Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   nagrywarka LG X48 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywarka-lg-x48-22434/)

cristobal 15.06.2003 17:24

nagrywarka LG X48

moja nagrywarka lg X48 rozwaliła mi płytkę za 169 zł,co mam zrobić??,jest na gwarancji,ale kto zwróci mi za płytkę??i czy podlega to gwarancji??

Kasprzak 15.06.2003 17:42

Płytka za 169zl?????????????

Gorzala 15.06.2003 17:55

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
Płytka za 169zl?????????????
Pewnie jakis oryginal... ;)
Napisz do producenta/dystrybutora plytki, przeciez innych Twoj sprzet nie rozwala... :)

Kasprzak 15.06.2003 18:01

ano chyba ze tak. WOW. No wlasnie powiedz ze od xxx dzialaja ok. NAgle po wlozeniu ich plyty i rozpoczeciu zapisu komp sie wiesza!

Gorzala 15.06.2003 18:02

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
ano chyba ze tak. WOW. No wlasnie powiedz ze od xxx dzialaja ok. NAgle po wlozeniu ich plyty i rozpoczeciu zapisu komp sie wiesza!
...chyba, ze sie rozpadla w nagrywarce... :)

SEBAW 15.06.2003 18:15

Re: nagrywarka LG X48

Cytat:

cristobal napisa***322;(a)
moja nagrywarka lg X48 rozwaliła mi płytkę za 169 zł,co mam zrobić??,jest na gwarancji,ale kto zwróci mi za płytkę??i czy podlega to gwarancji??
Jeżeli to jest oryginał to (była) płyta powinna zostać wymieniona na nową, pozbawioną wad. Oczywiście musisz udowodnić im to i pokazać pozostałości po płycie. Nie wiem, czy każde firmy tak robią, ale aby utrzymać się na rynku muszą dbać o swoich klientów.;p Spróbuj, a może Ci się uda...

pawelblu 15.06.2003 18:58

Kiedys czytalem artykul w ktorym bylo napisane ze podczas zakupu licencja ktora dostajemy z kopia jest TYLKO I WYLACZNIE na ta kopie (ktora dostalismy z licencja) i nie mamy prawa zadac wymiany nosnika jezeli ulegnie znieszczeniu (ba - z tego artykulu wynikalo rowniez ze nie mozna robic sobie kopi bezpieczenstwa - jak wiec mozna sie ustrzec przed takimi wypadkami? - kupic CDROM 4x ?)

CIAPEK 15.06.2003 22:48

Pękanie płyt w czytniku to jedno a LG to drugie. Sam przeżyłem taki horror, ale wrazenia dźwiękowe pamiętam do dziś - dosłowny wybuch płytki ;)

Płytki najczęsciej pękają ze względu na złe ich wyważenie - więc prawdopodobnie dostałeś wadliwą płytkę. Tu nie ma winy palnika choć jak mówie LG czasem za szybko chulają, ale to cd-romy, więc do palnika bym nic nie miał.

Staraj się o wymiane płytki! Wygrzeb z nagrywarki części płytki, a nagrywarke możesz im zanieść jako dowód bo w środku zawsze będą jakieś części wszystkich nie wygrzebiesz! Ja wygrzebałem ile się dało i napęd działał bez zarzutów.
Inna sprawa, że potem się rozpadł (cdromek LG 48X ).

cristobal 15.06.2003 23:17

Dzięki za odpowiedzi,płytka to niestety był oryginał"Championship Manager 4":(( nie wiem czy to możliwa przyczyna że nagry2warka była zfleshowana do X52 ??

CIAPEK 15.06.2003 23:20

Cytat:

cristobal napisa***322;(a)
Dzięki za odpowiedzi,płytka to niestety był oryginał"Championship Manager 4":(( nie wiem czy to możliwa przyczyna że nagry2warka była zfleshowana do X52 ??
no w sumie to mogła strzelić jakąś foche, ale to mało prawdopodobne. Ja nie flashowałem tego modelu, uważam, że nie ma sensu! :)

Walcz o to aby wyjść na prostą!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:56.