masz LG52X?:chytry:

Witam !

Ta jasne mam LG - cała szafe LG !

To chyba była lekka prowokacja :)

Co do softu - zrób tak jak pisza - kup nagrywarke w wersji BOX razem z softem i masz legal :)

Ale widzialem tez nero za 50PLN w media markt :)

CIAPEK 26.05.2003 17:57

Cytat:

mallowex napisa***322;(a)
no wlasnie ... powiedz zeby ci do pracy nagrywary lg kupili :) tam zawsze dostajesz nero , czy to OEM czy BOX ... choc nie wiem jak to jest w Lite-On ;)
a z darmowych jeszcze ... to moze incd do obslugi Mount Rainer :)
jak mi sie cos jeszcze przypomni ... to napisze

Jeżeli dobrze pamiętam Mallowex to ty masz LG52X?:chytry:

Kumpel ma tą samą i dostał Nero Express, więc jak to jest u Ciebie?:3msie:

Trzeba trafić na model tak mi się też zdaje, najlepiej zapytać sprzedawcy.

Mój LG miał fulla.:)

mallow 26.05.2003 17:57

do kopiowania ... pierwsze slysze ...
jedyny sposob w jaki mozna skopiowac jest taki ze najpierw zawartosc cd na na hdd a pozniej nagrywac ...

poszukiwacz 26.05.2003 17:36

A może tak XP w pracy ?
Też ma jakiś tam program do kopiowania ...
Jest to jakaś alternatywa .

lopus 26.05.2003 16:24

Z darmowych kopierów to ci polecam CD Manipulator 2.69 podobny do Clone CD ale ma mozliwosc masteringu płyt,b dobry moim zdaniem.
Sciągnij stad:http://www.freewarenetz.de/media4.htm jest tam jeszcze troche freewaru...
a strona domowa CD manipulatora to http://www.storeroom.info/cdm/ ,ale po japonsku.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:13.