Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Apollo za 419PLN czy warto ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/apollo-za-419pln-czy-warto-22200/)

Laser 08.06.2003 23:44

Apollo za 419PLN czy warto ??

Witam !

Tak sobie przegladam www.chieftec.pl i wylookalem tam obudowe - i sie zastanawiam czy warto.

Narazie na oku mam Modecom Feel V ale co sadzicie o tej ??

http://www.chieftec.com/images/Apollo/2-AL-01BL.jpg

http://www.chieftec.pl/Apollo_Series.htm

PS: Tylko nie pukajcie sie w głowe na widok ceny :) - narazie robie rozeznanie :)

memorando 09.06.2003 00:12

Re: Apollo za 419PLN czy warto ??

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Tak sobie przegladam www.chieftec.pl i wylookalem tam obudowe - i sie zastanawiam czy warto.

Narazie na oku mam Modecom Feel V ale co sadzicie o tej ??

http://www.chieftec.pl/Apollo/al-01bl_small.jpg

http://www.chieftec.pl/Apollo_Series.htm

PS: Tylko nie pukajcie sie w głowe na widok ceny :) - narazie robie rozeznanie :)

cena nie powala mnie widzialem obudowę e-cube cf 5969 za 1400 w majowym chipie:)
www.chyangfun.com

-Sid-The-Rat=> 09.06.2003 07:58

laserku - nie masz co z kasa robic? :) jesli tak to gratuluje
ale jesli nie to obudowe wybieraj pod katem funkcjonalnosci a nie wygladu... niebieski kolorek nie oznacza ze wewnatrz bedzei zimno...

Pawel_k 09.06.2003 08:44

tak siedzie sobie i patrze a tam " Zasilacz 300W" [zapewne jakis codeszajs] :blee:
porownujac ta bude do mojego foxcona z markowym 400W zasilaczem ktorego kupilem za 310zl mowie ci laser: poszukaj sobie lepszej budy bo cena nie zawsze odpowiada jakosci wykonania i funkcjonalnosci :blee:
poza tym nawet jakbys chcial ja modyfikowac (o co cie raczej nieposadzam) to i tak byl by to kiepski model do takich rzeczy :(

wolfdog 09.06.2003 09:43

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
tak siedzie sobie i patrze a tam " Zasilacz 300W" [zapewne jakis codeszajs] :blee:
porownujac ta bude do mojego foxcona z markowym 400W zasilaczem ktorego kupilem za 310zl mowie ci laser: poszukaj sobie lepszej budy bo cena nie zawsze odpowiada jakosci wykonania i funkcjonalnosci :blee:
poza tym nawet jakbys chcial ja modyfikowac (o co cie raczej nieposadzam) to i tak byl by to kiepski model do takich rzeczy :(

O ile dobrze sie orietuje to cheftec robi jedne z najlepszych obudow na rynku i montuje w nich zasilacze rowniez jednej z lepszych firm jaka jest sirtech
Cena jest jak najbardziej adekwatna do jakosci wykonania i funkcjonalnosci

-> Laser: jesli planujesz wydac az tyle kasy to spojrz TU
Obudowe widzialem na wlasne oczy i mialem okazje zlozyc do niej czesci pomijam kofort jaki mialem przy skladaniu, ale pozniej byla nieslyszalna no i te mocowania na chlodzenie dyskow

Laser 09.06.2003 13:14

Cytat:

wolfdog napisa***322;(a)
O ile dobrze sie orietuje to cheftec robi jedne z najlepszych obudow na rynku i montuje w nich zasilacze rowniez jednej z lepszych firm jaka jest sirtech
Cena jest jak najbardziej adekwatna do jakosci wykonania i funkcjonalnosci

-> Laser: jesli planujesz wydac az tyle kasy to spojrz TU
Obudowe widzialem na wlasne oczy i mialem okazje zlozyc do niej czesci pomijam kofort jaki mialem przy skladaniu, ale pozniej byla nieslyszalna no i te mocowania na chlodzenie dyskow

Witam !

Zamierzenie miałem takie ze kupie sobie FEEL V i wstawie do niej zasilacz CHIEFTEC - co by mnie wyniosło w sumie 275 + róznica w cenie zasilacz CHIEFTEC - HUNTKEY - czyli 267 - 169 = 275 + 98 = 373PLN a ten chieftec z chieftecowym 300w zasilaczem który daje z siebie te 300w kosztuje 419PLN ....

@Wolfdog - rozwarzalem tez inne budy - te z klapką takze ale niestety - za duze gabarytowo.
Ta apollo pasuje idealnie :)
-------------------------------------------------------------------

Co do tego czy nie mam co robic z kasa - chyba zauwazyliscie przez ten czas jaki jestem z Wami na forum ze wole czasami przepłącic i miec np wersje box, albo kupic wersje o 100PLN drozsza zeby miec np rok wieej gwarancji / YAMAHA / - przy wyborze zarowno sprzetu komputerowaego jak i innych kieruje sie jakoscia wykonania oferowanymi funkcjami / gwarancja - jesli dana rzecz spelni moje wymagania i powiedzmy jest w granicy cenowej która sobie ustalilem lub nieznacznie ja przekracza to wybieram dany produkt.

Moze teraz stukacie sie w głowe i mowicie - o znalazl sie nastepny co w kiblu 200PLN sobie dupe podciera - otuz nie.

Wole dac wiecej i miec zapewniona najwyszsza jakosc i serwis.

No to teraz sobie myslicie - pewnie mieszka w 5 pietrowej willi jeżdzi mercedesem i chodzi tylko w markowych ciuchach ...

Nie - jezdze 11 letnim samochodem / SEAT Rulez / mam swój kąt w 45m mieszkaniu najtanszy abonament w erze i jeszcze sie targowalem znizke przy stalym zlaczu - jak nadal nie wiecie skad mam kase zeby sobie pozwolic na obudowe za 400PLN to Wam powiem !

Nie wydaje kasy na *******y, nie kupuje dresików za 599PLN, nie laze na popijawy itp itd.... i stad sie bierze kasa .... wiem ze uznacie to za głupie ale to wolny kraj :)

Pozdrawiam i czekam na dalsze opinie :)

memorando 09.06.2003 13:31

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Zamierzenie miałem takie ze kupie sobie FEEL V i wstawie do niej zasilacz CHIEFTEC - co by mnie wyniosło w sumie 275 + róznica w cenie zasilacz CHIEFTEC - HUNTKEY - czyli 267 - 169 = 275 + 98 = 373PLN a ten chieftec z chieftecowym 300w zasilaczem który daje z siebie te 300w kosztuje 419PLN ....

@Wolfdog - rozwarzalem tez inne budy - te z klapką takze ale niestety - za duze gabarytowo.

Co do tego czy nie mam co robic z kasa - chyba zauwazyliscie przez ten czas jaki jestem z Wami na forum ze wole czasami przepłącic i miec np wersje box, albo kupic wersje o 100PLN drozsza zeby miec np rok wieej gwarancji / YAMAHA / - przy wyborze zarowno sprzetu komputerowaego jak i innych kieruje sie jakoscia wykonania oferowanymi funkcjami / gwarancja - jesli dana rzecz spelni moje wymagania i powiedzmy jest w granicy cenowej która sobie ustalilem lub nieznacznie ja przekracza to wybieram dany produkt.

Moze teraz stukacie sie w głowe i mowicie - o znalazl sie nastepny co w kiblu 200PLN sobie dupe podciera - otuz nie.

No to teraz sobie myslicie - pewnie mieszka w 5 pietrowej willi jeżdzi mercedesem i chodzi tylko w markowych ciuchach ...

Nie - jezdze 11 letnim samochodem / SEAT Rulez / mam swój kąt w 45m mieszkaniu najtanszy abonament w erze i jeszcze sie targowalem znizke przy stalym zlaczu - jak nadal nie wiecie skad mam kase zeby sobie pozwolic na obudowe za 400PLN to Wam powiem !

Nie wydaje kasy na *******y, nie kupuje dresików za 599PLN, nie laze na popijawy itp itd.... i stad sie bierze kasa .... wiem ze uznacie to za głupie ale to wolny kraj :)

Mądrze powiedziane i ja tak samo myślę...Nie lażę na popijawy i jak mam wybrać części do kompa czy popijawy to wybiorę pierwsze ale zawsze u mnie priorytet ma dziewczyna moja i te 600 kilosów na miesiąc pokonać muszę więc popijawa odpada.... Zresztą Laser nie szata zdobi czlowieka a jego umysl i popieram takie dzialanie też wolę doplacić 200 niż potem mieć przestój 3 tygodnie zresztą jak dysk kosztuje dajmy na to 400 ma rok gwarancji a model ten sam z 3 letnią gwarancją kosztuje o 50 zeta więcej to logiczne jest że lepiej doplacić i mieć spokoj komfort. Dobra gwarancja serwis to pewność gdybym wcześniej wiedzial o yamaha f1 zanim zniknęla z rynku to bym dawno ją kupil kumpel ma i rewelacja supert jakość audio.
P.s laser jaką na dzień dzisiejszy polecasz nagrywarę ale tylko do audio aby super audio palila podaj modele.

wolfdog 09.06.2003 13:36

Nikt sie z Ciebie nie nabija ja 4 lata temu dalem za obudowe enlighta 320 PLN i sluzy mi do tej pory (musialem wymienic w niej zasilacz na mocniejszy), a w tamtych czasach te 320 PLN to byla kupa kasy i wtedy tez mi pukali po glowie.

Pawel_k 09.06.2003 14:17

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

:uscisk: laser nie :boks: tylko :jezyk:
jak chcesz dobra obudowe to zwroc uwage na:
- srobki mocujace zdejmowalne blachy, dobrze jesli mozna je odkrecic reka (bez pomocy srobokreta)
- sposob montowania urzadzen typu napedy cd, jesli wsadza sie je na szynach to kolejny :spoko: odradzam obudowy z srobkowym mocowaniem napedow :)
- trwalosc czesci, wiadomo obudowa niemoze byc z tektury i musi wytrzymac utrzymanie napedow i innych ******* :)
- latwosc matarzu czesci, szczegolnie wazne gdy masz pelnowymiarowe plyty i chcesz bezposrednio przed nimi zamontowac naped cd (patrz dlugosc obudowy)
- zasilacz, wiadomo zadne codeszajsy albo inne para-zasilacze :blee: najlepiej kupowac z zapasem na dzis polecam 400W szczegolnie gdy chcesz niezaczesto razem ze zmiana mobo i procka zmieniac zasilacza :)
- wyglad, wiadomo wszak iz bedziesz go codzinnie ogladal :P tu odradzam wszelkie klapki zamykajace jak dla mnie to tandeta :)
- wentylacja czyli otwory na dodatkowe wiatraki i ogolnie miejsce w obudowie zeby wiatr mogl smialo chulac ;)

Laser 09.06.2003 14:24

Witam !

Z pewnoscia CHIEFTEC nie wstawia do swoich obudów szajskich zasilaczy / jaki to by mialo sens - so swojej budy wstawiac nie swoj zasilacz ? :) /

Zalezy mi na jakosci i łatwosci montarzu - szlag mnie trafia jak u mojej obecnej budzie same sie sróbki odkrecaja - CHIEFTEC montuje wszystko w szynach- to mi sie podoba :)

Wentylacja - to nie bedzie w tym przypadku problem :) z przodu jest odpowiednio duzo dziur - mozna przeciez zamonotwac dodatkowy cichy wiatraczek gdyby co :)

Obudowa wyglada wg mnie bardzo przyzwoicie - narazie nie mam jej nic do zarzucenia

- wnetrze wyglada tak http://www.chieftec.pl/Apollo_Series1.htm

Pozdro :)

Aha co do zasilacza 300w od chiefteca to 300w :)

-Sid-The-Rat=> 09.06.2003 14:43

300w pod p4 i rozne wyczesane komponenty moze nie wystarczyc - jesli masz zamiar jeszcze sobie karte mocarna wpakowac to wogole zapomnij (ati 9700 ssie 80w na czysto) - mocowanie na szynach... niby fajna rzecz - ale niektore szyny potrafia same wyjechac przy przenoszeniu kompa - zapewniam ze lapanie dysku i trzymanie druga reka obudowy (malo sobie czegos w rece nei urwalem - troche to wazy) jest niezapomnianym przezyciem - ja wole srubki - ale kazdy ma swoj wlasny poglad
zasilacze chiefteka sa niezle - nie ma sie co czepiac - sprawdz tylko max prady - czy nie odstaja zbytnio od normy

dobrze sie wytezajac mozna kupic obudowe enlighta z dobrym 350w zasilaczem za ~240 zeta - ale trzeba poszukac i umiec zagadac

andrzejj9 09.06.2003 14:59

Cytat:

Laser napisa***322;(a)

nie uznamy ;) Poza tym opinia ludzi, ktorzy tylko wszystko wszystkim wypominaja nie naprawde nie warto sie przejmowac. Jak masz pieniadze to kupuj co chcesz, nawet pozlacana obudowe, jesli taka Ci sie podoba (i jesli w ogole taka jest :) ). To tylko Twoja sprawa i nikomu nic do tego. No chyba, ze pytasz o opinie, ale wtedy tez nie, bo w koncu pytasz o sama obudowe, a nie sens samego zakupu. Tak wiec nie przejmuj sie (jesli sie przejales ;) )

Laser 09.06.2003 15:20

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
300w pod p4 i rozne wyczesane komponenty moze nie wystarczyc - jesli masz zamiar jeszcze sobie karte mocarna wpakowac to wogole zapomnij (ati 9700 ssie 80w na czysto)

Spoko - nie planuje zapodawac niczego wiecej niz aktualny GF3 Ti200 od Gainwarda

Cytat:

- mocowanie na szynach... niby fajna rzecz - ale niektore szyny potrafia same wyjechac przy przenoszeniu kompa - zapewniam ze lapanie dysku i trzymanie druga reka obudowy (malo sobie czegos w rece nei urwalem - troche to wazy) jest niezapomnianym przezyciem - ja wole srubki - ale kazdy ma swoj wlasny poglad
Hmm kompa ruszam moze raz na 3 miechy zeby kurz pod nim zetrzec wiec nie stanowi to problemu - a podobno wygodne jest :)

Cytat:

dobrze sie wytezajac mozna kupic obudowe enlighta z dobrym 350w zasilaczem za ~240 zeta - ale trzeba poszukac i umiec zagadac
ok zaraz sie powysilam :)

Laser 09.06.2003 15:41

OK przekopalem sie przez oferte ENLIGHTA i musze powiedziec ze z całej gamy roznych bud na dwuch sie zatrzymalem:

- http://nl.enlightcorp.com/products/i...255_big_11.jpg

- http://nl.enlightcorp.com/products/i...4102_big_1.jpg

Reszta jakos do mnie nie przemawia

Aha ta druga ma zasilacz 300w nie wiem jaki / moze tez Enlighta / i figuruje w cennikach za 295PLN a ta pierwsza nie wiem czy ma zasilacz i nie wiem za ile - narazie jej nie widzialem w PL

Dla zainsteresowanych http://nl.enlightcorp.com/products/pc/index.php

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:34.