![]() |
na początek Aurox 9.0 PL
chyba czas najwyższy zacząć własną przygodę z Linuxem
szanowni Forumowicze powiedzcie czy polska dystrybucja Aurox 9.0 (6 CD z gazetą za 35,00 zł) to dobry wybór na początek? |
Moim zdaniem dobra, Aurox to Redhat 9 tyle ze bardziej spolszczony i ma troche wiecej pakietów przydatnych w domu. Sam jutro ide go kupić bo juz mi sie wytarły płyty z RedHatem8 ;)
Pozdro MinX |
Mialem male doswiadczenie z Auroksem 8.0 i RH8.0.
Wiec smialo moge stwierdzic, ze nie. Systemy te nie posiadaja zadnego zarzadzania pakietami.(nie wiem czy czasem sie nic nie zmienilo w 9.0 ale pewnie nie) Sa podobno jakies nieoficjalne dodtki, ktore to umozliwiaja ale dalej sie juz tym nie interesowalem bo pzrez to system mi sie nie podobal.Nie mowiac juz o tym, ze przy instalacji Wybor pakietow jest raczej marny w sensie, ze nie mozemy zbyt dokladnie sobie je podobierac. Uwazalbym, ze najlepsza dystrubucja dla kogos kto chce sie zapoznac z tym systememe jest Mandrake aktualna wersja 9.1 jest calkiem, calkiem a zarzadzanie pakietami jest bardzo dobre.Co znacznie ulatwia prace i jej komfort. |
Mi sie bardziej podoba mdk 9.0 ;)
|
Ja uzywalem Auroksa 8 i byl spoko, tylko brak zarzadzania pakietami..., sam sobie musze sprawic nowa wersje, mozliwe, ze tam to bedzie poprawione :). MDK 9.0 i 9.1 ten spox i rowniez kazdemu newbiesowi polecam...
pozdro ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:40. |