Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   ToCA Race Driver PL ... jak kopiować? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/toca-race-driver-pl-jak-kopiowac-22401/)

matteo 14.06.2003 17:54

ToCA Race Driver PL ... jak kopiować?

Witam ;)

Mam pytanko, jak kopiować PL wersje ToCA ???
Pierwsza płytka jest zabezpieczona SafeDisc 2.9 ,Alcohol ślicznie obchodzi to zabezpieczenie, #2CD nie jest już wykrywany przez
Clony XXL, sprawdzam więc zabezpieczenie na 'Game Protection List' i ustawiam w Alcoholu najnowsza wersję SecuRom !!!

Wszystko ślicznie się kopiuje, instaluje.
Odpalam grę, a ta próbuje wymusić dostęp do Internetu, wiec blokuje go na firewall'u, wszystko pięknie ...
wchodzę w menu i odpalam tryb kariery i ... i nagle nieoczekiwany restart mnie dopadł :buu:

Płyty mają zabezpieczenie FADE powodujące restart, wie ktoś jak to ominąć? ((

Tak jest cały czas :buu: :buu: :buu:

Czy ma ktoś jakiś pomysł co zrobić żeby mnie w tak brutalny sposób nie wywalało?

Bidi 16.06.2003 08:31

Blindwritem - skopiowałem i chodzi bez problemu. Druga płyta chyba nie jest w ogóle zabezpieczona

matteo 17.06.2003 18:08

A mozesz opisać jak dokładnie to zrobiłeś ... bo mnie nie wychodzi :(
Opisz to, albo przedstaw na screenach, BŁAGAM :buu: :buu: :buu:

Do dnia dzisiejeszego mi nic nie wyszło ((

Maciej 17.06.2003 20:02

Drugą płytkę skopiuj normalnie w Alcohol 120% lub innym z profilem normal CD. Najpierw sprawdż na cdrw czy działa ...:)
A na 'Game Protection List' jest tylko wersja ENG. i nie znaczy to, że wersja Polska też jest zabezpieczona SecuRom.

................:)

matteo 18.06.2003 13:51

No dobra, drugą płytkę skopiowałem jako NORMAL CD ... a co z #1CD ???

Wykrywa mi SF 2.8 ; skoro piszesz, że PL może być właśnie zabezpieczona SafeDisc to jak to ugryźć ?!
Bardzo ładnie się zrzuca do obrazu przy tym zabezpieczeniu, ale jednak FADE ciągle pozostaje w takim obrazie i po instalacji ciągle mam reboot :buu: :buu: :buu:

Chyba ten tytuł zapamiętam do końca życia :(
Niech mi ktoś pomoze i napisze jak zrobić tą kopie (krok po kroku) bo naprawdę, już mi ręce opadają od ciągłych reboot'ów ((

HELP ME !!! :idea:

Shrek 18.06.2003 14:48

widze z konfiguracji twojego kompa że posiadasz Liteon 40,spróbuj skopiować płytke z S.D. programem burndrive ,zaznacz te wszystkie 3 opcje z prędkością zczytywania i nagrywania x4.Z tymi ustawieniami kopiuje SD2.9 , natomiast alkoholem nie udało mi się zrobić poprawnej kopi.

matteo 18.06.2003 19:46

Shrek: BurnDrive'em też mi się nie udało :|

Ludzi, niech mi ktoś pomoze! Może jakiś opis na www, cokolwiek ...
To jest chyba najgorsze zabezpieczenie z jakim do tej pory się spotkałem (gratulacje dla Codemasters)
i siedzę już przy tym kilka dni, nie licząć ciągłych restartów :buu: ((

Moze jeszcze ktoś ma jakiś cenny pomysł ??? :(

Shrek 18.06.2003 20:31

może tu tkwi błąd

z przewodnika Vluki -
VII. Blacklisty.
Najnowsze zabezpieczenia mają 'blacklisty' - jeśli zabezpieczenie odkryje, że blacklistowany program znajduje się w pamięci/na dysku/w rejestrze to odmówi uruchomienia zabezpieczonego programu. Takie programy znajdujące się na czarnej liście to:
- Insektors
- Playbackup
- Daemon Tools
- FantomCD
- Alcohol 120%
- CloneCD Tray z opcją Ukryj nośnik
Więc jeśli kopia nie działa a Ty masz zainstalowany jeden lub więcej z powyższych programów to już wiesz co robić Aby uniknąć blacklisty nie używaj dwóch pierwszych programów w ogóle, co do DT, FantomCD i Alcohol-u - zawsze instaluj najnowszą wersję jeśli ich używasz i zawsze zmieniaj ID Producenta i Produktu dla ich wirtualnych napędów.

matteo 18.06.2003 23:34

Ale co ma do rzeczy odmowa uruchomienia gry, jeśli poprostu wali mnie w łeb FADE ... wali mnie każdym restartem ((

Vluka opisał dlaczego gry się nie chcą uruchomić, a tutaj problem polega na ciągłym kopiowaniu (do obrazu)
dodatkowego zabezpieczenia FADE, którego za cholere nie mogę unicestwić :buu:
Tak więc, może jeszcze jakieś pomysły :idea:
Jak pozbyć się tej cholery, rodem z Codemasters?

To jest tragiczne, nigdzie w sieci (nie znalazlem) nie ma opisu, jak pozbyć się tego "gremlina" ??? :(

POMÓŻCIE :buu:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:45.