![]() |
KaZaA: Uwaga na poważną usterkę! - Onet.pl
Użytkownicy sieci P2P korzystający z klientów KaZaA oraz iMesh powinni wkrótce uaktualnić swe oprogramowanie.
W aplikacjach tych wykryto bowiem poważną usterkę, umożliwiającą unieruchomienie lub przejęcie kontroli nad komputerami pełniącymi rolę węzła sieci FastTrack (tzw. supernode), co w przypadku wspomnianego systemu może oznaczać dowolny komputer uczestniczący w wymianie plików. Za "furtkę" odpowiedzialny jest błąd umożliwiający przepełnienie jednego z buforów aplikacji P2P. Według odkrywcy, umożliwia on uruchomienie przesłanego kodu w ok. 50 proc. prób ataku. Twórcy "dziurawej" aplikacji obiecali naprawienie usterki w ciągu najbliższych godzin. ************************** A ja Kazą ciągnę tyle rzeczy, chyba sobie odpuszczę na jakiś czas :( |
ja tam kazy chyba juz od miesiaca nieodpalalem :) no kaza no problem :P
|
wszedzie o tym trabia, infojama, gry.wp.pl
jesli chodzi o Kazze to problem juz zostal rozwiazany w wersji 2.1.1 /24h po wykryciu/ ja czekam oczywiscie na Kazze Lite w najnowszej wersji - mimo ze malo na tym doje 8) |
Witam!
rozumiem, ze problem dotyczy Kazy 2.10... w takim razie czekam na K-Lite 2.11, podobnie jak Yankee |
dolaczam sie do 2 poprzedników :)
ale co do tego przejmowannia kontorli ... to ja sie nie boje .. dalej uzywam kazaa :) czytałem to juz dzisiaj :) bo po co im kontorla nad takim szarym uzytkownikiem sieci co sie paleniem plytek zajmuje :) wiec raczej se nie odpuszcze |
a ja mam takie pytanie: mianowicie czym sie rozni kazaa lite od zwyklej kazy?
Przepraszam ze nie do tematu , ale dle jednej gora 2 odpowiedzie nie ma sensu zakladac nowego tematu. Z gory dziekuje za odpowiedz |
Cytat:
|
kolejny powod zeby kazimiery nie uzywac - nie ma to jak stare dobre DC
|
Cytat:
|
Witam!
Kazaa ma jedna fajna rzecz, ktora buje na leb np. eMule... otoz chodzi mi o to, ze nie trzeba czekac i nie trzeba nic konfigurowac. Do mp3 i filmow Kazaa jest najlepsza - reszta to czesto fake'i (moim zdaniem) |
Cytat:
Co do muzyki sie zgodze ... ale wiekszosc filmow na kazie to fake'i, choc czasem w mp3 tez sie sciaga nie to co sie chcialo, ale jest to rzadkie i sporadyczne. |
Witam!
zle sie wyrazilem... zamiast filmow mialem na mysli TELEDYSKI :) |
ee ja z kazaa`y zsiadlem i juz nigdy na nią nie wsiąde, pare razy mi nabroiła.
|
Cytat:
|
Witam!
nie sciagajcie tego! to KMD (Kazaa Media Desktop) nafaszerowana SpyWarem. Poczekajcie na K-Lite (KazaaLite). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:38. |