![]() |
Firmware Liteon 48125S
czy firmware 1S07 z opisem z CDRINFO "Rozwiązano problem z symulacją nadpalania" usuwa blad overburningu ?? (chodzi mi o przepalanie CDR)
dzieki i jeszcze jedno jak bios jest w pliku *.exe to nagrywam go na przyklad na fdd i odpalam plik pod dosem i po update ?? dziwne pytanie ale nigdy tak nie robilem dzieki |
Tak, usuwa problem z określeniem końca nośnika przy nadpalaniu.
Możesz robić update pod Windowsem. Poczytaj posty na forum dotyczące wgrywania BIOSU. Pozdrawiam |
dzieki za ifo
co do biosu to wgrac potrafie, ale pod WINDA (troche strach) ?? |
Hmm, ja zawsze robilem update pod Windowsem dla napedow CD-RW.
|
Cytat:
|
jeszcze jedno program z biosem ma takie same opcje jak standardowy dosowy mtkflash ??
dzieki |
Właściwie cała procedura zawiera się w klikaniu na przyciski "dalej".
Uruchamiasz plik .exe, wskazujesz nagrywarkę do sflashowania, odpowiadasz na pytanie "are you sure?" ;) i patrzysz z napięciem jak pasek postępu zbliża się do 100% modląc się, żeby nie było w tym momencie zaniku napięcia w budynku ;). Aha, warto wcześniej zrobić restart Winzgrozy, wyłączyć działające w tle programy (zwłaszcza antywirus). W razie jakiejś katastrofy można zawsze reanimować Litka mtkflashem. |
okie powalcze dzisiaj w domku :) i jutro dam Wam znac
|
Ja wlasnie przeprowadzilem upgrade boisu w swoim litku LTR-48125S.
Na poczatku tylko nie wylaczylem DMA w kanale, na ktorym mam nagrywarke i to powodowalo zawieszanie sie programu flashujacego. Dalej wszystko przebieglo bez problemu, test overburningu sie udaje ;) takze wszystko jest chyba w porzadku :) |
czyli mozna przepalac do woli ;) bez problemow ;)
|
Oczywiscie, ze mozna. Wczesniej tez dalo sie przedpalac, tylko nie znalismy granicy ;)
|
Cytat:
zajmie ci to z 5 minut.Tez skonczylem i sprawdzilem na plytce na ktorej test nigdy nie wychodzil .I jest OK. A o DMA pamietaj |
spox o DMA bede pamietal, wiec jak wroce do domku to dokonam tego przelomowego ;) dziela
|
Ilość załączników: 1
Wydaje mi sie, ze w tym nowym biosie troche poprawiono jakosc zapisu. Zalaczam screeny z testu nagran plikow mp3 przy predkosci 32x na Akossie: pierwszy - nagranie przed aktualizacja, drugi po:
|
Ilość załączników: 1
Po aktualizacji biosu:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:37. |