![]() |
salucja by się przydała
Miałem w nagrywarce CD z nagranymi danymi w trybie multisession. Przez nieuwagę przygotowując nowe dane do nagrania wybrałem opcję "new cd, no session" i nagrałem te nowe dane... oczwiście widac teraz tylko nowe dane a stare poszły do piekła. Jest jakiś sposób, program potrafiący odzyskać te dane??? Proszę o pomoc.
|
właśnie próbuję coś wynaleźć
ale co to jest salucja?! |
"salucja" = wsparcie = pomoc
Czyli proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu odczytania danych.
|
ok, juz znalazłem
salus, salutis (łac) - zdrowie, wyzdrowienie, ratunek :) wybacz braki w wiedzy :) a co do sedna spróbuj użyć CD-R Diagnostic, sposób postępowania opisał tutaj BD mi kiedyś udało się jak nie pomoże, będziem kombinować |
hmm a nie czasem solucja? ;)
solution (słownik ogólny) [s ***8242;lu: n] n 1. rozwiązanie (kwestii) 2. mat. rozwiązanie 3. rozpuszczanie 4. roztwór |
Dzieki za dotychczasowa pomoc. CD-R Diagnostic niestety tylko widzi. Zgrac juz nie mozna. Jest cos z gatunku freeware?
|
Cytat:
@JackoK - sprawdź prywatne wiadomości (jesteś nowy tutaj, a czasami powiadomienia nie wyskakują, dlatego piszę to na ogólnym) solucja, salucja wrzuciłem w google "solucja" i już wiem dlaczego niektórzy używają tego słowa ;) - na pierwszej stronie same stronki o grach natomiast "salucja" nie występuje w necie i salucji i solucji nie ma też w polskich słownikach mamy więc neologizm. wydaje mi się, że obie formy są poprawne, ale: jako że jesteśmy na forum komputerowym, bliższa jest forma solucja (ponieważ pochodzi od ang.) - tak mówi zasada uzusu językowego. a w innym środowisku... salucja. jeśli wejdziesz między wrony, musisz krakać tak jak ony ;) |
Witam!
uzyj BadCopy |
Cytat:
|
Witam!
dokladnie taki nie, ale tez plytka byla nagrana, i czesc danych byla widoczna, a czesc nie i BedCopy pomoglo. Wiesz zawsze mozna sprobowac, na pewno nie zaszkodzi. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:11. |