![]() |
nagrywarka LG X48
moja nagrywarka lg X48 rozwaliła mi płytkę za 169 zł,co mam zrobić??,jest na gwarancji,ale kto zwróci mi za płytkę??i czy podlega to gwarancji??
|
Płytka za 169zl?????????????
|
Cytat:
Napisz do producenta/dystrybutora plytki, przeciez innych Twoj sprzet nie rozwala... :) |
ano chyba ze tak. WOW. No wlasnie powiedz ze od xxx dzialaja ok. NAgle po wlozeniu ich plyty i rozpoczeciu zapisu komp sie wiesza!
|
Cytat:
|
Re: nagrywarka LG X48
Cytat:
|
Kiedys czytalem artykul w ktorym bylo napisane ze podczas zakupu licencja ktora dostajemy z kopia jest TYLKO I WYLACZNIE na ta kopie (ktora dostalismy z licencja) i nie mamy prawa zadac wymiany nosnika jezeli ulegnie znieszczeniu (ba - z tego artykulu wynikalo rowniez ze nie mozna robic sobie kopi bezpieczenstwa - jak wiec mozna sie ustrzec przed takimi wypadkami? - kupic CDROM 4x ?)
|
Pękanie płyt w czytniku to jedno a LG to drugie. Sam przeżyłem taki horror, ale wrazenia dźwiękowe pamiętam do dziś - dosłowny wybuch płytki ;)
Płytki najczęsciej pękają ze względu na złe ich wyważenie - więc prawdopodobnie dostałeś wadliwą płytkę. Tu nie ma winy palnika choć jak mówie LG czasem za szybko chulają, ale to cd-romy, więc do palnika bym nic nie miał. Staraj się o wymiane płytki! Wygrzeb z nagrywarki części płytki, a nagrywarke możesz im zanieść jako dowód bo w środku zawsze będą jakieś części wszystkich nie wygrzebiesz! Ja wygrzebałem ile się dało i napęd działał bez zarzutów. Inna sprawa, że potem się rozpadł (cdromek LG 48X ). |
Dzięki za odpowiedzi,płytka to niestety był oryginał"Championship Manager 4":(( nie wiem czy to możliwa przyczyna że nagry2warka była zfleshowana do X52 ??
|
Cytat:
Walcz o to aby wyjść na prostą! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:56. |