Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   TP S.A. likwiduje... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tp-s-likwiduje-22116/)

Torwald 09.07.2003 19:07

U nas wcale nie tak dawno wybudwali za ciezkie pieniadze nowe, nowoczesne (chyba :P) BOK a teraz je likwiduja...
I gdzie tu logika ? Nie maja co z kasa robic ?

netkafejas 09.07.2003 18:43

i tak z tych biur nic nie bylo
chamstw tpsy goora

Pawel_k 12.06.2003 10:11

dlatego najlepiej niekorzystac z watpliwej jakosci "uslug" TPSA :)
ja osobiscie juz wiem ze zadnego telefonu poza komorkowym miec niebede :)

TATOON 12.06.2003 10:08

likwidacja bok

witam
uwazam ze likwidacja BOK to kolejny pomysl ustawiania sie "otworem do klienta"-zapomniano tylko okreslic ktorym otworem.
Mialem takie zdarzenie ze po likwidacji BOK (male miasteczko)zablokowano mi telefon za nieoplacenie rachunku, wczesniej wystarczylo pofatygowc sie do BOK obsobaczyc pokazujac rachunek i sprawa zalatwiona, ale w dobie ulatwien dostepu wszystkim do wszystkiego przez 10 dni z hakiem dzwonilem zglaszajac problem i za kazdym razem - nie moge powiedziec bardzo grzecznie informowano mnie ze juz juz dzis najpozniej jutro bedzie telefon wlaczony i tak przez 10 dni z tym hakiem oczywiscie;) czekalem jak glupi(( az w koncu zagrozilem ze jezeli do jutra telefon nie zostanie wlaczony to rezygnuje z numeru i w tedy o dziwo jeszcze tego samego dnia wlaczono mi go.
drugie zdarzenie.... chcialem zmienic taryfe i czy ktos uwierzy czy nie ale zaproponowano mi napisanie listu i wyslanie poczta lub do najblizszego BOK udanie sie osobiscie (jak dla mnie 60km) inaczej podobno nie mozna - (oni sami w te swoja technike nie za bardzo cos wierza)...i to juz jest po prostu kuriozalne
i tyle daje to zwalnianie ludzi zeby bylo taniej lepiej i wogole naj

no troche tej zolci wylalem i nie powiem nawet mi troche ulzylo:boks:

woitas 08.06.2003 21:43

tpsa przetrwa, tylko zmieni sie sposob podejscia do klienta (chodzi o cene itd). dlaczego? chociazby dlatego, ze zadna firma nie ma tak rowinietej sieci jak tpsa.

cieszy mnie to, firma bedzie zmuszona konkurowac z innymi europejskimi operatorami juz za 11 miesiecy.
juz teraqz traci na rzecz np.: Tele2 wielu klientow.

a przetrwa m.in. dlatego tez, ze jej udzialowcem jest france telecom, a sama tpsa ma duze udzialy w Idei i innych przedsiewzieciach, wiec jej bankructwo nie wchodzi w rachube.
o aspektach politycznych nie wspomne.

VermilioN 08.06.2003 13:55

Nienawidze Tepsy. Chodze do klasy (technikum wieczorowe) z osobami, ktore pracuja "jeszcze" w tepsie ale i tak juz sa na zwolnieniu. To juz jest drugi rok (z trzech) nauki, Tepsa podpisala jakas tam ala umowe, ze moi kumple zaczna sie uczyc(maja miec technika) a tepsa zagwarantuje im, ze nie wyleca, tylko po 3 latach maja miec technika... Minelo 1,5 roku i juz zwolnienie, jedni przeszli pod firme a inni nie, final tego jest taki, ze jeden (nie wiem czy inni tez) z moich kumpli podal sprawe do sadu. Zobaczymy co z tego bedzie, oby kumpel wygral a tepsa zbankrutowala hehe.
Hmm, apropo Tepsy to zaciekawila mnie jedna rzecz, ktora sam wymyslilem/ubzduralem. Otoz ciekawe czy na przyklad za 10/20 lat tepsa wogole jeszcze bedzie istniala... Internet bedzie wszechobecny a komputer 100x szybszy od dzisiejszego bedziemy nosic na rece i poprzez niego zamiast korzystac z telefonu bedziemy sobie rozmaiwali z innymi. I wlasnie ciekawi mnie to, co tepsa i nie tylko tepsa ale w innych krajach tez na to skoro juz nikt nie bedzie korzystal z telefonow :) Pewnie wydziedzicza sobie prawo jako jedyni do tego, zeby byc uslugodawca internetu wifi (potrzebnych do przenosnych telefonow) :)

woitas 08.06.2003 11:42

Cytat:

Torwald napisa***322;(a)
Starsza chciala zalozyc Neo+ ale okazalo sie ze...nie ma juz BOK'u :/
I nadal nie ma netu...((

w sprawie neostrady zadzwon pod numer 0-800-102-102.

krzpac 07.06.2003 21:48

Cytat:

kraluk napisa***322;(a)
Pomyslcie...
Ile ludzi zostanie 'wywalonych' z pracy. Niby maja powstac tzw. CRM-y czyli Call Center. Ale nie wszyscy pracownicy beda tam pracowac...

juz tpsa wywala z roboty, mojego kolegi ojciec stracił robote, a robił u nich 20 lat...

Smoczek 07.06.2003 21:18

siemanko ja na tepse nie moge naz mam telefon i neo+ z tepsy , neo mam od roku i niemam zadnego problema działa bez awar... pozdrawiam

Slawek_L 07.06.2003 20:14

dlatego zrezygnowałem z Neostrady (tej starej jeszcze) i przeszedem na Chello (UPC) - też ma 512kbs - podstawowy plus to jest ze działa bezawaryjnie :)

kraluk 07.06.2003 19:47

Pomyslcie...
Ile ludzi zostanie 'wywalonych' z pracy. Niby maja powstac tzw. CRM-y czyli Call Center. Ale nie wszyscy pracownicy beda tam pracowac...

mallow 07.06.2003 16:10

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
niestety nie kazdy ma dostep do DIALOGU ..
wiem ... ja akurat mam :) dlatego sie wypowiadam
tepsa tez nie jest zla ... mailem neta w tepsie troszki slabszy niz teraz mam (obydwa lacza modemowe)

Torwald 07.06.2003 14:14

Starsza chciala zalozyc Neo+ ale okazalo sie ze...nie ma juz BOK'u :/
I nadal nie ma netu...((

sayan 07.06.2003 13:03

Cytat:

mallowex napisa***322;(a)
wole dialog :)

niestety nie kazdy ma dostep do DIALOGU ..

mallow 07.06.2003 13:01

wole dialog :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:57.