![]() |
Jak przegrać film DVD ???????
Jak przegrać film dvd na płytę DVD-R lub DVD-RW
Mam Pioneer A-05 Zgrywam film z płyty jednowarstwowej programem DVD Decrypter 3.1.4.0. na dysk twardy. Ze względu na to że jest to płyta jednowarstwowa to mieści się na 4.7 GB płycie np. Esperantza, więc zaczynam nagrywanie Nero najnowszym.28. Po nagraniu pojawiają się, co jakiś czas pixele. Na skopiowanym materiale na dysku nie ma żadnych takich odchyleń, co do jakości obrazu. Ten sam problem pojawia się jak kopiuje jakikolwiek film programem DVDxCopy 1.4.1. b633. Dlaczego coś takiego się dzieje? Może trzeba jakoś inaczej skonfigurować te programy, ja robię to na domyślnych ustawieniach. Może jest inny soft, którym jest lepiej kopiować filmy tak żeby ich jakość była taka jak na płycie, z której kopiuje? Może potrzeba skonfigurować jakoś specjalnie komp? Ja działam na standardowych ustawieniach systemów na kompie Athlon XP 1800+ dysk Baracuda 80 GB dwa systemy Win 98 i 2000 Aspi 4.7 itd. Pomóżcie !!!!!!! |
|
Najprawdopodobniej to kwestia nośnika bądź nagrywarki, spróbój Princo albo Akoss z taniszych w osteczności Pioneera. Pytanie czy piksele pojawiają się w stacjonarnym odtwarzaczu czy jak odtwarzasz z nagrywarki DVD PowerDVD-ekiem.
Pozdrowienia Fafer |
Cytat:
W stacjonarnym też są pixele Princa nie próbowałem ale Akoss walą się i nie chcą się do końca nagrywać. Jeżeli chodzi o nagrywarkę to co może się z nią dziać??? |
Hmm ja mam pioneera i Akossy 2 do tej pory wypalily mi sie bardzo dobrze. Jeżeli nie stosujesz rekompresji i plyta staruje to moim zdaniem to problem sprzętowy.
Pozdrawiam Fafer. |
Cytat:
Rekompresja tzn ????????????????????? |
Jeżeli jest to problem ze sprzętem to dlaczego materiał zgrany na dysk działa a nagrywany z dysku ma pixele?
|
To znaczy ze jak przegrasz film z płyty DVD-R na której były piksele na dysk to on spowrotem działa i nie ma pikseli?
|
Faktycznie problem może dotyczyć zarówno nośników jak i sprzetu,
ale spróbowałbym metody podanej wyżej w linku. Znam kilka przypadków gdzie odpowiedzialny między innymi za "zakłócenia" w obrazie był Nero. |
W momencie kiedy przeinstalowałem system win 2000 i zainstalowałem wszystkie niezbędne sterowniki plus sam program DVD Decrypter to pikseli jest mniej ale się pojawiają. Wcześniej było ich więcej. Słyszałem, że takie problemy może stwarzeć Nero. Ja miałem najnowszą wersję .28. Teraz jej nie ma w systemie i pixeli jest mniej. Na co jeszcze powinienem zwrócić uwage aby nie było ich wcale? Jakim programem kopiować jest najlepiej nawet te zabezpieczone filmy? [/B][/QUOTE] |
nero nie jest najlepsze do dvd niestety
ps. moze wersia 6 bedzie lepsza bo 5 jest bebe:glaszcze: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:11. |