Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Kopiowanie Zabezpieczonych PŁYT ..::Alcohol120%::.. (https://forum.cdrinfo.pl/f11/kopiowanie-zabezpieczonych-plyt-alcohol120-22256/)

Blade-mrn 10.03.2004 23:36

Popreram propozycje z clonem ale ja użył bym clona owersji 2.0.0.6

tonbo 07.03.2004 00:55

Nie wiem czemu w kreatorze kopiowania ( Alcohol 120%) jak ustawiam na napęd na którym mam film nie wyświetla mi się pole profil.
Przycisk dalej jest aktywny, ale wszystko potem już jest nieaktywne.
Z kolei jeśli wybiorę inny napęd (pusty) to pole profil jest aktywne, ale z kolei przycisk dalej jest nieaktywny.
Nie wiem co robię żle , jestem w tym początkujący.
Chciałem skopiować sobie film Poszukiwacze zaginionej Arki, ale niestety nieudaje mi się.

uranium 05.03.2004 09:16

clony już raczej sobie nie radzi. umknęło mu wiele nowych zabezpieczeń, które rozpoznaje jako brak/nieznane. przesiądźcie się na Protection ID lub prostrzy w użyciu DiscScanX

mirol 05.12.2003 12:30

Cytat:

Napisany przez Mantek
OK na poczatku nie doczytałem, a jeżeli CLONY nie rozpozna to co? masz pomysł? Chodzi mi o nowe zabezpieczenia

Narazie sobie radzi :spoko:

Tabaluga 18.11.2003 21:09

mallow
dziękuję za wskazówki ale mi się nie udało, chyba dlatego, że plik obrazu jest nieprawidłowy. próbowałem wg twojej wskazówki i otrzymałem komunikat: "plik obrazu nie zawiera informacji o RMPS, kopiowanie nie będzie możliwe" przynajmniej wiem dlaczego mi sie nie udało!

mallow 17.11.2003 15:55

@Tabaluga:
A moze poprostu ustaw profil CD COPS
a moze zemulujesz i skopiujejsz w locie z profilem cd-cops
mze wtedy bedzie spoko

@jacoxp
podmontuj obraz i przeskanuj clonyxxl/perfect copy

jacoxp 17.11.2003 13:09

czy jest mozliwosc bin?

Czesc,
zapytanie nastepujace - moze wiesz. Jezeli nie mam pliku cue, a nie wiem czym zabezpieczony zostal bin, czy jest sposob zeskanowania tego, czy znalezienia w inny sposob z jakichs zasobach Wielkiego Smietnika?

Tabaluga 16.11.2003 23:07

Ściągnąłem z netu obraz (mds, mdf) gry zrobiony w Alkohol 120. wg informacji dołączonej do obrazu, to ta gra jest zabezpieczona "CD-Cops" i trzeba nagrać w Alkohol 120 z opcją: zapis "RMPS". w ten sposób nagrałem płytę, po nagraniu zamiast tytułu płyty jest napis:"needs emulation". w Alkohole w opcji emulacji zaznaczyłem opcję: emulacjia RMPS. wtedy ta płyta chodzi. nagrałem jeszcze raz z zaznaczoną opcję: emulacjia RMPS i zapis"RMPS" i myślałem, że płyta będzie chodziła normalnie, lecz ta płyta też nie chodzi na komputerze bez zainstalowania Alkohola 120, chodziła dopiero gdy zainstalowałem Alkohol 120 z włączoną opcją: emulacja RMPS.
czy da się nagrać aby płyta chodziła normalnie na komputerze,który nie ma zainstalowanego Alkoholu 120? czy źle ustawiłem coś przy nagraniu? do nagrania używałem Alkohol 1.4.7.1005

esem 16.11.2003 18:47

Sorry za lamerskie pytanie:
mam obraz płyty (ściągnięte z netu). Zabezpieczenie SD2.9 (wg. clonyxxl: próbnie wypaliłem na CD-RW jako normal CD, chyba działa: napewno startuje - nie skończyłem ściągać drugiego obrazu więc nie znam końcowego efektu).
Jak ustawić opcje do wypalenia płytu w Alcoholu: normal CD czy SF2?

mallow 06.11.2003 00:28

to moze PerfectCopy

Mantek 05.11.2003 21:27

Re: Kopiowanie Zabezpieczonych PŁYT ..::Alcohol120%::..

OK na poczatku nie doczytałem, a jeżeli CLONY nie rozpozna to co? masz pomysł? Chodzi mi o nowe zabezpieczenia

error 26.10.2003 21:24

do tego clonowania morze być alcochol 12% 1.4.3.711 ???

error 26.10.2003 21:24

do tego clonowania morze być alcochol 12% 1.4.3.711 ???

mallow 17.10.2003 16:46

a z jaka predkoscia nagrywasz ??? i jakich plytek uzywasz ??? wszystkie sterowniki masz [aspi etc.] ???

Serfer 16.10.2003 21:46

ClonyXXL nie wykrywa zabezpieczenia CD Audio

Witam,Witam,Witam
Jestem na forum po raz pierwszy i proszę o łagodne potraktowanie.
Po wnikliwym prześledzeniu CDRInfo nie mogę sobie poradzić ze skopiowaniem CD Audio.
Skopiowałem już 2razy.1 za pomocą Alcoholera 120% i wieża widzi tracki na cd i odtwarza ale nie ma głosu.W kompie się ta kopia odtwarza.Zrobiłem to po prostu ot tak Alcoholerem 120%-nic nie ustawiałem ,bom to pierwszy raz robił i puściłem w dal.@ sposób również samopas Clone CD i nic nie widzi ani wieża ani komputer.
Po przeanalizowaniu CDRInfo głupim jak but nadal.
Otórz powinienem zeskanować CD Audio programem ClonyXXL i spr jak zabezpieczona jest CD Audio ale ClonyXXL pisze Niez Zabezpieczenie Audio.Co czynić mam??????

POMOCY PLEASE

pozdrawiam
siema'serfer

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:12.