Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak nagrać płyty Audio bez przerw? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-nagrac-plyty-audio-bez-przerw-22080/)

Audi 06.06.2003 08:52

Jak nagrać płyty Audio bez przerw?

Witam!
Wie któś może jak sie nagrywa płytki Audio bez przerw między ścieżkami? (najlepiej w Nero ale nie koniecznie)

para 06.06.2003 08:54

Zaznacz wszystkie utwory oprócz pierwszego. Wpisz długość przerwy 0s.
Nagrywaj w trybie DAO.

Pozdrawiam i witam na forum

Remix 06.06.2003 13:08

Witam!

dokladnie tak :) nagrywaj sobie audio w programie Feurio.

mallow 06.06.2003 13:19

w WinOnCd zaznaczasz wszystkie piosenki i naciszkasz usun przerwy miedzi sciezkami ... :) i bedzie spoko

Diamantez 09.06.2003 15:18

Re: Jak nagrać płyty Audio bez przerw?

Cytat:

Audi napisa***322;(a)
Witam!
Wie któś może jak sie nagrywa płytki Audio bez przerw między ścieżkami? (najlepiej w Nero ale nie koniecznie)

Aby całkowicie wyeliminować przerwy pomiędzy utworami dobrze jest przekonwertować je do wave ( na przykład programem File Converter, znajdującym się w pakiecie Easy CD-DA Extractor ) z zaznaczoną opcją
"delete leading and trailing silence". Następnie wystarczy wypalić płytę jakimkolwiek programem (na przykład Feurio) Jeśli nagrasz bezpośrednio z mp3 jakimkolwiek programem, to i tak będziesz mieć minimalne przerwy pomiędzy utworami (wynika to z konstrukcji formatu mp3)
Nagrywałem tym sposobem kilka płyt koncertowych i pomiędzy utworami nie ma nawet najmniejszej przerwy :) Cały koncert gra jednym ciągiem, a numery utworów zmieniają się tak, jak powinny :)

mandaryn 09.06.2003 15:34

Nagrywanie płyt audio z mp3? To lepiej z magnetofonu kasetowego :) Nie polecam nagrywać cd-audio z mp3. A nagrywając z cd-audio (czyli wav) opisy para, remix i mallowex wszystko ci wyjaśniły.

CIAPEK 09.06.2003 15:36

Cytat:

mandaryn napisa***322;(a)
Nagrywanie płyt audio z mp3? To lepiej z magnetofonu kasetowego :) Nie polecam nagrywać cd-audio z mp3.(...)
Sory, ale ja nagrywam i myślę, że nie będę tu jedyny.
Składaneczki robie sobie regularnie. Jak przyjdzie co do czego to wtedy z wavów.

Trzeba też wiedzieć i umieć dobrze to nagrać i nie nagrywać z byle jakich mp3.:)

mallow 09.06.2003 17:06

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
Sory, ale ja nagrywam i myślę, że nie będę tu jedyny.
Składaneczki robie sobie regularnie. Jak przyjdzie co do czego to wtedy z wavów.

Trzeba też wiedzieć i umieć dobrze to nagrać i nie nagrywać z byle jakich mp3.:)

popieram ... tez tak robie
Cytat:

Nagrywanie płyt audio z mp3? To lepiej z magnetofonu kasetowego Nie polecam nagrywać cd-audio z mp3
a co do tego ... to po co by wyylisi nero w ktorym z mp3 mozna audio robic ...
to tak jak wymysli samochod zeby stał a nie jezdzil

Diamantez 09.06.2003 19:22

Cytat:

mandaryn napisa***322;(a)
Nagrywanie płyt audio z mp3? To lepiej z magnetofonu kasetowego :) Nie polecam nagrywać cd-audio z mp3...
A jeśli nie ma nic innego oprócz mp3? Trzeba sobie jakoś radzić :)Teoretycznie mp3 przy bitrate powyżej 192 kb/s posiada jakość CD, ale tylko teoretycznie :) Poza tym łatwiej jest o pliki mp3 niż wav...

SEBAW 09.06.2003 20:04

Re: Re: Jak nagrać płyty Audio bez przerw?

Cytat:

Diamantez napisa***322;(a)
Aby całkowicie wyeliminować przerwy pomiędzy utworami dobrze jest przekonwertować je do wave ( na przykład programem File Converter, znajdującym się w pakiecie Easy CD-DA Extractor ) z zaznaczoną opcją
"delete leading and trailing silence". Następnie wystarczy wypalić płytę jakimkolwiek programem (na przykład Feurio) Jeśli nagrasz bezpośrednio z mp3 jakimkolwiek programem, to i tak będziesz mieć minimalne przerwy pomiędzy utworami (wynika to z konstrukcji formatu mp3)

Jemu nie chodzi o to. On chce nagrać płytę, aby nie było przerw między utworami, bo NERO ma nastawione jako 2 sekundy. Czyli jak się kończy np. pierwsza i zaczyna druga to jest przerwa między nimi np. 2 sekundy i on chce ja usunąć. To nie ma związku z ciszą na końcu utworu, jak to napisałeś.
Jeżeli ja też źle zrozumiał, to przepraszam.:)

Audi 09.06.2003 20:33

Re: Re: Re: Jak nagrać płyty Audio bez przerw?

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Jemu nie chodzi o to. On chce nagrać płytę, aby nie było przerw między utworami, bo NERO ma nastawione jako 2 sekundy. Czyli jak się kończy np. pierwsza i zaczyna druga to jest przerwa między nimi np. 2 sekundy i on chce ja usunąć. To nie ma związku z ciszą na końcu utworu, jak to napisałeś.
Jeżeli ja też źle zrozumiał, to przepraszam.:)

Dokładnie o to mi chodzi!! Brawo ten Pan;) To jak to zrobić w Nero? Bo nie chce sie za bardzo przesiadać na inny program...

pawelblu 09.06.2003 20:37

Ale na to pytanie juz dawno odpowiedzial Ci para.
Czy ta odpowiedz Cie nie satysfakcjonuje ?

paja 09.06.2003 20:39

a nie lepiej skleić w jakimś programie wszystkich utworów w jeden cały

Audi 09.06.2003 22:47

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)

Oki. Rzeczywiście. To powinno w zupełności wystarczyć. Dzięki za pomoc!!

Audi 09.06.2003 22:54

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)

Oki. Dzieki. Myśle że ta odpowiedź wystarczy. Dzieki za pomoc!!! Nie chce właśnie połączyć wszystkich utworów w całość bo bede musiał dłuuuugo przewijać... Zrobie mix utworów ale chce mieć je podzielone właśnie bez przerw...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:10.