Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zamaskowany eMule (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zamaskowany-emule-22390/)

Krzycho83 15.06.2003 16:58

Po wyprobowaniu wyzszych wersji niz 28a dalem sobie z nimi spokoj, bo nie chcialem sie bawic portami, a poza tym 28a calkiem dobrze idzie. Zastanawiam sie teraz tylko nad modem LSD, podobno jeden z lepszych :>

kizio 15.06.2003 16:55

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)
Ta opcja 'zorro' wystepje chyba od wersji mulka 0,28b.
I od eMule Plus 1a :P

Krzycho83 15.06.2003 16:32

Ta opcja 'zorro' wystepje chyba od wersji mulka 0,28b.

DreamCrusher 14.06.2003 19:53

Cytat:

yahol napisa***322;(a)
Jak olewka, to olewka!
Nie bawi mnie roztrzasanie dlaczego kolo jest okragle.

Jaka znowu olewka?
Musiałem przeinstalować Winde (wirus) i nawet nie mam zainstalowanych
sterowników do karty i dźwięku (teraz ściągam service packa).
Jak skończę już to wszystko to poczytam FAQ i sprawdzę opcję "polacz ponownie, przy LOW ID".

yahol 14.06.2003 19:47

Jak olewka, to olewka!
Nie bawi mnie roztrzasanie dlaczego kolo jest okragle.

DreamCrusher 14.06.2003 19:39

Cytat:

kizio napisa***322;(a)
Wystarczy rozłączyć się z serwerem i połączyć na nowo do innego. Czsami będzie LowID a czasami HighID nie będziesz miał ciągle HighID!
No tak, ale wcześniej nawet przy LowID nie miałem muła zamaskowanego.

yahol 14.06.2003 15:59

A czy wy wogole czytacie FAQ Mula i Osla?
A taka opcje "polacz ponownie, przy LOW ID" znacie i macie odznaczona (co prawda na LSD-ale)?
A porty uzywane przez Mula, przeskanowane i otwarte?
Qurcze!

kizio 14.06.2003 15:46

Cytat:

zuk4u napisa***322;(a)
*UPDATE*

Znowu nie działa - tj. znowu mam LowID i zamaskowanego osła ((

Wystarczy rozłączyć się z serwerem i połączyć na nowo do innego. Czsami będzie LowID a czasami HighID nie będziesz miał ciągle HighID!

DreamCrusher 14.06.2003 15:15

*UPDATE*

Znowu nie działa - tj. znowu mam LowID i zamaskowanego osła ((

Smartek 14.06.2003 12:46

Moze i tak, ale ja juz mam tak tydzien! :/... na noc go zostawialem, a teraz kompa wylaczam, bo wiem, ze nie warto, zmienilem ten port jak mowil kizio, moze pomoze, ale najpierw czekam, az mi sie filmik z jackie chanem zassa z kazyy :)
pozdro ;)

DreamCrusher 14.06.2003 12:37

One zwykle są żółte przy LowID i masz większą szansę na utracenie połączenia z serwerem.
Jak miałem zółte strzałeczki, to ludzie ode mnie ściągali, więc nie przejmuj się, pewnie niedługo zaczną...

Smartek 14.06.2003 12:15

Jesli jestesmy juz 'przy mulku' to moze ktos wie dlaczego mulek moj po podlaczeniu do serwera (obojetnie jakiego) ma zawsze zolte strzaleczki na takiej kuli w prawym dolnym rogu, a na dodatek nikt ode mnie nic nie ssa, a mam duzo filmow i programow udostepnionych... zrodla plikow, ktore ssam 'rosna' do ok 100 i potem stopniowo maleja do 1 i nic sie nie dzieje! ...
Dodam, ze mialem podobny problem i pomogl format, a nie chce go powtarzac... prosze o uratowanie 'topiacego :D' sie mulka
pozdro ;)

kizio 14.06.2003 12:08

No więc wszystko zależy od tego jakie masz łącze i czy twój provider jest miły. No więc zaczynamy: wchodzimy to eMule -> ustawienia -> Parametry łącza i odnajdujemy okienko w które można wpisać Port TCP:
http://members.lycos.co.uk/kizio/port.gif

i wpisujemy tak jak na rysunku. Jeśli to nie pomorze to możemy jeszcze spróbować inne różne numerki po wpisywać. Ale jeśli to nie pomaga to kontaktujemy się z Providerem i prosimy o podanie otwartego portu. Jesli to nie wypali to nie ma już szans na "odmaskowanie" mułka.

DreamCrusher 14.06.2003 12:01

Problem rozwiązany dzięki Kizio'wi.
Wystarczyło w
ustawienia -> parametry łącza -> TCP wpisać 8080

Smartek 14.06.2003 11:58

@kizio, a jednak byloby lepiej jak tu powiesz, wtedy jak ktos bedzie mial taki problem, skorzysta z wyszukiwarki i znajdzie mu wlasnie ten temat, a tak to bedzie temat i zobaczy, ze trza sie z TOba skontaktowac :D ^_^
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:46.