![]() |
Apollo za 419PLN czy warto ??
Witam !
Tak sobie przegladam www.chieftec.pl i wylookalem tam obudowe - i sie zastanawiam czy warto. Narazie na oku mam Modecom Feel V ale co sadzicie o tej ?? http://www.chieftec.com/images/Apollo/2-AL-01BL.jpg http://www.chieftec.pl/Apollo_Series.htm PS: Tylko nie pukajcie sie w głowe na widok ceny :) - narazie robie rozeznanie :) |
Re: Apollo za 419PLN czy warto ??
Cytat:
www.chyangfun.com |
laserku - nie masz co z kasa robic? :) jesli tak to gratuluje
ale jesli nie to obudowe wybieraj pod katem funkcjonalnosci a nie wygladu... niebieski kolorek nie oznacza ze wewnatrz bedzei zimno... |
tak siedzie sobie i patrze a tam " Zasilacz 300W" [zapewne jakis codeszajs] :blee:
porownujac ta bude do mojego foxcona z markowym 400W zasilaczem ktorego kupilem za 310zl mowie ci laser: poszukaj sobie lepszej budy bo cena nie zawsze odpowiada jakosci wykonania i funkcjonalnosci :blee: poza tym nawet jakbys chcial ja modyfikowac (o co cie raczej nieposadzam) to i tak byl by to kiepski model do takich rzeczy :( |
Cytat:
Cena jest jak najbardziej adekwatna do jakosci wykonania i funkcjonalnosci -> Laser: jesli planujesz wydac az tyle kasy to spojrz TU Obudowe widzialem na wlasne oczy i mialem okazje zlozyc do niej czesci pomijam kofort jaki mialem przy skladaniu, ale pozniej byla nieslyszalna no i te mocowania na chlodzenie dyskow |
Cytat:
Zamierzenie miałem takie ze kupie sobie FEEL V i wstawie do niej zasilacz CHIEFTEC - co by mnie wyniosło w sumie 275 + róznica w cenie zasilacz CHIEFTEC - HUNTKEY - czyli 267 - 169 = 275 + 98 = 373PLN a ten chieftec z chieftecowym 300w zasilaczem który daje z siebie te 300w kosztuje 419PLN .... @Wolfdog - rozwarzalem tez inne budy - te z klapką takze ale niestety - za duze gabarytowo. Ta apollo pasuje idealnie :) ------------------------------------------------------------------- Co do tego czy nie mam co robic z kasa - chyba zauwazyliscie przez ten czas jaki jestem z Wami na forum ze wole czasami przepłącic i miec np wersje box, albo kupic wersje o 100PLN drozsza zeby miec np rok wieej gwarancji / YAMAHA / - przy wyborze zarowno sprzetu komputerowaego jak i innych kieruje sie jakoscia wykonania oferowanymi funkcjami / gwarancja - jesli dana rzecz spelni moje wymagania i powiedzmy jest w granicy cenowej która sobie ustalilem lub nieznacznie ja przekracza to wybieram dany produkt. Moze teraz stukacie sie w głowe i mowicie - o znalazl sie nastepny co w kiblu 200PLN sobie dupe podciera - otuz nie. Wole dac wiecej i miec zapewniona najwyszsza jakosc i serwis. No to teraz sobie myslicie - pewnie mieszka w 5 pietrowej willi jeżdzi mercedesem i chodzi tylko w markowych ciuchach ... Nie - jezdze 11 letnim samochodem / SEAT Rulez / mam swój kąt w 45m mieszkaniu najtanszy abonament w erze i jeszcze sie targowalem znizke przy stalym zlaczu - jak nadal nie wiecie skad mam kase zeby sobie pozwolic na obudowe za 400PLN to Wam powiem ! Nie wydaje kasy na *******y, nie kupuje dresików za 599PLN, nie laze na popijawy itp itd.... i stad sie bierze kasa .... wiem ze uznacie to za głupie ale to wolny kraj :) Pozdrawiam i czekam na dalsze opinie :) |
Cytat:
P.s laser jaką na dzień dzisiejszy polecasz nagrywarę ale tylko do audio aby super audio palila podaj modele. |
Nikt sie z Ciebie nie nabija ja 4 lata temu dalem za obudowe enlighta 320 PLN i sluzy mi do tej pory (musialem wymienic w niej zasilacz na mocniejszy), a w tamtych czasach te 320 PLN to byla kupa kasy i wtedy tez mi pukali po glowie.
|
Cytat:
jak chcesz dobra obudowe to zwroc uwage na: - srobki mocujace zdejmowalne blachy, dobrze jesli mozna je odkrecic reka (bez pomocy srobokreta) - sposob montowania urzadzen typu napedy cd, jesli wsadza sie je na szynach to kolejny :spoko: odradzam obudowy z srobkowym mocowaniem napedow :) - trwalosc czesci, wiadomo obudowa niemoze byc z tektury i musi wytrzymac utrzymanie napedow i innych ******* :) - latwosc matarzu czesci, szczegolnie wazne gdy masz pelnowymiarowe plyty i chcesz bezposrednio przed nimi zamontowac naped cd (patrz dlugosc obudowy) - zasilacz, wiadomo zadne codeszajsy albo inne para-zasilacze :blee: najlepiej kupowac z zapasem na dzis polecam 400W szczegolnie gdy chcesz niezaczesto razem ze zmiana mobo i procka zmieniac zasilacza :) - wyglad, wiadomo wszak iz bedziesz go codzinnie ogladal :P tu odradzam wszelkie klapki zamykajace jak dla mnie to tandeta :) - wentylacja czyli otwory na dodatkowe wiatraki i ogolnie miejsce w obudowie zeby wiatr mogl smialo chulac ;) |
Witam !
Z pewnoscia CHIEFTEC nie wstawia do swoich obudów szajskich zasilaczy / jaki to by mialo sens - so swojej budy wstawiac nie swoj zasilacz ? :) / Zalezy mi na jakosci i łatwosci montarzu - szlag mnie trafia jak u mojej obecnej budzie same sie sróbki odkrecaja - CHIEFTEC montuje wszystko w szynach- to mi sie podoba :) Wentylacja - to nie bedzie w tym przypadku problem :) z przodu jest odpowiednio duzo dziur - mozna przeciez zamonotwac dodatkowy cichy wiatraczek gdyby co :) Obudowa wyglada wg mnie bardzo przyzwoicie - narazie nie mam jej nic do zarzucenia - wnetrze wyglada tak http://www.chieftec.pl/Apollo_Series1.htm Pozdro :) Aha co do zasilacza 300w od chiefteca to 300w :) |
300w pod p4 i rozne wyczesane komponenty moze nie wystarczyc - jesli masz zamiar jeszcze sobie karte mocarna wpakowac to wogole zapomnij (ati 9700 ssie 80w na czysto) - mocowanie na szynach... niby fajna rzecz - ale niektore szyny potrafia same wyjechac przy przenoszeniu kompa - zapewniam ze lapanie dysku i trzymanie druga reka obudowy (malo sobie czegos w rece nei urwalem - troche to wazy) jest niezapomnianym przezyciem - ja wole srubki - ale kazdy ma swoj wlasny poglad
zasilacze chiefteka sa niezle - nie ma sie co czepiac - sprawdz tylko max prady - czy nie odstaja zbytnio od normy dobrze sie wytezajac mozna kupic obudowe enlighta z dobrym 350w zasilaczem za ~240 zeta - ale trzeba poszukac i umiec zagadac |
Cytat:
|
Cytat:
Spoko - nie planuje zapodawac niczego wiecej niz aktualny GF3 Ti200 od Gainwarda Cytat:
Cytat:
|
OK przekopalem sie przez oferte ENLIGHTA i musze powiedziec ze z całej gamy roznych bud na dwuch sie zatrzymalem:
- http://nl.enlightcorp.com/products/i...255_big_11.jpg - http://nl.enlightcorp.com/products/i...4102_big_1.jpg Reszta jakos do mnie nie przemawia Aha ta druga ma zasilacz 300w nie wiem jaki / moze tez Enlighta / i figuruje w cennikach za 295PLN a ta pierwsza nie wiem czy ma zasilacz i nie wiem za ile - narazie jej nie widzialem w PL Dla zainsteresowanych http://nl.enlightcorp.com/products/pc/index.php |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:34. |