![]() |
Nowe biosy do Lite-On'a
Witam
Jeśli jeszcze ktoś nie zauważył to na stronie http://www.liteonit.com/english/index-english.htm właśnie (wreszcie) pojawiły się nowe biosy do kilku nagrywarek, międy innymi do LTR-48246S. Pozdrawiam. |
Wielkie dzięki ! :) W końcu do mojej 48246S się pojawił ! :)
|
Wszystko ladnie i pieknie, info przydatne, ale niech ktos to najpierw zaladuje do palarki i opowie o efektach ;)
|
dzisiaj ładuję i próbuję - a co? raz się żyje ! ,:)
|
Mnie dziwi tylko jedno: dlaczego te nowe BIOSy sa takie male w porownianiu do poprzednich ???
Zaraz zaladuje onboard... (mam UPSa wiec elektrownia mi nie straszna ;p) |
mnie też to zastanawia
ciekawe co "usuneli" z nowych wersji |
Zaladowalem, test wykonalem, plyte wypalilem i wszystko gra :-)
|
Cytat:
|
A do mojego 32123S ciagle nie ma :buu: :buu: :buu:
Pozdrawiam |
Cytat:
|
Ok - to jak to wypada przy zmianie biosu w 48246S ? :) Cos widocznie sie zmienia na lepsze ? gorsze ?
|
zaraz bede wiedzial - a binarka poprzedniego w razie czego czeka na hdd
===edit=== binarka chyba nie bedzie potrzebna - jak narazie dziala jak trzeba a i blad overburningu wreszcie z glowy |
Witam, jestem nowy i wszystkich pozdrawiam :)
Dziwna rzecz, mam Lite-On LTR-48246S i przy próbie załadowania biosu wyskakuje mi komunikat że zły model nagrywarki, a żeby było śmieszniej to pokazuje mi nazwę nagrywarki taką samą jak przeznaczony do niej Bios. I o co chodzi? Powiem tylko że mój Lite-On nie ma naklejek s przodu "48x24x48" i "Lite-On" a na zdjęciu ta nagrywarka jest tak przedstawiona. Natomiast na w środku jest OK. Czyżby dlatego że to OEM? Sprawdzałem wszystkie wersje Biosów i żadnego nie da się uaktualnić, próbowałem na w98 i wXP... Ktoś wie co jest grzane? Za jakąkolwiek pomoc z góry dziękuję. |
Najprawdopodobniej masz wersje OEM
|
a probowales wrzucic binarke mtkflashem?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:02. |