![]() |
nie moge nagrywac
Witam,
Mam pewien problem. Nagle wczoraj Nero zaczal mi sie wylaczac i zawieszac system (WinXP) (( . Wczesniej wszystko dzialalo. No wiec: 1. zaistalowalem od nowa WinXP - to samo 2. Zainstalowalem od nowa Win2000 - to samo. (Chociaz tutaj juz przy wlaczeniu Nero wywala ze program wykonal niedozwolona operacje) 3.Zainstalowalem win98 i.. to samo. Program sie wlacza i sam wylacza. Nie ma sesnu instalowac innego programu niz Nero bo wczesniej on dzialal. Czy to jest normalne czy czeka mnie oddanie do serwisu :( ? pzdr, Oskar |
a grzebales cos przy kabelkach podlaczeniowych ??
|
Czy po zainstowaniu systemu widać nagrywarkę ?
|
Cytat:
Zainstaluje dzisiaj znowu XP i sie zobaczy jak wtedy bedzie. Co do kabli: Sprawdzałem kable. Podłaczałem nawet sam CDRW i to samo. Aha, Na tej samej tasmie mam CDRW i DVD, przy czym CDRW jest na master. No ale było tak wczesniej i działało. oskar |
Witam!
heh "narwany" jestes... zeby po zonku z Nero od razu przeinstalowywac system. Najpierw mogles pobawic sie z Nero (jakies nowsze lub starsze zainstalowac). Skoro po rzeinstalowaniu systemu Nero nadal nie dziala to wniosek, ze wina nie lezy po stronie systemu. Masz XP... mogles wiec uzyc funkcji przywracania systemu... wystarczylo przywrocic stan systemu sprzed awarii (o ile wina jestustawien - to by pomoglo) Jesli jednak nic nie uda Ci sie poprawic, to srobuj innego programu do nagrywania... lepszy wrobel w garsci, niz golab na dachu. |
kiedys tez miałem tak ze mi sie wieszalo albo reboot był pomogło po kolei :
1.) Najnowsze force aspi z fixXP 2.) no i via 4in1 4.47 [hyperion] 3.) mechaniczne przeczyszczenie nagrywarki [oczywiscie delikatne] wiec nie wiem ... moze i tobie pomoże :) i odrazu mi sie UDMA właczył :) wiec proponuje cos z tym pogrzebac ycmoze w ostatecznosci kupic nowe okablowanie i posprawdzac porty na plycie moze cos z tym nie tak bo czasem takie cda siezdarzaja :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:32. |