Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Emoty w gg nie dzialaja (https://forum.cdrinfo.pl/f5/emoty-gg-nie-dzialaja-22024/)

-Sid-The-Rat=> 06.06.2003 06:35

hmmm - czy jestem jedynym ktory klepie wszsytkie emoty z klawiatury? bo mam te latki - taki urok firmowego kompa - i u mnie emoty klepane z klawiatury sie laduja... (z tego menu - nie - gg potrafi wykonac nieprawidlowa operacje...)

Y@nkee_PL 05.06.2003 23:02

na poczatek -> www.gadu-gadu.org

tam macie forum poswiecone m.in. GG
Watek dotyczacy tego problemu -> TUTAJ

post wyjasniajacy - z linka wyzej podanego ;)
Cytat:

Problem powodują ostatnie poprawki do OE oraz IE (Q:813489; Q:330994). Powodują one, że emotikony nie właczają się
bezpośrednio. Można je przenieść do okna rozmowy poprzez ctrl+c, ctrl+v. Rozwiązaniem (na razie jedynym) jest odinstalowanie tych poprawek. Niestety odinstalowanie tych łatek spowoduje powrót błędów powstałych po lutowych aktualizacjach (Q:810847), w wyniku których np. OE potrafił się naglezamknąć po kliknięciu na Enter. Nie działały też niektóre skróty klawiszowe (np. ctrl+h). Z niecierpliwością czekamy na krok GGTeamu w strone zniwelowania powstałego błędu.
Pozdro.

GordonS 05.06.2003 22:48

Ja miałem coś podobnego. Jak skopiowałem sobie nowe emoty to gg nie chciało mi sie odpalać. Działa tylko jak nowe emoty skopiuje do katalogu emots/1 lub emots/2, a istniejące tam pliki tekstowe uzupełnie o wpisy z nowymi emotami. Wczesniej działało jak skopiowałem emoty do obojętnie jakiego katalogu w emots.
Pozdro

krzypaw 05.06.2003 00:05

ale na pewno była to poprawka do internet explorer lub outlok expres, a z tego co się orientuje to ME i XP mają podobny system aktualizacji automatycznej, u mnie było to samo a z poprawkami poeksperymentuj

krzypaw 05.06.2003 00:02

już nie pamiętam bo usunąłem :-)

surff 05.06.2003 00:00

Cytat:

krzypaw napisa***322;(a)
Czesc Grzeniu, szkoda że nie napisałeś jaki masz system, ja miałem to samo w XP i przyczyna była banalna. Internet eksplorer i outlok expres zaktualizowały się automatycznie, po odinstalowaniu z panelu sterowania poprawek do tych programów "błąd" ustąpił. Pozdrówka:-;
z tego co widzę grzeniu napisał ze na ME....

która to dokładne poprawka????

krzypaw 04.06.2003 23:57

Czesc Grzeniu, szkoda że nie napisałeś jaki masz system, ja miałem to samo w XP i przyczyna była banalna. Internet eksplorer i outlok expres zaktualizowały się automatycznie, po odinstalowaniu z panelu sterowania poprawek do tych programów "błąd" ustąpił. Pozdrówka:-;

surff 04.06.2003 23:56

Re: Emoty w gg nie dzialaja

Cytat:

grzeniu napisa***322;(a)
Po prostu nagle przestaly dzialac, tzn nie wklejaja sie same a jedynie poprzez kopiuj-wklej albo z klawiatury. Zadne manewry z reinstalka gg, czyszczeniem rejestru, zmiana emotek na inne z netu czy zmiana wersji gg nie daja rezultatu. Nie chce robic na nowo windy dla samego gg, bo jest w miare swieza i wszystko chodzi oki. Ktos spotkal sie z takim czyms albo ma pomysl co z tym zrobic???
PS jest to juz u dwoch osob, u mnie na win ME i u znajomej na XP

Ja mam to samo na XP, tylko kopiuj, wklej działa..
podpinam się do prośby o wyjaśnienie...

grzeniu 04.06.2003 23:50

Emoty w gg nie dzialaja

Po prostu nagle przestaly dzialac, tzn nie wklejaja sie same a jedynie poprzez kopiuj-wklej albo z klawiatury. Zadne manewry z reinstalka gg, czyszczeniem rejestru, zmiana emotek na inne z netu czy zmiana wersji gg nie daja rezultatu. Nie chce robic na nowo windy dla samego gg, bo jest w miare swieza i wszystko chodzi oki. Ktos spotkal sie z takim czyms albo ma pomysl co z tym zrobic???
PS jest to juz u dwoch osob, u mnie na win ME i u znajomej na XP

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:55.