Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   Wciaz te problemy z napisami :) (https://forum.cdrinfo.pl/f16/wciaz-te-problemy-napisami-22306/)

Mac78 11.06.2003 21:43

Wciaz te problemy z napisami :)

Witam serdecznie

Mam nastepujacy problem. Otoz gdy kompresuje film z avi do svcd napisy zaczynaja sie coraz bardziej opozniac gdy proces kompresji jest w coraz bardziej zaawansowanym stopniu. Gdy odtwarzam film w divx'e i napisy z pliku .txt wszystko jest w porzadu, a gdy skonwertuje je do .srt a potem do .ssa i kompresuje przez Tmpgenc i Virtual dub z wlaczonym frame serverem, wystepuja te opoznienia. Prosze poradzcie mi co powinienem zrobic ? Gdzie tkwi blad ?

Pozdrawiam
Mac

Fafer 11.06.2003 22:42

Spróbój konwertować od razu do SSA Subtitle Workshop'em

Fantomas 12.06.2003 08:06

SubRip chyba też to potrafi. Widziałem w menu możliwość dynamicznej konwersji formatów (m.in. txt na ssa). Ale przypadkiem czy te opóźnienia nie są wprowadzane na etapie konwrersji materiału video? (może coś namieszałem, ale nie wszystko wiem - takie moje przypuszczenia - proszę mnie sprosować)
Miłego dnia

Mac78 12.06.2003 11:32

No wlasnie ja nie wiem czy te opoznienia nie wystepuja na etapie kompresji :( Jak convrtuje napisy ustawiam 25 kaltek i przy kompresji filmu do SVCD tez ustawiam 25 kaltek, wiec skad te opoznienia ? Nie wiem co jeszcze moglbym sprobowac zrobic, zeby zadzialalo normalnie.

CobraVerde 12.06.2003 11:43

a ile Fps ma twój divx ? pewnie 23.976... i do napisy też są pewnie do tej wersji. jak konwertujesz go do SVCD PAL (25 Fps) a Fps napisów pozostaje bez zmian to niestety napisy będą rozjechane...

Mac78 12.06.2003 16:44

Tak moj divx ma 23.976.. fps. Tzn co mam zrobic, zaczac konvertowac film do SVCD z szybkoscia kaltek taka jak wyzej ? I Napisy zostawic w spokoju ?

Pozdrawiam
Mac

Robs 12.06.2003 17:21

Dokładnie tak, wszystko zostaw na 23.976

Mac78 14.06.2003 05:35

Zrobilem tak jak mi poradziliscie i wszystko pieknie gra :) Wiedzialem ze moge na WAS liczycz. Grono expertow to grono expertow :) Jeszcze raz bardzo dziekuje za wszystkie porady.
Mam jednak jeszcze jeden maly problem, nie wiem tylko czy to nie jeste wina zabezpieczenia film. Otoz po kompresji do svcd, wszystko z napisami i dziwiekiem jest ok tylko od czas do czasu znika mi kolor. Czy to mozliwe zeby film w XVidzie byl zabezpieczony ? Czy moje ja cos krece ?

Pozdrawiam

irekbartnik 14.06.2003 23:02

ja robie do siebie filmy z avi do vcd programem DVDrip ten program jest ok pokazuje mu gdzie jest film i napisy a on reszte robi sam .
a tu pare opcji jake ma program
DVD-VCD
DVD-SVCD
DVD-AVI
AVI-VCD
AVI-SVCD
program jest cały po polsku u mnie przy procku amd 1600 i 256 ddr film jest gotowy po 2 godz

kowaal 17.12.2004 10:19

Sorki za pytanie nie zwiazane z postem, ale czy posiada ktoś napisy w wersji .stl lub .ssa do filmu TROY.

POZDRAWIAM
kowaal

Lwiczek 17.12.2004 15:35

Nie prościej samemu sobie przekonvertować?

kowaal 17.12.2004 17:07

Cytat:

Napisany przez Lwiczek
Nie prościej samemu sobie przekonvertować?

wyciagnalem napisy z innej wersji Troy tez na dvd-r tylko jakosc pozostawia wiele do zyczenia. napisy mam w formacie .sup ale zaden program subtitleworkshop i vobsub nie rozpoznaje tego formatu, twierdzi ze jest uszkodzony lub nieobslugiwany, wobec tego moze ktos ma juz te napisy?
probowalem dopasowac napisy od divx, ale porazka = nie dalem rady, chyba za malo doswiadczenia posiadam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:46.