Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Plyta z danymi widziana jako audio?? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/plyta-danymi-widziana-jako-audio-21893/)

micallll 31.05.2003 23:53

Plyta z danymi widziana jako audio??

Mam nagrywarke yamaha 6416S. Działała normalnie do czsu jak zaczela widziec zwyklem plyty z danymi jako plyty audio (track). Plyte audio normalnie czyta, wiec laser chyba OK. Moze miał ktos podobny problem i dał sobie z nim rade, albo wie co to moze byc.
Pozdrawiam i prosze o pomoc.

CrazyLucas 01.06.2003 00:52

tego typu problem mialem ze starym cdromem x8 szajsunga jak plyta byla zle nagrana a dokladniej jek byly tam dziwne dodatkowe sesje - podejzewam ze ktos probowal nagrac cos w multisesji w trybie nieobslugiwanym przez twoj sprzet

bgn 02.06.2003 14:01

1.odswierz widok - moze pamieta ostania plyte audio i nie odswierza sie automatycznie.
2. Kopiujesz plyte zabezpieczona z ukrytym krotkim trakiem audio na koncu ( gry)
3. zgrywasz mp3 - i cos pokombinowales

Davo 02.06.2003 19:11

Ja mialem taki problem z jamacha 6x.
Tyle ze tam poprostu po woli siadal laser i wlasnie tak sie zaczynalo naipier sie to zdazalo bardzo zadko a puzniej praktycznie kazda plyte ktora nagralem ta nagrywarka tak wlasnie byla odczytywana w tej nagrywarce.

micallll 02.06.2003 22:33

[QUOTE]bgn napisa***322;(a)
[B]1.odswierz widok - moze pamieta ostania plyte audio i nie odswierza sie automatycznie.
W jaki sposob mam odswierzyc widok - bo jesli poprzez zwykle odswierz to nic to nie daje. Czemu sie moze nie odswierzac automatycznie?
Dzis przczytala mi plyte1. Pozniej wsadzilem do nagrywarki czysta (plyta2) - nagralem cos (zwykle dane) - po nagraniu plyte2 czyta dobrze. Zmieniam na plyte1 widzi jako czysta a wczesniej czytal dobrze. Co jest????
Przed plyta1 wsadzilem inna plyte z nagranym win98 i po niej wlasnie plyta 1 dobrze byla czytana.
Moze to byc wlasnei cos z tym odswierzaniem. Pomozcie!!!

Nol 02.06.2003 23:11

Być może trzeba przeczyścić laser.

Jeżeli chcesz wyeliminować możliwość ew. usterki po stronie softu (ASPI, system... - to a propos tego "odświeżania") zawsze możesz podpiąć nagrywarę u kolegi i sprawdzić.

micallll 02.06.2003 23:19

Cytat:

Nol napisa***322;(a)
Być może trzeba przeczyścić laser.

Jeżeli chcesz wyeliminować możliwość ew. usterki po stronie softu (ASPI, system... - to a propos tego "odświeżania") zawsze możesz podpiąć nagrywarę u kolegi i sprawdzić.

Sprawdzalem na innym kompie to samo - moze to tak jak mowisz laser trzeba wyczyscic, chociaz watpie bo czyscilem niedawno, a plyte jak juz dobrze przeczyta to czyta ja caly czas. :(

Ackbar 03.06.2003 10:45

Sprawdz we wlasciwosciach płyty (w win ppm na napedzie,i wlasciwosci z menu, jak jest płyta ta w napedzie oczywiscie), powinna byc tam zakladka z sesjami na plycie, jezeli jest wiecej niz jedna sesja na plycie to sproboj sie porzelaczac zjednej sesji na druga. U mnie tak jest niekidy z plytami ktore maja dane i audio na jednym krazku.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:28.