![]() |
nagrywac ponizej tego odjetego
|
Cytat:
|
Cytat:
Dziwaczne te wieże:( |
oprocz fizycznych roznic w budowie plytki (z tym nic nie zrobisz) trza jeszcze pilnowac zeby nagrana plyta zgadzala sie ze specyfikacja CD-DA a dokladniej chodzi o to ze wierze sa zwykle glupie i do wykrywania konca plyty wykorzystuja obszar lead-out ktory powinien miec dlugosc co najmniej 90sek zeby wieza to zalapala (cedeki komputerowe dzialaja troche inaczej wiec latwiej o nadpalenie) - jak nadpalasz to najpierw sprawdz plytke cd-speedem na max dlugosc i odejmij od tego 90sek (albo okolo 13mb) i staraj sie nie nagrywac wiecej jak ta wartosc ktora ci wyjdzie
inna sprawa ze niektore wierze maja blokade ktora wykrywa czy plyta to cd-da czy cd-r na podstawie ATIP i blokuje odczyt cdr (i z tym gow** zrobisz) |
Cytat:
Samo dostanie się do lasera to istny horror. Philips tak dziwnie składa te wierze że panel jest połączony z szkieletem :blee: Cytat:
Czyli jak nagrywać żeby wieża nie miała problemów z czytaniem. Co właśnie mają w sobie takiego orginały czego nie mają własne składanki? Prosiłbym Cie o małe rozwinięcie tej kwestii, o której wspomniałeś wyżej, a chciałbym o tym wiedzieć. :3msie: |
mialem kiedys problem z cd-audio przepalona - jak nie da sie rownych 90sek lead out (tak jak zapisano w standardzie) to wierze i zmieniarki samochodowe maja problemy z zobaczeniem plytki - z tym trzeba uwazac
|
Cytat:
|
Cytat:
|
cd-text nawet anulowałem bo nie miałem nazw, tylko Audio Track 1..2..3 itd.
Nagrywałem DAO zwykły! Właśnie coś mi się tak zdaje, że mi te pare sekund zjadło. Zmieniłem też odstęp między utworami na 1 sekunde. Jeśli kogoś to interesuje to nagrywałem Boba Marleya Antologie 25 kawałków ;)8) Inna sprawa, że wkurza mnie moja wieża, która raz czyta płyty raz nie. Najchętniej czyta tylko orginały:blee: to sobie foche strzeliła co nie??? ;) Czas na czysczenie Lasera, ale śrubokręt gwiazdkowy to ja nie wiem skąd wezme. Taka dziwna gwiazdka. Kiedyś mi pomagał kumpel, ale straciłem z nim kontakt. Trzeba się będzie przejść do sąsiada serwisanta i sypnąć mu dyszke czy coś tam :) Dzięki za opinie, ale zaskoczył mnie ten błąd.:( |
spoko plytka jest dobra nie martw sie nic z tracków nie stracisz to prawda pewnie lead out nie nagral sie caly czesto tak mam przy nagrywaniu audio (moja wypalarka obsluguje overburn)
|
Cytat:
|
Cytat:
mówisz o skonwertowaniu na mp3 czy wave, a może o zobrazowaniu płyty? Bo wiesz Tracków bezpośrednio się nie kopiuje na dysk!;) |
sprobuj ja skopiowac na hdd. jesli sie skopiuje to znaczy ze jest dobrz.
|
Zaznaczam, że ten model nie ma problemu z overburnem (LG 48X24X48X) i wcześniej nagrywałem już pare płytek z overburnem i nagrały się dobrze.
Czyli stawiacie loodziska na to, że płyta jest nagrana dobrze??? |
Pewnie LEAD OUT ci się już nie zmieścił i nie cały się nagrał, stąd błąd
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:36. |