![]() |
Czy...?
Witam po krótkiej przerwie:)
Chciałbym abyscie odpowiedzieli na takie krótkie pytanie... Czy mieliscie kiedyś wrażenie , że pewna chwila którą niby nigdy nie przeżyliscie mogła zdarzyc się wczesniej? |
deja vu?
matrix sie psuje, uciekajmy, agenci nadchodza... |
No co jakiś czas mam taki (d)efekt, który się nazywa deja-vu.
Ciekawe, jak to działa :) |
Prosze nie żartowac... nie chodzi mi konkretnie o matrixa....
Ale tak naprawde to takie pytanie psychologiczne. |
deja-vu?
czasem mam wrazenie ze takie cos sie dzieje. to chyba wina czegos nie tak z moim snem. ostanio tak mialem z przesiewaniem probek gleb - swiecie przekonany bylem ze kiedys ta scene juz widzialem/robilem to. ciekawe jaka jest tego przyczyna moze faktycznie pozmieniali cos w matrixie pzdrwm Nikita_Bennet |
Deja Vu,daja vecu,daja entendu-chyba tak sie to pisze.
Tzn -jiż widziane,juz przeżyte,już słyszane. Są to tzw.zafałszowania pamięci.Mózg produkuje fałszywe engramy i stąd takie wrażenia.Nie wiadomo dlaczego:) pozdrawiam |
efekt deja vu jest zwiazany z blednym interpretowaniem przez mozg informacji. jest to cos, co nigdy nie milo miejsca, a tobie sie wydaje, ze gdzies to widziales itd.
|
Cytat:
|
Cieszę sie że nie jestem sam. Może żeczywiscie to istnieje w naszej świadomosci. Może rzeczy które mamy zrobic ,zobaczyc , usłyszeć mamy już u siebie w głowie zakodowane kto wie.....
PS: Jesli mówie nie od rzeczy prosze mi to powiedziec to przestane... |
Mam czasami uczucie, że dana sytuacja już się zdarzyła. Jest to chyba normalne zjawisko u ludzi. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa. ???
|
Chyba wiekszosc z nas miala taki przypadek. Ja odczulem to pare razy.
|
ja takie filmy mam odkad siegam pamiecia :P
np. w tym tygodniu raz mialem te cale "de ża wu" :o :D dziwne zjawisko :blee: szczegolnie ze to trwa z sekunde ;) |
Cytat:
|
Hmm, w zasadzie wszyscy ludzie to maja. Mozliwe ze bierze sie to z tegom ze podczas pierwszych 2 lat zycia sni sie cale swoje zycie. Taka jest teoria zachowan dzieci w tym wieku, gdyz po urodzeniu czesto dzieci sie usmiechaja przez sen. Przynajmiej taka hipoteze i badania podaja na amerykanskich uniwersytetach na wydzialach przychologii.
|
heh deja vu -raz na dwa tygodnie sie zdarza :) i zawsze sie przytym smieje :) bo mi sie to podoba .. heh
nienormalny jestem :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:05. |