![]() |
Temperatura dysku
Cze.
Jaką temperature powinien mieć dysk Seagate Barracuda ATA V (ST380023A) 80GB ??? Bo w SpeedFanie mam 51 stopni i jest ikonka ognia. Pozdr. |
Ja maxymalnie "odnotowalem" 36C.
|
jest żle i to nawet bardzo, dysk się ostro przegrzewa i jeśli to b4 lub wyżej to dla nich max to 42C
musisz coś z tym zrobić bo to nie wróży długiego i zdrowego życia temu twardzielowi pozdro |
Temperayura porażka! Koniecznie zamontuj dla niego chłodzenie.
|
Ilość załączników: 1
A cz moglibyście mi powiedzieć co oznaczają poszczególne temperatury (jakiej są części komputera) bo zabardzo na chipach się nie znam.
|
a czy baraska V 40gb wiszaca na kablu ma odpowiednia temperature? czy trzeba jej wiatrak jakis zamontowac (nie wiem jaka ma temp bo dioda nie siega do dysku) - dodam ze pytanie zadaje 'troche' za pozno - bo one sobie juz tak wisza z rok...
|
jak możesz je bez obaw gołą :) dłonią dotknąć i nie są gorące to zostaw jak jest :) /ale moja jest chłodniutka :) ale jest chodzona pośrednio odciągiem z obudowy bo u mnie otwory wentylacyjne wypadają na wysokości zatok dla hdd/
pozdrófka ps jak tam walki okopowe ;) na uczelni |
dotknac moge bez obaw - choc jest ciepla - ma dosc cieple krawedzie - pewnie to celowy pseudoradiator - moze tedy sie czesc ciepla na obudowe przenosi
w kazdym razie jest znacznie zimniejsza niz nagrywarka po nagraniu 10 plyt z rzedu :) walki? troche przypomina Bastogne - jest 'tak sobie'... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:41. |