Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   problem z nagrywaniem(?) (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-nagrywaniem-21881/)

olshaq 31.05.2003 17:19

problem z nagrywaniem(?)

Witam. Mam maly problem (juz 4 plyty spalilem) z nagraniem plytki.
A mianowicie sprawa tyczy sie plyt PRINCO 700MB 48x, (sprzet TEAC W540E 40x firmware 2.4A)
przy nagrywaniu plyty w Nero gdzies okolo 70% wyskakuje 'write error'
nastepnie 'niewlasciwy stan zapisu' pozniej 'nie mozna wykonac polecenia
ZakonczSciezke' i na koniec 'Session fixation error' i 'wykonanie polecenia
Fiksacja nie jest mozliwe'. Nie za bardzo wiem o co chodzi. Nie mialem
stycznosci z takim roblemem wczesniej, a nagralem juz setki plyt... Nie
wiem czy to wina plyt, czy co... Dodam, ze inne p;lyty nagrywaja sie bezproblemowo... Nie chce niszczyc dalej tych plyt a mam ich jeszcze troche w zapasie, no i bede moze w plecy z kasa przez to.:blee:... Z gory dzieki za wyjasnienia/pomoc.

Laser 31.05.2003 17:35

Witam !

Niewłasciwy stan zapisu - hmm PRINCO do najlepszych nie nalezy - jesli na innych cd pali dobrze tzn ze te princo sa jakies trefne.

Spróbuj je wypalac wolniej - np 16x moze sie uda :)

BTW - jest takie cos co sie HIT nazywa - nie ma mocnych na te CD - poprostu tego sie nie da wypalic - wywala taki sam blad.

;)

olshaq 31.05.2003 18:02

Da sie takie cos zareklamowac jakos?

Laser 31.05.2003 18:30

Cytat:

olshaq napisa***322;(a)
Da sie takie cos zareklamowac jakos?
Witam !

Jesli na innych cd wypala dobrze tzn ze winne sa uzyte nosniki wiec nie zadziala tutaj reklamacja - co innego jakby było tak na wszystkich nosnikach - znaczyłoby to ze nagrywarka szwankuje :)

olshaq 31.05.2003 18:34

Ale plyty mozna reklamowac? Czy nie za bardzo ;)

Laser 31.05.2003 18:43

Cytat:

olshaq napisa***322;(a)
Witam !

Hehe - no wiesz na chama to mozna isc - udac ze sie ma nagrywarke od wczoraj i mowic ze sie nie chca nagrywac a inne chca - ale nie wiem czy zadziala :)

Sprobuj wypalic wolniej jak nie pomoze to nie ma sie co szarpac - szkoda nerwów :)

SEBAW 31.05.2003 22:27

Cytat:

olshaq napisa***322;(a)
Zauważ, że na niektórych nośnikach, a mianowicie na okładkach jest gwarancja, ktora mówi, że w razie uszkodzonego nośnika można zwrócić płytę tam gdzie się ją zakupiło wraz z pokazaniem paragonu.
Płyta musi być w postaci BOX, czyli pudełkowej i zawierać ten opis.

olshaq 01.06.2003 00:11

Plyta jest akuraz w postaci "z walka" ;) Ale sprawdzilem - dziala z max 24x (sprawdzalem od 4x ;) )... Moja watpliwosc spowodowana byla tym, ze nagrywarka, even nero pokazywaly max predkosc z jaka moznabylo nagrywac mimo zapewnien producenta... Tak jak np. na wiekszosci obecnych napisane jest 48x.. a roznie bywa i oprogramowanie pokazuje mi, ze max mozna nagrywac 16x albo 32 ;) w tym przypadku tak nie bylo i to bylo przyczyna 'palenia' plyt

SEBAW 01.06.2003 00:15

Prędkość podaje napęd, a program tylko ją wyświetla.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:23.