![]() |
Teac W552E - Nero go nie wykrywa
Kupiłem sobie na allegro Teaca w552e - w foli, z niebieskim napisem 52x. Włączam nero a on nie widzi nagrywary !!! Co jest ?? A clonCD kopiuje płyty dobrze !!! Pomocy !!!!!
|
Witam !
Widac uzyles wersji nero która tego napedu nie widzi - zainstaluj najnowsze nero i bedzie ok :) |
Najpierw miałem nero 5.5 i nie działało a teraz mam nero expres 5.5.9.9 i też nie wykrywa . Więc to raczej ninna przyczyna. Co to może być ? Czy kroś miał już takie problemy?
|
Ten napęd jest dość nowy, a Nero 5.5.9.9 jest jednak sprzed paru miesięcy. Ściągnij nowsze Nero z sieci (obecnie jest to 5.5.10.35). W każdej kolejnej wersji dodawana jest obsługa nowszych nagrywarek.
Poza tym - jeśli masz wersję Nero dostarczoną z innym napędem, to bardzo prawdopodobne jest, że będzie ona działała tylko z napędami tej firmy. Tak jest np. z Nero dołączanym do Lite-On'ów - ale już nie w przypadku LG. Upewnij się zatem, czy masz możliwie najnowsze Nero które nie ma ograniczenia obsługiwanej marki nagrywarek. Jeśli to nie pomoże, trzeba będzie szukać dalej. |
Cytat:
|
Dzięki bardzo, wszystko już dziła !! Dzięki wam !!!
|
To fajnie, ale napisz, co zrobiłeś, że zadziałało. Czy było to za stare Nero, czy ograniczone do jakiejś marki, czy jeszcze coś innego?
A o wersji 5.5.10.35 wspomniałem dlatego, że jest to wersja najnowsza, a Ahead po opublikowaniu nowszej usuwa z serwera starsze - najczęściej pozostawia tylko poprzednią, ale nie jest dostępna ze strony www firmy Ahead, tylko przez ftp. Jeśli więc nie ma się gdzieś zachomikowanej wersji starszej, to trudno ją zainstalować, bo nie można jej ściągnąć. |
Zainstalowałem Nero Express 5.5.10.28 , włączyłem i ładnie wykrył. Tyle
|
Cytat:
|
Rozumiem :)
|
WinOnCD
A winoncd od jakiej wersji wykryje tego teac'a?
|
Re: WinOnCD
Cytat:
|
Re: Re: WinOnCD
Cytat:
nieprawda. Moze byc 5.02-5.05. ( tam mam - bo 6.0 nie lubie i wypala bez problemow lacznie z nadpalaniem) Do wiona jak to do wiona- trzeba sciagnac z www.roxio.de unidrivera ( a obok jest opis jakie nagrywarki sa obslugiwane) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:52. |