Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Jak zmieścić 6 gigowy film na jednym dvd ? (https://forum.cdrinfo.pl/f13/jak-zmiescic-6-gigowy-film-jednym-dvd-21797/)

dinozaurek 29.05.2003 15:57

Jak zmieścić 6 gigowy film na jednym dvd ?

Jestem całkowicie nowy w tym temacie więc proszę bez żadnych podśmiechujków ze mnie bo sam wiem że jestem cienki Bolek . Proszę niech mi ktoś powie jak po użyciu DVD Decryptera i Ifo Edita (dane dalej sa większe niż pojemność płyty)nagrać film na jedną płytę dvd ?:buu:

CobraVerde 29.05.2003 19:00

Po pierwsze: skoro film na ponad 4.3 Gb to nie nagrasz go na DVD-R tylko za pomocą DVD Decryptera i Ifoedit. trzeba go zmiejszyć poprzez rekompresję.
po drugie: jak to zrobić dowiesz się przeszukując Forum :czytaj: :czytaj: :czytaj:

dinozaurek 29.05.2003 19:04

Dobra stary dzięki tyle to i ja wiem że go nie zmieszcze . Chociaż nagrywam od tygodnia . Jeśli jesteś tak uczynny podaj nazwę programu którym moge to skompresować do 4,3 giga .I gdzie go znaleźć .???

CobraVerde 29.05.2003 19:11

powtarzam: przejrzyj Forum :czytaj: :czytaj: :czytaj:

zorg 29.05.2003 23:44

dvdxcopy xpress

Robs 02.06.2003 18:36

Zorg widzę, że niezłą kase dostaje za reklamę tego softu 8)

A dla tych co nie siedzą w temacie: DvdXCopy Xpress "robi" tylko film główny, bez menu, dodatków itd. z tylko jedną ścieżką audio i tylko jednymi napisami.
Jego zaleta to prostota i szybkość.

zorg 02.06.2003 23:55

no przeciez

z czegos trzeba zyc :kasa:

MagSP 04.06.2003 22:51

DVDXCopy Xpress również dokonuje rekompresji, aby konkretny materiał zmieścić na 4.7 GB. Nie tylko, pozostawia 1 audio i 1 subtitle. Niestety jak każdy program do tego typu kompresji powoduje w efekcie końcowym lekki spadek jakości. Ten sam film przegrany dvdxcopy na 2 dvd-r (1:1) i dvdxcopyxpress na 1 dvd-r różni się. Nie jest to nic nowego, ale dowód na to że ten program również rekompresuje materiał żródłowy.

Robs 04.06.2003 23:10

Cytat:

MagSP napisa***322;(a)
Nie jest to nic nowego, ale dowód na to że ten program również rekompresuje materiał żródłowy.
Sorki, ale brzmi to conajmniej tak jakbyś się dziwił, że aby zmieścić "większy" materiał na DVDR4.7 program musi dokonać jego rekompresji.
Przecież to jedyny możliwy sposób, nie ma innego...

zorg 05.06.2003 04:07

no niestety cos za cos/albo rybki albo .. no wlasnie

mysle ze narazie nie ma lepszych programow od pary dvdxcopy i xpress :spoko:

ps. za miesiac ukaze sie dvdclone- zobaczymy co on potrafi :papa:

dinozaurek 05.06.2003 09:18

Panowie a co powiecie na temat takiego programiku DVD Shrink 103 .
Właśnie go odnalazłem w czeluściach internetu . Robi on film z menu , jest osiem stopni kompresji obrazu , umożliwia wybranie ścieżki dźwiękowj i subtitles . Do 130 min. filmu nie widzę znacznej różnicy w jakości obrazu (tj. level 4 kompresji) . Jest darmowy . Jedyny feler to to że dodatków nie mogę (może nie umiem) wyciąć całkowicie , mogę je tylko maksymalnie skompresować do praktycznie zera , jednak nadal one są w postaci poszczególnych klatek . Czy ktoś próbował robić tym programem ? Aha i jeszcze automatycznie odkodowywuje film .

CobraVerde 05.06.2003 09:34

Cytat:

zorg napisa***322;(a)
mysle ze narazie nie ma lepszych programow od pary dvdxcopy i xpress :spoko:

z tym się nie zgodzę - jeżeli już to z takich programów najlepszy jest Pinnacle Instant Copy. oferuje najlepszą jakość materiału po transcodingu z tego typu programów, można też wybrać dodatki, stopień ich kompresji itd - pełna konfigurowalność i mnóstwo opcji.

Robs 05.06.2003 11:04

Cytat:

dinozaurek napisa***322;(a)
Panowie a co powiecie na temat takiego programiku DVD Shrink 103 .

DVDShrink to "kuzyn" DVD2One oraz DVD95Copy z tą różnicą, że jak wiemy jest darmowy.
DVDShrink posiada jednak bardzo ciekawą opcję, mianowicie mamy możliwość wycięcia fragmentu filmu - najczęściej może to dotyczyć napisów końcowych - przez co możemy (jeśli oczywiście chcemy sie pozbyć tych napisów) zaoszczędzić trochę cennego miejsca (nawet do 200Mb), co z kolei w niektórych przypadkach może pozwolić nam albo skopiować film wogóle bez rekompresji albo też pozwoli zastosować wyższy poziom kompresji.
Jak wiemy poziomów do dyspozycji mamy 8 (+ zerowy level-0 czyli bez kompresji) , z czego naprawdę polecam level 1 i 2 - jakość materiału mamy tutaj bardzo zadawalającą. Od level 3 możemy zauważyć pogorszenie jakości.

Dla bardziej zorientowanych dodam, że level 1 i 2 wogóle nie rusza nam klatek I oraz P, kompresowane są jedynie klatki B.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:34.