![]() |
Wiesz, oczywiście zrobisz, jak chcesz, ale przy krążących obecnie w sieci wirusach pocztowych ja jednak bałbym się wyłączyć skanowanie poczty przychodzącej (bo skanowanie poczty wychodzącej dla nieznanych mi powodów faktycznie trwa bardzo długo, i gdy korzystałem z modemu, wyłączyłem je), ale pocztę przychodzącą skanuję zawsze. Sprawdziło się to w akcji już ładne parę razy, a dosłownie parę dni temu uchroniło mnie przed atakiem wirusa BugBear, który załatwił bardzo wiele komputerów, a którego skanery na serwerach poczty nie zawsze wychwyciły.
Osobiście - nie radzę. Działający komputer jest dla mnie cenniejszy niż parę groszy więcej za połączenie. |
moze sproboj reinstallki tego NIS 2003, wtedy ustaw zeby nie skanowal i zobacz jak będzie
|
jak wyłączyć skanowanie poczty w NIS 2003 ?
Ilość załączników: 1
dzień dobry wszystkim
mam mały problem z wyłączeniem automatycznego skanowania poczty e-mail w programie Norton Internet Security 2003 PL w opcjach programu oczywiście to wyłączyłem ale nadal skanowanie jest przeprowadzane - odebranie i wysłanie poczty trwa baaaardzo długo w plikach pomocy do tego programu znalazłem tylko to, co już zrobiłem - wyłączenie skanowania |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:02. |