![]() |
nagrywarka Teac
kopia wiadomosci z pl.comp.pecet
Witam Wziołem od znajomego nagrywarkę Teac CD-W540E (40x12x48). Problem jest taki ze ona nie działa. Dlatego ja dostałem. Chodziła miesiąc i nie była szczególnie zarzynana. Przestała czytać cokolwiek i zapisywać. Klapka się tylko otwiera. Może ktoś z grupy miał lub słyszał o podobnym przypadku. I powie mi co mogło się stać. Jak jest u Teac z ich firmowa gwarancja nie ta od sprzedawcy. Bo znajomy kupił już nowa nagrywarkę ale może da się ta dać na serwis producenta. Pozdrawiam Krik |
A przypadkiem nie padła w skutek błędu podczas upgrade'u BIOSu? To by tłumaczyło, dlaczego Twój znajomy nie dał jej do serwisu...
Zawsze możesz się dowiedzieć gdzie jest punkt serwisowy Teac w Polsce i się tam wybrać lub posłać im nagrę. |
Witam!
a ja myslalem, ze nie ma punktow serwisowych w Polsce i trzeba wszystkie napedy Teac wysylac do Niemiec... ale moze sie myle? |
Hmm... Może masz rację, ja osobiście Teaca nie mam i nie orientuję się jak to wygląda.
|
Cytat:
|
Czy kompu widzi nagrę ?
Suchaj jeśli kompu widzi nagrę to sam zrób upgrade firmware. Zazwyczaj producenci dołączają program windowzowy razem z flashem lub oddzielnie. Spróbuj, bo te pomysły z serwisem w Niemczech to jednak kłopot. :P . Wejdź na stronę producenta i pociągnij co mówię.
Z góry i z dołu powodzenia 8) |
heh jak by bios padl to system operacyjny ba nawet bios nie zobaczy nic i jak ma czytac CD skoro nie ma wogole cdromu czy nagrywarki.
|
szkoda ze nikt nie zapytal czy nagrywarka jest widziana przez bios/system.
jesli tak to flashowanie spod windy (bo takie flasherki teac robi=ja sie z takimi spotkalem). jesli nie widzi to mozna pobawic sie z przepinaniem napedow i flashowaniem. pzdrwm Nikita_Bennet |
mialem podobny problem padla i nie nagrywala...oddalem do serwisu i mi dali 52x
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:06. |