![]() |
Kazaa czy Direct Connect? Co lepsze?
Ja do tej pory uzywałem jedynie programu Kazaa.
Jakie jest wasze zdanie na ten temat, a może jakiś trzeci program? Chodzi mi głownie o filmy. |
w direct connect masz może szybszy transfer(na polskich hubach) ale w kazaa możesz ustawić że ściągasz od kilku użytkowników naraz w dc takiej funkcji nie ma więc jeśli ten od którego ściągałeś film się rozłączy to kicha (teoretycznie możesz ściągac od kogo innego ale w praktyce rzadkon to wychodzi :( - gośćciu musi mieć taki sam plik tzn rozmiar i nazwa nie może się niczym różnić)a więc ściągaj z kazzaa nie ma tam może polskich filmów ale masz rzczej pewność ze dokończysz transfer -ja osobiście wolę ftp :) :) ;)
|
Ja tez sie probowalem bawic na ftp, ale mialem olbrzymie problemy rzeby cokolwiek sciagnac a nieraz wogole sie polaczyc. Jakich programow uzywacie i ogolnie jakie sa wasze przemyslenioa na temat ftp?
|
co do filow to dc, reszta kazaa, jak sciagasz film przez dc i gosc zniknie szukasz innego i jak ma inna nazwe zmieniasz u siebie i jest ok (zreszta jest tam opcja "find alternative..."). transfery na dc sa ok nie tylkko na polskich hubach.
|
osobiscie preferuje tylko ftp'y ale słyszałem że edonkey też moze być...
|
osiolek jest spoko, zaraz za dc :), kazay uzywam raz na miesiac a ftpow juz od roku praktycznie nie uzywam.
|
Jesli masz jakis dobry adres ftp, do tego dobry programik np. CuteFtp to ftp rzadzi. Jednak nalezy pamietac ze dobre ftp to takie gdzie nie kazdy ma dostep i obowiazuje jakies ratio czesto dosc wysokie. Edonkey do sciagania filmikow tez moze byc, najlepiej dunskie serwery. Kazaa to raczej narzedzie do sciagania drobnicy.
|
Co to jest RATIO i co to znaczy DROBNICA?
:-) :-) :-) :-) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:24. |