![]() |
Szkoda cos nie tak z nosnikami lub z nagrywara :[
|
mam ten sam problem mam nagrywarkę LG 24/10/40 i nawet przy zwykłym kopiowaniu audio cd w wieży było słychac trzaski
|
No to fakt FNM sciagalem z orygilanlenj plytki programem Easy CD-DA Extractor 5.1 w jakosci 192 VBR i nagralo sie na Platinium p/w - za***iscie. Myslalem, ze bedzie plytka do wywalenia - a tu mila niespodzianka. Moze pozniej sie to odbije ale jak na razie dziala wszystko ok.
|
to może także zależeć już od samej jakości tych plików przeznaczonych na Audio CD. Prędkość 8X-12X to podstawa, dobra płytka oraz nagrywanie w trybie DAO nie czasem TAO bo tam mogą być trzaski.:3msie:
|
Ja takze :) - spoko nagrywara ale napewno to tez zalezy od nosnika !
|
A trzaski przed nagraniem, przy odsłuchu WAV z dysku, masz? Bo jak tak, no to będą i po nagraniu :) A jak nie, to wchodzą w grę: prędkość (polecam x4), płytki (polecam Dysan Black), zepsuta nagrywara, złe ASPI lub Nero. Ja na LiteOn 48246S nagrywa, wiele płytek audio, a że podobno litki słabo audio palą, to znajomi przychodzili słuchać oryginała (nie pirata!) i kopii i nie mogli usłyszeć różnicy, więc opinię o audio na litkach mam pozytywną.
|
Hej. Wicie co czytam i sam nadal tak robie, ze plytki audio nagrywam gora x12. Ale ostatnio nagralem przez przypadek brejdakowi FNM z predkoscia x52 PLATINIUM co o dziwo na KPROBE wszystko ok i na deck'u sony idzie jak po masle. Dodam tylko, ze nie jest to najnowszy sprzet CD.
|
Zgadzam się z innymi. Nagrywasz na zbyt dużej szybkości. Jednak jest jeszcze inna możliwość: Nastawiłeś zbyt duzą prędkość odczytu
|
No i co to za plyty - w audio gorzej z korekcja, wiec jakosc plyty ma duze znaczenie.
|
a odsłuchujesz wawy pod kątem trzasków? bo może prędkość zrzucania jest zbyt wysoka?
może warto się zainteresować EAC? pozdro |
Muzę nagrywam z różną prędkością to zależy od rodzaju barwinka jaki zastosowano na płytce:
płyty barwione cyjaniną prędkość od x4 do x8 ,a barwione ftolacyjaniną x12 do x16 . .............:) |
Prawdopodobnie nagrywasz na zbyt dużej prędkości.
|
Nagrywanie płyt audio w lite - on
Mam problem z nagrywaniem płyt audio w Lite - onie nie wiem czy jest to wina nagrywarki czy programu (nero 5.5.9.14)? Płyta się nagrywa w porzadku tylko treszczy tak jak winyl gdy się jej słucha. Jak Ktoś coś wie prosze o pomoc. Z góry dzięki.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:26. |