![]() |
LiteON
Posiadam Liteon'a LTR-48246S i ni emoge wypalac na pytkach akossa silver 48x. Plyta rozpedza sie w nagrywarce po czym za chwile zwalnia po czym znowu lapie obroty i zwalnia i tak w kolko. Z czym jest problem ?
Nawet chcac zrobic sobie obraz partycji dysku po Nortonem Ghost - nie moglem go wypalic. Wlozylem plyte innej firmy i poszlo. |
płyty Akossa wg. mnie nie są jakąś padaką, ale często zdarza się i to różnym firmom, że może trafić się klientowi wadliwa partia.
Stawiam na to iż tobie się taka trafiła. |
To nie kwestia płytki ....:buu:
Kupiłem kidyś szpulkę Akosów i niestety połowa właśnie tak się zachowywała. A jak już płytka przypadkiem się zatrzymała w napędzie to wyświetlało komunikat że nie jest pusta ... ;) Dziwaczny problem .... Liteon-ki lubią się bardzo z Esperanzami ... Z tymi płytkami przenigdy nie miałem najmniejszego problemu. |
Cytat:
Może zrozumiałeś, że chodzi o płyte główną? ;) Zła partia! |
Stwierdzam iz CDR Akos to niewypaly :(, i nie polecam ich uzytkownikom nagrywarek
|
Chodzi o to ze to nie kwesti konkretnej plytki tylko jakiejs danej partii ...........
p.s. Czytaj dokładniej. |
Cytat:
Czytaj dokładniej?:blee: Nie było mowy w twojej wypowiedzi o żadnej złej patrii tylko, że kupiłeś szpulkę Akossów. Ale zakończmy ten temacik :) |
Powiedzialbym ze nie radze za bardzo ufac Akossom - to nie pierwszy raz kiedy slysze o takim z nimi przypadku. Aha co do Esper to baaardzo odradzam 'niebieskie' - ostatnio szpulka na jaka trafilem pozwolila sie maksymalnie wypalic X8 i to nie bezblednie. Za to ze srebrnymi esperami moj litek faktycznie sie lubi...
|
Kiedyś bardzo zraziłem się do Akossów - kupiłem kilka, nagrywałem dość wolno w kilku różnych nagrywarkach, i wszystkie płytki z wyjątkiem jednej od razu nie dawały się poprawnie odczytać (w różnych napędach!) - wylądowały w koszu. Ta jedna, która została, ma teraz brązowawe plamy - przypuszczam, że się utlenia. Kiedyś też dostałem coś od kogoś na Akossie, i też były problemy z odczytem. Dla mnie - nigdy więcej Akossów!
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Hmmm ....
U mnie tylko Esperanza albo Verbatim ... Wiadomo, co kraj to obyczaj . |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:05. |