![]() |
Cytat:
Stary, ja juz nawet zapomnialem, ze w ogole mialem kiedys kierownice:D |
ja tez mam ta kierownice i tez mam z nia maly problem..nie dziala! pozyczylem od kumpla kierownice podlaczylem i nic..sciagnalem jakies sterowniki (z ktorych znalezieniem nie bylo problemu czero) i dalej nie dziala i po godzinie zabawy sie skunmalem ze to sterowniki do kierownicy saitek R100 ale usb a ta moja to jakis stary zlom i nie ma usb tylko to duuupne plaskie wejscie jak do drukarki..da sie cos z tym zrobic? sciagnac jakies inne sterowniki czy jest jakas przejsciowka z tego wejscia na usb?? HELP!!
|
"Jest tylko problem bo tam (w zakladce testuj) czasami wskaznik skacze raz do gory raz do dolu, po nacisnieciu hamulca taki czerwony pasek co jest obok idzie do gory i tyle. Probowalem na rozne sposoby juz kalibrowac, ale wciaz to samo - podczas gry pedaly zle chodza"
To wygląda, jakby potencjometr od "gazu" był zużyty - wytarty, stąd te skoki. Hamulec działa płynnie i prawidłowo - dobrze zrozumiałem? Miłego dnia |
Cytat:
Testowałem na Colinie 2 i Midtown Madness-działała rewelacyjnie. Ale nie wiem czy wszystkie kierownice tak mają, ale nie podoba mi się szybkość reagowania-jest jakaś mułowata :( ale zabawa była niezła :) |
Cytat:
Poza tym kierownice wczeniej dzialala bez sterownikow:( Kurcze szkoda ze nie ma kolesia w domu i nie m oge porzyczyc Colina 2 lub jakis innych wyscigow zeby sprawdzic czy na innych dziala:'( |
a moze jakies sterowniki zainstaluj ... bo czasami sa takie rewolucje bez odpowiednich dll`ow
|
Cytat:
Jest tylko problem bo tam (w zakladce testuj) czasami wskaznik skacze raz do gory raz do dolu, po nacisnieciu hamulca taki czerwony pasek co jest obok idzie do gory i tyle. Probowalem na rozne sposoby juz kalibrowac, ale wciaz to samo - podczas gry pedaly zle chodza:(. A instrukcje ktore mowia jak mam kalibrowac nie sa az tak dokladne, wiec nie wiem czy dobrze to robie???. No lae jeszcze porpobuje i moze cos z tego wyjdzie, przynajmniej mam taka nadzieje.;) Ps. W sumie demko colina 3 jest skonczone w 95% wiec moze obsluga kiery nie jest prawidlowo skonfigurowana. Zalatwie Colina 2 full i zobacze tam bo wczesniej na tej grze mi dzialala bezproblemowo. |
Czero! Postaram się jak moge, na ile mi pamięć pozwoli bo to dawno było.
W Menedżerze Urządzen przy podłączeniu kierownicy pojawi Ci sie nowy sprzęt, albo luzem albo pod kontrolerami dźwięku i gier. Ustawiasz go jako joystick i ilu klawiszowy to ty już powinieneś wiedzieć bo wiesz ile kierownica ma przycisków. W ustawieniach tego uzrądzenia jest także kalibracja, postępuj tam wg. zaleceń, po prostu machasz kieroanica i wciskaz przyciski tak jak każe Ci komputer i wtedy on zapamiętuje ruchy kierownicy. Staraj się wykonać to jak najdokładniej bo efektem tego jest dobre zachowanie się kierownicy w grach. Klikasz OK, chyba nie restartujesz sprzętu i grasz, jak są jeszcze cyrki to kalibrujesz jeszcze raz. Powodzenia:) |
Cytat:
Cytat:
|
miałem kiedyś pożyczoną kierownice i wiem, że wazna była kalibracja w ustawieniach sprzętu bo przed tym też kontrolery szalały.
Tyle od siebie:) |
Witam !
Ten sam problem mial Yankee z padem - gra tak poprostu reaguje na te kontrolery - znajdz post o Enter The Matrix tam Yankee napisal co i jak :) |
Odnosnie kierownicy
Mam kierownice ale jest problem:(
Jak wlaczylem demko colina 3 to samochod sam jedzie do przodu (tak jakby pedal gazu byl wcisniety mimo ze nie jest) ale hamulec dziala:( Nie wiem za bardzo co robic. Myslalem ze to wada gry ale jak wlaczylem gierke Matrixa bez odlaczania kierownicy to ludzik tez sam chodzil do przodu i bez zadnego przestawiania kontrolerow moge sie poruszac kiera. Po odlaczeniu kiery wszystko wraca do normy Czy ma ktos jakis sposob aby to naprawic. HELP!:'( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:41. |