![]() |
Ja poradzilem sobi z zaschnietym kartridzem przez przetarcie koncowki spirytusem i dalej dziala ;)
|
Udalo mi sie kiedys, odratowac zaschniety naboj BC20, do Canona, uzywajac CIEPLEJ wody (nie goracej, czystej, przegotowanej) metoda KoWaLika. Ale bywa z tym roznie.
|
Zagotuj wode i wstaw do niej na 15 min ten kalamaz, jesli posci to posci ;) Owszem sa b. dobre srodki do udrazniania glowic ale jak sie domyslam potrzebujesz domowego sposobu :P
|
Witam !
Kiedys gadałem ze sprzedawca na ten temat - pokazał mi taki wynalazek do regeneracji zaschnietych dysz ... mówił ze nawet dziala ale kosztował tyle co uzupełniacz :blee: Wiec uzupelniacz + ten cudowny srodek = 100PLN .... troche bez sensu wg mnie ... Nie bede Ci radzil zebys uzyl jakis rozpuszczalników bo napewno moze sie cos stac z kartridzem / moze sie rozpuscic / - chyba ze jest cos co rusza tusza a nie rusza plastiku ... |
Wyschnięty kardridż drukarki - czy da się reanimować?
Od miesiąca nie drukowałem na swoim Lexmarku Z32 i okazało się, że przynajmniej 2 tygodnie kolorowy nabój jest suchy. Po nalaniu 3 kolorków drukuje się tylko kolor żółty, pozostałe nie. Czy ktoś zna sposób na reanimację tego typu sprzętu, gdyż domowy sposób (przez noc na mokrej szmatce) nie pomógł. Nie pomaga też programowe czyszczenie dysz. Z góry dzięki za sugestie.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:47. |