![]() |
problem z płytą audio
Skopiowałem kopię płytki audio. 18 ścieżek, w clonie (wiem, wiem lepszy eac, feurio), prędkość zapisu x4. Odczyt dvd Toshiba, zapis LTR48246s, płytka dysan (700MB)
Jak do tej pory i potem kopiowałem bez jakiegokolwiek problemu więc nie sądzę, że to problem w sprzęcie. Problem w tym, że przy odtwarzaniu 14 ścieżki słychać początkowo jakieś trzaski a później w ogóle nic nie słychać. Reszty utworów też. Kprobe zatrzymuję się przy przetestowaniu 67% płyty i kończy test jakby to był koniec płyty. Nero speed od 67% wyświetla same czerwone kwadraty. Czy winą może być to, że płytka była multisesyjna a clone miał ustawione odczytywanie tylko pierwszej sesji? Jakieś zabezpieczenie? Zewnętrzne obrzeża płytki mają zaznaczone cieniutkie pierścienie, jakby odznaczały ostatnie niesłyszalne ścieżki. Dodam, że wykonałem drugi zapis z tego samego obrazu i to samo. Niestety "oryginał" oddałem i będę miał go dopiero za kilka tygodni. Proszę o podpowiedzi |
tez nagrales 4x?
nowe plyty nie lubia takich predkosci - daj 12x... moze bedzie lepiej a najlepiej podmontuj obraz pod deamona i sprawdz czy dobrze gra nie - plyta wielosesyjna powinna sie dobrze zrzucic i nagrac przy tych ustawieniach |
a to nie wiedziałem, że x4 może zaszkodzić, mam taki nawyk po starym odtwarzaczu CD, który nie znosił inaczej nagranych płyt:blee:
ok, sprawdzę jeszcze deamonem |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:29. |