Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Wrrr 'usprawnienie' wyboru testow do obejrzenia na cdrinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/f10/wrrr-usprawnienie-wyboru-testow-obejrzenia-cdrinfo-pl-21976/)

Plemnik 03.06.2003 14:00

Wrrr 'usprawnienie' wyboru testow do obejrzenia na cdrinfo.pl

Ja bardzo prosze jako wieloletni uzytkownik forum cdrinfo o adres domowy czlowieka odpowiedzialnego za zmiany na stronie z testami napedow.

Wrrrrrrrrrrr! kto to wymyslil?! kiedys sobie moglem spokojnie wybrac co i jak pootwierac testy w osobnych okienkach (mozzila ofkors a nie IE syf) i wygodnie porownac napedy przed zakupem. Teraz po usprawnieniu ta sama czynnosc zajmuje 3-4 razy wiecej czasu i jest koszmarnie niewygodna. Rozumiem ze wszystkie te formularze cool wygladaja itd itp ale niech mi ktos powie - jak wyobrazacie sobie porownywanie kilku napedow w tym systemie. Otwierac kilka stron z testami i po kolei wybierac mozolnie naped & znowu i znowu.

A bylo tak pieknie - prawy przycisk myszki otworz w nowym panelu i wszystko...

PS Wiem ze przesadzam, wiem, ze sie czepiam, rozumiem, ze jak mi sie nie podoba to moge nie korzystac - musialem po prostu rozladowac negatywna energie po godzinie spedzonej z 'usprawniona strona"

Pozdrawiam!

Jarid 08.06.2003 00:23

Ja to wymysliłem, przyznaję się.

Sądzę że wystarczy ustawienie przycisku na otwieranie w nowym oknie - czy to wystarczy? Może jakieś inne rozwiązanie? Jestem otwarty na sugestie.

Ponadto na ukończeniu mamy system wyboru kilku napędów do porównania na wykresach.

Czy takie rozwiązania będą zadowalające?

Plemnik 08.06.2003 02:02

Hmm okno a panel to nie to samo :-( a nie sadze zeby przycisk mogl otwierac nowy panel :-(( Wlasnie dlatego zrezygnowalem (miedzy innymi) z IE ze nie oblsugiwal paneli. Kto korzystal to wie ze powrot do 'setek' pootwieranych okienek internet exp. jest dla uzytkownika cywilizowanych ;-) przegladarek (vide Opera, Mozzilla etc) koszmarem... Osobiscie bylbym za jakims systemem linkow (wtedy samemu bedzie mozna sobie pootwierac potrzebne testy)

hmm a wlasciwie to moze tylko ja marudze? w koncu jeden niezadowolony to nie powod do zmian a wszystkim sie nie dogodzi. Hmm niewiedziec czemu (racjonalnych powodow chyba brak) mnostwo ludzi korzysta z IE wiec moze im nowy system nie przeszkadza?

Pozdrawiam, gratuluje cywilnej odwagi ;-)

PS Same porownanie wykresami wydaje mi sie nie zalatwi sprawy - ja na przyklad skupiam sie na podsumowaniach a dopiero w koncowym etapie eliminacji napedu do zakupu sprawdzam jak sie zachowuje w waznych dla mnei dziedzinach...

Monter 08.06.2003 02:15

Nowy system rozwijalnych list jest centralnie do dupy, ale to już nie moja brocha (na szczęście).
Typowy przykład ulepszania czegoś, co już jest dobre i się sprawdziło.
No ale jak mawiał Misiek - ja tylko marudzę. Pewnie za pare minut ten wpis zniknie, bynajmniej nie za moją pomocą...
Pozdrawiam.

Monter 08.06.2003 02:17

TechInfo: przycisk i rozwijalna lista mogą otwierać nowe okno przeglądarki, nawet można zostawić decyzję poprzez checkbox osobie odwiedzającej, wystarczy odpowiedni kod javascript... ale to już... j.w.

Plemnik 08.06.2003 02:19

nowe okno tak, ale czy nowy panel? tego nigdzie nie spotkalem...

Jarid 08.06.2003 11:57

Cytat:

Monter napisa***322;(a)
Nowy system rozwijalnych list jest centralnie do dupy, ale to już nie moja brocha (na szczęście).
Typowy przykład ulepszania czegoś, co już jest dobre i się sprawdziło.
No ale jak mawiał Misiek - ja tylko marudzę. Pewnie za pare minut ten wpis zniknie, bynajmniej nie za moją pomocą...
Pozdrawiam.

Mógłbyś podać powody takiej oceny? Jak już powiedziałem jestem otwarty na sugestie, dlatego chciałbym wiedzieć co Ci się w tym systemie nie podoba? Zawsze istnieje możliwośc poprawienia albo utworzenia czegoś bardziej przyjaznego dla użytkownika.

Jarid 08.06.2003 12:14

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Hmm okno a panel to nie to samo :-( a nie sadze zeby przycisk mogl otwierac nowy panel :-((
...
Pozdrawiam, gratuluje cywilnej odwagi ;-)
...

Owszem może. Czy taka opcja rozwiąże Twój problem? Na dniach dodam.
Może ewentualnie jakiś system 'drzewa' albo zwykla tabela pod spodem dla osób wolących stary system?

A jesli chodzi o gratulacje to dzięki, ale nie o odwagę tu chodzi. W końcu cdrinof.pl jest dla ludzi i jeżeli coś się nie podoba, to znaczy że trzeba to ulepszyć zgodnie z wola użytkowników :)

Plemnik 08.06.2003 13:04

O odwage, o odwage przyjacielu ;-) Malo kto sie przyznaje do swojego dziela jesli jest ono krytykowane.

Problem chyba nie ttylko mnie dotyczy? Bo jesli tak to nie ma sensu zmieniac. W kazdym razie mysle ze uzytkownicy Mozzilli i Oper byliby zadowoleni...

Skoro bylaby mozliwosc otwierania wynikow wyszukiwania w nowym panelu to bylbym bardzo 'dzwieczny'. Oczywiscie faktycznie ocenic to bede mogl jak juz zaimplementujesz taka opcje ale sadze ze powinno byc ok.

Fenks!

ThanatoS 08.06.2003 13:46

Cytat:

Monter napisa***322;(a)
[...] Pewnie za pare minut ten wpis zniknie, bynajmniej nie za moją pomocą...
Pozdrawiam.

Co ty taki przewrazliwiony? Widze ze masz ciekawa teorie spiskow.

-Sid-The-Rat=> 08.06.2003 13:52

thanatos - tu chyba nie chodzi o nas - choc przyznaje ze kiedys sie z monterem scialem - to jednak nie az tak...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:21.