![]() |
Zone Alarm Pro v.4.0 a forum.cdrinfo.pl
Ilość załączników: 1
Witam serdecznie, dnia dzisiejszego walczylem z ta wersja firewalla. Firewall filtrowal na tyle skutecznie informacje z serwerow ktore nie koniecznie sa zgodne z pewnym standardem, ze wyswietlalo mi ciekawe rzeczy jak np.: nie bylo opcji profil, nie wyswietlalo statusu tlena na forum.
Tak to wygladalo gdy nie ustawilem pewnej opcji |
Ilość załączników: 1
Przy programie Internet Explorer w opcjach powinno byc tak jak na zalaczonym screenie. Filtracja zajmuje sie tutaj opcja
"Enable Web Filtering for this program" Ogolnie rzecz biorac, ta wersja firewalla ma duzo wiecej opcji. Mozna ustawiac odpowiednie prawa dla poszczegolnych adresow IP/hostow i protokolow/portow jakimi mozna sie z nimi laczyc i z nami. |
Czyli ogolnie polecasz tego ZA?? Ja po formacie nie mam zadnego i az boje sie zainstalowac, mam problem, ktorego wybrac i czy mi cos da w ogole :D ^_^
pozdro ;) |
Polecam Zone Alarm Pro, ta wersja ma sporo opcji. Duzo by pisac o mozliwosciach tej wersji.
|
a ja mam Norton Internet Security i jestem w miare zadowolony ... przed formatem bardzo obiazal mi lacze a teraz jest luzik i wszystko chodzi jak trzeba. A do tego mam wlaczony Auto Live Update i na bierzaco sciaga dodatki do ochrony... Dodam jeszcze ze to jest wersja 2003
|
Witam!
ja wlasnie mialem maly problemik po uprade ZAP do wersji 4.0... ale po jego ponownym uruchomieniu wszystko smiga :) ZAP rOx |
Używałem do ładnych paru lat AZ, ale po skanie GFI LANguard Network Security Scanner dowiedziałem się, że nie jest taki dobry jak mi się na początku wydawało, kumpel mi polecił Kerio Personal Firewall i rzeczywiście jest o niebo lepszy, (mimo że trudny w konfiguracji), ale teraz jak ponowiłem skan to nawet mnie nie wykrył.
|
Hmm, polecam sprzetowe firewall'e cisco. Calkiem mile w konfiguracji.
Dla zwyklych uzytkownikow polecam stosowanie kilku firewallow jednoczesnie, gdyz sie uzupelniaja. |
khem, khem... a ile kosztuje ten ZAP?..
|
Sygate też jest świetny i prosty w konfiguracji. 8)
|
Cytat:
|
a jest jakis darmowy - a w miare skuteczny? albo free for personal use?
bo zerwalem ze slodzikami - a przyda mi sie cos jak wygasnie mi NIS |
|
Sygate dla użytku własnego (domowego) jest free. 8)
|
co do wygasniecia subskrypcji w NIS proponuje troche ciasteczek :chytry: 8) :chytry:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:50. |