![]() |
mam taka sama - mi to wyglada na probe palenia czegos na x12 - nagrywara ma troche niedopracowany interfejs i na tym speedzie sie potrafi wywalic (raz nagra raz wywali - nie ma regoly) szczegolnie pod win98, pod win2k jusz zadnych problemow, zobacz czy x8 masz to samo
i jeszcze jedno - bios v2.0 do niej jest jakis dziwny wiec uwazaj z upgradem (u mnie najlepiej dziala v1.03) |
Otwórz nagryware i podkręć laser ....
W mojej starej to pomogło ... Przedłużyłem jej żywotność o 6 miesięcy ;) |
Witam!
Nagrywasz w Nero? sprawdz ilosc miejsca na dyku gdzie jest bufor programu do nagrywania - moze za malo miejsca . Zalezy czy nagrywasz z uzyciem bufora dyskowego. Mialem ta nagrywarke - bez zadnych problemow.Niestety nie ma ona BurnProofa... |
na formata nie mam za bardzo czasu ale spróbuje jakiś inny program do wypalania zainstalować
|
a może to wina programu jakiegoś zrób formata i spróbuj jeszcze raz choć nie sądze że to pomoże ale lepiej sprawdzić
|
czyli tak audio cd nagrała bez problemów ale z danymi to masakra :(
dalej spala płytki najpierw spada bufor odczytu a później bufor nagrywania?? może wystarczy jakoś przeczyścić laser?? dma mam właczone zreszta i na właczonym i wylaczonym nie było problemow |
no właśnie dane się nie da :(
zaraz sprawdze czy audio pójdzie kurcze na płytach się bardziej wykosztuje niż kupno nowej ;) |
!!!witam!!!
A nagrywales dane czy muzyke.......??? ....sprawc dma........ |
Problem z nagrywarką......
no więc mam nagrywarkę LG CED-8120B 12x8x32
nagrywarka swoje lata już ma ale nagrywała bezbłędnie i tak jakieś 2 tygodnie temu chciałem coś wypalić no i niestety spaliłem płyte, nie miałem za bardzo czasu więc poszedłem do kumpla on mi wypalił i wsjo ale wczoraj potrzebowałem wypalić CD i okazało się, że nagrywara pali płyty jak najęta zawsze nagrywałem na akossach i nie było problemu a wczoraj aż 3 spaliłem i nic nie wypaliłem (testowałem też na platiniumach i to samo) wygląda to tak, że nagrywa bez problemu gdzieś do połowy płyty a później bufor spada do zera i koniec... płyta do wyrzucenia nie wiem co jest grane :( z góry dzięki za jakieś pomysły czy coś w tym sensie pozdrawiam mnichuu |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:33. |