Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Odnosnie kierownicy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/odnosnie-kierownicy-22218/)

czero 06.06.2006 18:14

Cytat:

Napisany przez graber
j...z ktorych znalezieniem nie bylo problemu czero...

no po 3 latach to nie watpie:P .
Stary, ja juz nawet zapomnialem, ze w ogole mialem kiedys kierownice:D

graber 06.06.2006 16:09

ja tez mam ta kierownice i tez mam z nia maly problem..nie dziala! pozyczylem od kumpla kierownice podlaczylem i nic..sciagnalem jakies sterowniki (z ktorych znalezieniem nie bylo problemu czero) i dalej nie dziala i po godzinie zabawy sie skunmalem ze to sterowniki do kierownicy saitek R100 ale usb a ta moja to jakis stary zlom i nie ma usb tylko to duuupne plaskie wejscie jak do drukarki..da sie cos z tym zrobic? sciagnac jakies inne sterowniki czy jest jakas przejsciowka z tego wejscia na usb?? HELP!!

Fantomas 10.06.2003 09:23

"Jest tylko problem bo tam (w zakladce testuj) czasami wskaznik skacze raz do gory raz do dolu, po nacisnieciu hamulca taki czerwony pasek co jest obok idzie do gory i tyle. Probowalem na rozne sposoby juz kalibrowac, ale wciaz to samo - podczas gry pedaly zle chodza"
To wygląda, jakby potencjometr od "gazu" był zużyty - wytarty, stąd te skoki. Hamulec działa płynnie i prawidłowo - dobrze zrozumiałem?
Miłego dnia

CIAPEK 09.06.2003 22:00

Cytat:

czero napisa***322;(a)
Wlasnie o dziwo ta kierownica nie ma zadnej dyskietki czy cd ze sterownikami a na stronie Saiteka - bo taka mam kiere - nie ma sterownikow do mojej kierownicy (Saitek R100)

Poza tym kierownice wczeniej dzialala bez sterownikow:(
Kurcze szkoda ze nie ma kolesia w domu i nie m oge porzyczyc Colina 2 lub jakis innych wyscigow zeby sprawdzic czy na innych dziala:'(

Czero dokładnie tą samą kierownicę miałem! Z nią nie powinno być problemów, działała bez sterów i z ustawieniami tak jak Ci wcześniej mówiłem.
Testowałem na Colinie 2 i Midtown Madness-działała rewelacyjnie.
Ale nie wiem czy wszystkie kierownice tak mają, ale nie podoba mi się szybkość reagowania-jest jakaś mułowata :( ale zabawa była niezła :)

czero 09.06.2003 21:21

Cytat:

mallowex napisa***322;(a)
a moze jakies sterowniki zainstaluj ... bo czasami sa takie rewolucje bez odpowiednich dll`ow
Wlasnie o dziwo ta kierownica nie ma zadnej dyskietki czy cd ze sterownikami a na stronie Saiteka - bo taka mam kiere - nie ma sterownikow do mojej kierownicy (Saitek R100)

Poza tym kierownice wczeniej dzialala bez sterownikow:(
Kurcze szkoda ze nie ma kolesia w domu i nie m oge porzyczyc Colina 2 lub jakis innych wyscigow zeby sprawdzic czy na innych dziala:'(

mallow 09.06.2003 21:17

a moze jakies sterowniki zainstaluj ... bo czasami sa takie rewolucje bez odpowiednich dll`ow

czero 09.06.2003 17:10

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
Czero! Postaram się jak moge, na ile mi pamięć pozwoli bo to dawno było.

W Menedżerze Urządzen przy podłączeniu kierownicy pojawi Ci sie nowy sprzęt, albo luzem albo pod kontrolerami dźwięku i gier.

Ustawiasz go jako joystick i ilu klawiszowy to ty już powinieneś wiedzieć bo wiesz ile kierownica ma przycisków.

W ustawieniach tego uzrądzenia jest także kalibracja, postępuj tam wg. zaleceń, po prostu machasz kieroanica i wciskaz przyciski tak jak każe Ci komputer i wtedy on zapamiętuje ruchy kierownicy. Staraj się wykonać to jak najdokładniej bo efektem tego jest dobre zachowanie się kierownicy w grach.

Klikasz OK, chyba nie restartujesz sprzętu i grasz, jak są jeszcze cyrki to kalibrujesz jeszcze raz.

Powodzenia:)

No to tyle to juz sam zrobilem wczesniej, ale dzieki za pomoc;)

Jest tylko problem bo tam (w zakladce testuj) czasami wskaznik skacze raz do gory raz do dolu, po nacisnieciu hamulca taki czerwony pasek co jest obok idzie do gory i tyle. Probowalem na rozne sposoby juz kalibrowac, ale wciaz to samo - podczas gry pedaly zle chodza:(. A instrukcje ktore mowia jak mam kalibrowac nie sa az tak dokladne, wiec nie wiem czy dobrze to robie???. No lae jeszcze porpobuje i moze cos z tego wyjdzie, przynajmniej mam taka nadzieje.;)

Ps. W sumie demko colina 3 jest skonczone w 95% wiec moze obsluga kiery nie jest prawidlowo skonfigurowana. Zalatwie Colina 2 full i zobacze tam bo wczesniej na tej grze mi dzialala bezproblemowo.

CIAPEK 09.06.2003 16:57

Czero! Postaram się jak moge, na ile mi pamięć pozwoli bo to dawno było.

W Menedżerze Urządzen przy podłączeniu kierownicy pojawi Ci sie nowy sprzęt, albo luzem albo pod kontrolerami dźwięku i gier.

Ustawiasz go jako joystick i ilu klawiszowy to ty już powinieneś wiedzieć bo wiesz ile kierownica ma przycisków.

W ustawieniach tego uzrądzenia jest także kalibracja, postępuj tam wg. zaleceń, po prostu machasz kieroanica i wciskaz przyciski tak jak każe Ci komputer i wtedy on zapamiętuje ruchy kierownicy. Staraj się wykonać to jak najdokładniej bo efektem tego jest dobre zachowanie się kierownicy w grach.

Klikasz OK, chyba nie restartujesz sprzętu i grasz, jak są jeszcze cyrki to kalibrujesz jeszcze raz.

Powodzenia:)

czero 09.06.2003 16:49

Cytat:

Laser napisa***322;(a)
Witam !

Ten sam problem mial Yankee z padem - gra tak poprostu reaguje na te kontrolery - znajdz post o Enter The Matrix tam Yankee napisal co i jak :)

Dzieki Laser :3msie: z matrixem juz wszystko jasne ale co z colinem, w ktorym nie moze tak byc. Przeciez nie jestem jedyna osoba co gra w colina na kierze:(

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
miałem kiedyś pożyczoną kierownice i wiem, że wazna była kalibracja w ustawieniach sprzętu bo przed tym też kontrolery szalały.
A moglbys to jakos opisac bo do tej pory nie musialem tego robic wiec sie za bardzo nie znam:(

CIAPEK 09.06.2003 16:30

miałem kiedyś pożyczoną kierownice i wiem, że wazna była kalibracja w ustawieniach sprzętu bo przed tym też kontrolery szalały.

Tyle od siebie:)

Laser 09.06.2003 16:25

Witam !

Ten sam problem mial Yankee z padem - gra tak poprostu reaguje na te kontrolery - znajdz post o Enter The Matrix tam Yankee napisal co i jak :)

czero 09.06.2003 16:23

Odnosnie kierownicy

Mam kierownice ale jest problem:(

Jak wlaczylem demko colina 3 to samochod sam jedzie do przodu (tak jakby pedal gazu byl wcisniety mimo ze nie jest) ale hamulec dziala:(
Nie wiem za bardzo co robic. Myslalem ze to wada gry ale jak wlaczylem gierke Matrixa bez odlaczania kierownicy to ludzik tez sam chodzil do przodu i bez zadnego przestawiania kontrolerow moge sie poruszac kiera. Po odlaczeniu kiery wszystko wraca do normy

Czy ma ktos jakis sposob aby to naprawic. HELP!:'(

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:41.