Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   LG czy LiteOn ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lg-czy-liteon-21834/)

szampon 30.05.2003 15:11

LG czy LiteOn ??

Witam.
Własnie zastanawiam się nad zakupem nagrywarki CD-RW. Z tego co czytam na stronce cdrinfo i słysze od znajomych "najlepsze" mają być LG GCE-8520B i LiteOn LTR-52246S . Co myslicie o tym sprzęcie ? Może jest cos lepszego i w miare taniego ??

Jak to jest z tym biosem i nadpalaniem w LiteOn'ach ?? Prosiłbym o wyjasnienie na poziomie nowicjusza :]

Maciej 30.05.2003 15:18

Teraz to ja bym kupił Lite-On 52327S ...||

Błąd z overburning w Lite-On jest już wyjaśniony ...wystarczy wgrać nowy firmware ...;)

CIAPEK 30.05.2003 15:23

Nie wiem czy nasi modertaorzy będą zadowoleni z tej dyskusji, więc radziłbym nie rozpoczynać kolejnej wojny. Wczoraj pojawiły się 2 tego typu posty, dziś to też chyba drugi, więc Szamponowi radze poczytać troche inne temaciki i poszukać w archiwum.:)

Stawiam na LG, bez problemów z nadpalaniem oraz brak potzreby flashowania:) Ogólnie to dwie nagrywareczki są spoko. Pozostaje cena, o której pisałeś, a LG jest tańszy!
:3msie:

-Sid-The-Rat=> 30.05.2003 15:26

moderatorzy nie sa zadowoleni - ale co maja zrobic...

CrazyLucas 30.05.2003 15:30

przykleic spowrotem pewien temat....

-Sid-The-Rat=> 30.05.2003 15:32

hmmm :)

mallow 30.05.2003 15:32

Polecam LG .. sam uzywam :) 52x :) nowy firmware i nic innego mi nie potrzeba :) wiec moj typ LG
do LiteOn nic nie mam bo nie uzywam/uzywałem :)

CIAPEK 30.05.2003 15:36

Cytat:

CrazyLucas napisa***322;(a)
przykleic spowrotem pewien temat....
a ja mam lepszy pomysł.
Mniejwięcej jakoś tak:blee: :)
Dać u góry działu cdr jakiś poddział w którym byłyby same posty dotyczące LG vs. LiteOn a nagłówkiem tego folderu byłaby informacja dla nowych forumowiczów żeby zaglądnęli tutaj przed zamieszczaniem nowego tematu dotyczącego kupna nagrywarki nagrywarki. Te topici byłyby w miare aktualne bo temat: "Nie pytaj prosze LG vs. LiteOn vs ....." jest już troche przestarzały, ale wiadomo nie cały (rym ;) ) :)

Może to nie jasne, ale pierwsze pomysły zawsze są nie jasne. ;)

pali 30.05.2003 16:18

to ja też wtrącę swoje trzy grosze, które juz nieraz wrzucałem.
ja wiem, że paluszki świerzbią (mnie też), ale najlepiej nie odpowiadać, albo odpowiadać wyczerpująco

dlaczego? wchodzę sobie na jakieś inne forum o czymś tam i szukam informacji, w której jak mniemam będzie kluczowe słowo "xyz". wyszukiwarka wypluwa taką oto dyskusję:

temat: nie mogę zainstalować xyz
r1: nie mogę zainstalować xyz, bo nie umiem
r2: użyj wyszukiwarki głąbie jeden na innych forach są strasznie bezpośredni
r3: r2, nie opieprzaj r1, bo sam nic nie umiesz i to juz twój 1698 post w tym stylu
teraz będzie pierwsza fachowa wypowiedź
r4: bez holajzy ani rusz ;)
r1: co to je holajza?
r3: holajzą kręcimy oberrurę
r5: mi poszło bez holajzy
r6: a ja to wogóle nie używam xyz, bo lepszy jest abc i holajzy nie potrzebuje
r4: ..........
i tutaj rozkręca się całkiem ciekawy off-topic, tyle ze r1 nic z tego nie rozumie, a ja też nie tego szukałem

Przewaliwszy piętnaście tego typu dyskusji, w końcu trafiam na wątek o temacie "Help!!!!!!!", w którym ktoś kompetentny objaśnił cały problem, pisząc posta na dwa ekrany.

Oczywiście nie jest to takie proste, bo nie znamy poziomu ogólnej wiedzy pytającego. Warto więc zastanowić się, czy sami zrozumielibyśmy swoją wypowiedź.
PS Niech nikt z forumowiczów nie czuje się urażony, ja to wszystko piszę takze do siebie ;)

Kasprzak 30.05.2003 16:25

temat poruszany!
Ja zawsze polecam moja nagrywarke a mianowicie LiteON 52246S. Wszystko z nia ok. Po wgraniu nowego biosu zniknal blad z overburningiem. Zabezpieczenia idą gladko 8)

SEBAW 30.05.2003 22:53

Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
Teraz to ja bym kupił Lite-On 52327S ...||

Błąd z overburning w Lite-On jest już wyjaśniony ...wystarczy wgrać nowy firmware ...;)

... ale nie we wszystkich modelach. Na kolejne biosy trzeba czekać...8)

Maciej 30.05.2003 23:08

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
... ale nie we wszystkich modelach. Na kolejne biosy trzeba czekać...8)
Oczywiście ...miejmy nadzieję ,że to kwestia czasu ...;)

Chodziło mi o model zawarty w pytaniu LTR-52246S || ...w którym problem overburningu już jest rozwiązany ...:)

.......pozdrawiam ;)

qasimodo 31.05.2003 23:04

LiteOn RULEZ-mialem LG i sprzedalem

i to by bylo wszystko -konkrety sa w temacie ;]

puch 01.06.2003 10:21

Cytat:

pali napisa***322;(a)
(...)
ja wiem, że paluszki świerzbią (mnie też), ale najlepiej nie odpowiadać, albo odpowiadać wyczerpująco
(...)

temat: nie mogę zainstalować xyz

(...)

:piwo:

Nikita_Bennet 01.06.2003 10:36

wstalem obudzony szumem wiatraczkow. piekny dzien za oknem.
zapuscilem "Evanescence - Fallen"
sprawdzilem sobie jak radzi osiolek.
sciagnalem poczte.
o ktos dopisal cos do posta ktory mnie interesowal.
przejrzalem - spox.
wchodze na najowsze posty od mojej ostatnij wizyty i KREW SIE W MNIE ZAGOTOWALA.
znowu lg vs liteon.
dobra przezyje to.
patrze ile gosciu mam postow bo moze faktycznie wyszly jakies ciekawostki na temat tych napedow a tu lepek ma 1 post.
rece mi opdaja.
za takie cos to powinny byc kary - szczegonie ze temat jest walkowany na tydzien jesli nie czesciej

pzdrwm Niktia_Bennet

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:34.