![]() |
Teac CD-W552E - Felerny bios 1.09
Po zafleszowani mojego Teac CD-W552E najnowszym biosem 1.09 zauważyłem dziwne zjawisko w programie Alcohol 120% oraz CloneCD, wygląda to tak, zaczynam wypalanie płytki alcoholem z obrazu, nagrywarka się rozpędza i zaczyna palić coś około X24, przy 49% osiąga prędkość około X36, od tego momentu następuje zmniejszanie prędkości, pod sam koniec wypalania mam X14. Podobnie jest w CloneCD. Zjawisko nie występuje jeśli pale neronem ,teraz najciekawsze,mam znajomego właściciela sklepu i zabrałem dziś do testu identycznego teaca, efekt zmniejszenia prędkości nie występuje, różnica między moim a wypożyczonym to właśnie bios, sklepowy ma stary 1.05! Nie mogłem sobie z ciekawości odmówić zafleszowania tego sklepowego.Po zafleszowaniu chodzi tak samo do bani jak mój, czyli to BIOS !! Proszę ludzi z takim napędem o sprawdzenie tego problemu u siebie.
edit; wysłałem emila do Teaca, ciekawe czy odpowiedzą. |
hmmm
Witam,
Tak sie dziwnie sklada ze jestem w posiadaniu tego napedu i szukalem nowego biosu do niego ,ktory by poprawil jego predkosci odczytu i inne funkcje .Ale po tym co przeczytalem to chyba na pewno pozstane przy tym starmy .Thx za infromacje ja nie bede eksperymentowal ;) Pozdro ;) |
jedyny ??
Hmm , czyżbym był jedynym posiadaczem CD-W552E z nowym biosem ??
|
Stary ja mam tego biosa i nie mam zadbych problemow...moze masz jakies lipne plytki mi wypala na kazdej z najwyzsza predkoscia jaka wzkaze, wiec nie wiem co masz.... uważam ze plytki bo ona jak wykryje lipna to zwalnia mi tak robila na jakis CURSOR colorful (niebieska)
|
Re: Teac CD-W552E - Felerny bios 1.09
Cytat:
|
Testowałem na Verbatim datalife,Dysan cd-r700 -czarne slim x40,TDK d-view x48 oraz Princo z szpindla x48, zwalnianie występuje TYLKO w alcohol-u i w clonecd i tylko z biosem 1v09 w nero śmiga z pełną prędkością pod każdym biosem, mam zapodany wpis do rejestru nero, pokazuje aktualną prędkość.
|
Mam te same objawy. Strasznie wkurzajace. Pozostaje chyba tylko czekac na kolejna wersje biosa:'(
|
Cytat:
|
Flashowałem BIOS od TEAC W524E. Z wersji 1.0D do wersji 1.0E. Miał odczytywać płyty high speed. Po upgrade czyta tłoczone CD 20x a czytał 40x. Chyba to CZYTANIE szybkich płyt osoągniąto przez dwukrotne spowolnienie>
Jak to odflashować znowu d 1.0D? Program odmawia "nie potrzebujesz upgrade" ;-) |
Nie wiesz gdzie można znaleźć nowy bios do 540E 2.4A
|
wszystkie sa na: http://perso.club-internet.fr/farzeno/firmware
|
Dzięki mower. Jak by coś to ....
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:27. |