![]() |
Jaki Twardziel
Jakiego twarzdziela wybrać 80 GB
|
Ja bym wybrał Seagate.
|
Ja bym bral Samsunga, niestety nei ma go w ankiecie. Byl ostatnio temat na temat dyskow od 80-120gb wiec niepotrzebnie walnales nowy.
|
Ja mam Seagate'a Barracuda i jest wszystko ok - tez 80 GB..., wszystko szybko smiga i mysle, ze mozna go spokojnie polecic...
pozdro ;) |
Witam !
WDC 80GB JB 8MB cache - cichy szybki i czego chciec wiecej - btw poszukaj na forum - jest spory topic na ten temat - sam go zaklądałem jak kupowałem HDD i wybrałem WDC 80GB JB |
A dlaczego zapominacie o IBMach???? Produkowanych poza Wegrami!!!
|
Cytat:
IBM / tzn HITACHI miał ostatnio wpadke - fabryka w chinach schrzanila sprawe i hdd padaja :) Btw - ja bym sie nie zamienił teraz na IBM'a :) ani na nic innego :) - a kiedys tez mówilem ze IBM jest swiety :) |
Cytat:
Cytat:
|
Jam mam podobnie jak Laser WDC 80GB JB 8MB i bardzo sobie chwale. Wcale nie chrupie ;) wbrew powszechnej opini. A do tego seria JB ma 3 lata gwrancji, czy masz to w Seagacie. Jak chcesz, ja polecam.
Pozdro MinX |
Witam!
jak dla mnie zdecydowanie Seagate |
bierz baraka - sam mam takiego i jestem b. zadowolony polecam :)
|
Ja mam baracude IV 7200 80GB i póki co, tfu, tfu, jest OK. Wybrałem ten dysk ze względu na cichą pracę i faktycznie jet niesłyszalny. Co prawda w ankiecie pytasz sie o Baracudę V ale myślę, że nie ma tak dużej różnicy między tymi dyskami (może sie mylę). Zależy na czym ci zależy :-) Jeżeli stawiasz na szybkość (transfery) to bym wybrał WD z 8MB cache. Jeżeli to ma byc magazyn lub bardzo nie zależy ci na szybkości to polecam Seagate-a. Z dysków innych firm jak do tej pory nie korzystałem więc się nie wypowiadam.
Pozdro |
Maxtor jeszcze mnie nie zawiódł. 8)
|
mimo że nie mam, ale koledzy maja to polecam Seagate i WDC - z nimi nie ma problemow.
|
Mam Seagate .7 i Maxtora DiamondMax9+ i powiem ze Seagate jest szybszy zdecydowanie.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:26. |