Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   LiteON (https://forum.cdrinfo.pl/f2/liteon-21716/)

JoT.Pe 27.05.2003 10:27

LiteON

Posiadam Liteon'a LTR-48246S i ni emoge wypalac na pytkach akossa silver 48x. Plyta rozpedza sie w nagrywarce po czym za chwile zwalnia po czym znowu lapie obroty i zwalnia i tak w kolko. Z czym jest problem ?
Nawet chcac zrobic sobie obraz partycji dysku po Nortonem Ghost - nie moglem go wypalic. Wlozylem plyte innej firmy i poszlo.

CIAPEK 27.05.2003 10:33

płyty Akossa wg. mnie nie są jakąś padaką, ale często zdarza się i to różnym firmom, że może trafić się klientowi wadliwa partia.

Stawiam na to iż tobie się taka trafiła.

poszukiwacz 27.05.2003 11:27

To nie kwestia płytki ....:buu:
Kupiłem kidyś szpulkę Akosów i niestety połowa właśnie tak się zachowywała.
A jak już płytka przypadkiem się zatrzymała w napędzie to wyświetlało komunikat że nie jest pusta ... ;)
Dziwaczny problem ....
Liteon-ki lubią się bardzo z Esperanzami ...
Z tymi płytkami przenigdy nie miałem najmniejszego problemu.

CIAPEK 27.05.2003 12:55

Cytat:

poszukiwacz napisa***322;(a)
To nie kwestia płytki ....:buu: (...)
piszesz, że to nie kwestia płytki, a sam piszesz o płytach!:blee: Zastanów się ;)
Może zrozumiałeś, że chodzi o płyte główną? ;)

Zła partia!

icemac 27.05.2003 12:56

Stwierdzam iz CDR Akos to niewypaly :(, i nie polecam ich uzytkownikom nagrywarek

poszukiwacz 27.05.2003 18:31

Chodzi o to ze to nie kwesti konkretnej plytki tylko jakiejs danej partii ...........

p.s.
Czytaj dokładniej.

CIAPEK 27.05.2003 19:19

Cytat:

Chodzi o to ze to nie kwesti konkretnej plytki tylko jakiejs danej partii ...........

p.s.
Czytaj dokładniej.

Dokładnie, widze, że teraz się zgadzamy :chytry: . :piwo:

Czytaj dokładniej?:blee: Nie było mowy w twojej wypowiedzi o żadnej złej patrii tylko, że kupiłeś szpulkę Akossów.
Ale zakończmy ten temacik :)

Plemnik 27.05.2003 19:52

Powiedzialbym ze nie radze za bardzo ufac Akossom - to nie pierwszy raz kiedy slysze o takim z nimi przypadku. Aha co do Esper to baaardzo odradzam 'niebieskie' - ostatnio szpulka na jaka trafilem pozwolila sie maksymalnie wypalic X8 i to nie bezblednie. Za to ze srebrnymi esperami moj litek faktycznie sie lubi...

puch 28.05.2003 00:56

Kiedyś bardzo zraziłem się do Akossów - kupiłem kilka, nagrywałem dość wolno w kilku różnych nagrywarkach, i wszystkie płytki z wyjątkiem jednej od razu nie dawały się poprawnie odczytać (w różnych napędach!) - wylądowały w koszu. Ta jedna, która została, ma teraz brązowawe plamy - przypuszczam, że się utlenia. Kiedyś też dostałem coś od kogoś na Akossie, i też były problemy z odczytem. Dla mnie - nigdy więcej Akossów!

snach 28.05.2003 08:27

Cytat:

To nie kwestia płytki ....:buu:
Kupiłem kidyś szpulkę Akosów i niestety połowa właśnie tak się zachowywała.
A jak już płytka przypadkiem się zatrzymała w napędzie to wyświetlało komunikat że nie jest pusta ... ;)
Dziwaczny problem ....
Liteon-ki lubią się bardzo z Esperanzami ...
Z tymi płytkami przenigdy nie miałem najmniejszego problemu.

Z Eperanzami ale chyba nie z silver-blue!!!! To jest kicha jakich mało!!!U mnie jak wypalam to jest ok!!! Przy odczycie natomiast Boże jak się napędzik męczy!!!! Płytka przyśpiesza zwalnia!!!! - trzeszczy, buczy i kwiczy!!! Natomiast z silverami jest ok!!!!
Pozdrawiam

poszukiwacz 28.05.2003 11:18

Hmmm ....
U mnie tylko Esperanza albo Verbatim ...
Wiadomo, co kraj to obyczaj .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:05.