![]() |
NEC MultiSync FE770-opinie
Zamierzam w niedlugim czasie zakupic monitor CRT. Chce na to przeznaczyc maksimum 700zl. Znalazlem ciekawa oferte dotyczaca monitora NEC FE770. Chcialem poznac opinie o tym monitorze. Parametry techniczne znam wiec tylko piszcie o wlasnych odczuciach. THX
|
Nie widzialem go jeszcze w akcji, ale na Necu raczej sie nie zawiedziesz. Zreszta sam kupujac teraz CRT powaznie wzialbym go pod uwage ;)
|
Do 700 zł. możesz też wziąść pod uwagę model 771 SB - różni się od 770 funkcją SuperBright - rozjaśnienie obrazu przydaje się podczas grania, a zwłaszcza przy oglądaniu filmów Divx. Różnica w cenie to 70 zł (771 SB kosztuje ok. 690 zł, a 770 ok. 620 zł.) ale warto dopłacić
|
Dzieki za rade. Na pewno wezme ten model pod uwage... .Wkoncu mionitor jest juz na lata. A moze jeszcze doradzicie monitory jakis innych firm w podobnej cenie??? Wielkie THX!
|
@piothrix, ja nie wiem, bo nie orientuje sie w CRT'ach, ale ostatnio 'czycham' na LCD'ka i bardoz mila oferta byl NEC 17" za ok 2000zl z bardzo dobrymi parametrami, wiec jesli lcd'ki NEC'a sa takie dobre i w przystepnej cenie to mysle, ze ten o ktorym ty myslisz, tez jest wart uwagi.
pozdro ;) |
Hmm Smartek. Wczesniej tez sie zastanawialem nad LCD ale jakos mi to potem minelo.. Doszedlem do wniosku ze jeszcze LCD maja slaba bezwladnosc matrycy czy jak to sie tam zwie..i nie nadaja sie do gier.. Ale jak mozesz to zapodaj mi namiary na tego NEC'a LCD. Dzieki. PS. Moze jednak sie na panel cieklokrystaliczny skusze..??;)
|
Hehe, wiesz... ja nie gram w zadne gry, bo nie do tego sluzy komp > kup sobie lepiej konsolke :D ^_^ i dlatego LCD'ka sobie kupie...
Tu jest ten NEC: http://www.nec.pl/scr/ProductPresent...N=1&PID=603633 Ale ja zdecydowalem sie na CTX'a za ok . 2600zl... o ten: http://www.ctx.pl/lcd.php?model=pv722i&SID pozdro ;) |
No wiesz ja w gry to prawie w ogole nie gram ale sie zdarza czasami..:))) Teraz mam neta przez LAN osiedlowy i pykam sobie no chocby w CS'a...sam rozumiesz. Ale jestem tego samego zdania ze jak ktos chce tylko grac to niech kupi sobie konsole:))) Dzieki za linki
|
No ten CTX wyglada na lepszy..Wiekszy ma stosunek kontrastu i ladniejszy wyglad od NEC'a. No i tez ma zlacze DVI. Przynajmniej tekst bedzie wyrazniejszy:). Jeszcze sie zastanowie z tymi mnitorami.. Musze rodzicow namowic na pozyczke dla mnie to sobie LCD'ka kupie..
|
@piothrix, no masz racje :), ciekawa takze jest funckja "obrocenia" ekranu :). Wiec dlatego mi sie spodobal, naszczescie nie musze nic pozyczac kasy - sam zarobilem :)
|
Monitory NEC'a sa znakomite ja mam troszke starsza wersje niz ta wspomniana w temacie (FE700) i bardzo ale to bardzo ja sobie chwale.
Przy ewentualnej zmianie monitora nie zmienie marki ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:09. |