![]() |
[szybka decyzja] ktora nagrywarka ?
witam. mam 250 zl na nagrywarke. teraz klania sie przedemna wybor.
zakup bedzie w sklepie ultramedia sie odbywal wiec tamtejszy cennik obowiazuje. teraz przedstawie propozycje. czy moglibyscie pomoc i powiedziec ktora nagrywarka bedzie najlepsza dla mnie ? oczywiscie zmiana biosu czy cos takiego wchodzi w rachube :) zastosowanie : wypalanie filmow, gierek, plikow, stuffu roznego itp.. chodzi o wydajnosc, nie musi byc supercicha i tak komp halasuje wiec nic mi nie bedzie przeszkadzac jak nagrywarka tez troche pohalasuje. ktory wybor z tych bedzie najlepszy : - BENQ 52/24/54 BOX (5224P-0F2) - 216 zl - LG 52/24/52 BOX (GCE-8520B) - 240 zl - LITEON 52/24/52 BOX (LTR-52246S) - 225 zl - MSI 52/24/52 BOX(MS-8352) - 205 zl - SAMSUNG 52/24/52 OEM (SW-252) - 206 zl - TEAC 52/24/52 OEM (W552E) - 240 zl i jak ? moze cos jeszcze innego istnieje ? ja kierowalbym sie ku teacowi ale przed chwilka zapodal mi kumpel info ze liteon jednak nowy lepiej sie sprawuje. ja osobiscie nie wiem wiec prosze was o pomoc ... z gory dzieki i pozdrawiam |
Jestem za Lite-On'em... :cool:
|
Na tym forum było już kilka dyskusji na temat nagrywarek - skorzystaj z opcji "szukaj" - powinieneś poznać parę opinii.
Ja ma OEM'ową wersję Liteona i nie narzekam. Ogólnie ludzie wypowiadają sie o Liteonach dobrze. Z pozostałymi wymienionymi przez Ciebie nagrywarkami styczności nie miałem. |
hmm kolejne 2 opinie za liteonem :P hmmm :) niestety dlatego napisalem ze szybka decyzja bo do jutra musze ja podjac a czasu na szukanie nie mam bo nauka wre :P teraz mam 10 min wolnego ale to na kolacje :>
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobra to Lite-On 52x
|
Ale to są wspomnienia - kultowe nagrywarki: Yamaha F1 i Teac w540e. 8)
|
Cytat:
szczególnie jak sie ma przedmiot kultu ok 30cm od siebie mrugajacy do Ciebie niebieskim oczkiem :) |
Osobiscie mam Teaca 524E,ale w tej sytuacji polecam Liteona
|
Ja sie wlasnie szykuje na Yamaszke F1 USB 2.0 do towarzystwa dla LiteOnka, ale jednak duzo bardziej uniwersalny jest LiteOn (LG rowniez).
|
liteon - jakbys mogl kupic to kup 48246s - i przerob na 52x...
NIE biez TEACa! - to jest ASUS w innej skorce - i to na dodatek asus ktory sie uzytkownikom nie podoba |
Ja mam LiteOn'a LTR-52246S i jest po prostu COOL! Bierz go bez zastanowienia!
|
Moja klasyfikacja przedstawia się następująco:
1. LG/LiteOn 2. Teac Amen!:) LG ładnie wypala właśnie tzw. stuff; bez aluzji hehe co do spalania stuffu ;) |
Witam !
Kurcze tak sobie czytam i czytam i wychodzi na to ze jedyna firma ktorej nalezy kupowac sprzety zostal .... LiteON. Teac nie ASUS nie bo TEAC Plextor - kiedys uznawany za Merasia a teraz zszedl na bok ... Samsung - ehhh Yamaha - nie produkuja LG - lepiej nie komentowac MSI - a kto to kupuje Sony i Ricoh - sa problemy Ehhh konczy sie powolutku era nagrywarek RW tak samo jak i same nagrywarki RW .... co jak co jak by co tfu tfu to sie chyba trzeba bedzie na jakas DVD wykosztowac .... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:12. |