![]() |
Co racja to racja. Ale niestety narazie nie planuje zakupu FW. ;)
|
oki - ale jako¶æ takiego d¼wiêku bedzie ¿a³osna, bo g³o¶niczek jest ma³y a kamera i tak sama dosyæ kiepsko nagrywa... ale przynajmniej móg³by¶ unikn±æ pog³osu i szumów...
|
Hmm.... niekoniecznie ja j± musia³em kupiæ. A pozatym ju¿ jak nagrywam to z d¼wiêkiem. Robie tak jak pisa³em wy¿ej (mikrofon).
|
Cytat:
|
Nie próbowa³em bo to troche kosztuje a u mnie z kas± nie najlepiej.
|
a próbowa³e¶ u¿yæ wogóle FireWire ??? bo moim zdaniem powinno to rozwi±zaæ problem. ten typ po³±czenia jest najlepszy i wskazany dla kamer cyfrowych...
|
OK spoko thx za rade. Napisa³em ¿e obojetnie do jakiego zgrywam to nie ma d¼wiêku czy to avi czy mpeg. Co do FW to chyba nie jest konieczne poniewa¿ jak pisa³em programem Ulead DVD Workshop uda³o mi siê nagraæ film z kamery z d¼wiêkiem. Ale tylko tym programem.
Pozdrowienia :) |
chodzi³o mi do jakiego formatu zgrywacie na twardy dysk. czy najpierw do AVI (domy¶lnie) czy odrazu do mpeg1/2 ?
a model kamery ma du¿e znaczenie bo wtedy mo¿na sprawdziæ jakie po³±czenie z kompem oferuje. i dzieki temu dowiedzia³em siê z jej specyfikacji, ¿e posiada: "iLink DV (IEEE 1394) input/output; audio input/output; stereo minijack; mic input; USB (for digital stills and MPEG video)" wynika z tego ¿e za pomoc± USB mo¿na przes³aæ do kompa tylko fotki i chyba sam obraz a do przes³ania kompletnego sygna³u potrzebne jest po³±czenie przez FireWire (iLink DV). :P :P :P ja korzystam z FW i softu Uleada i nigdy nie mia³em ¿adnych problemów... |
Aha zapomnia³em dodaæ w ka¿dym formacie nie ma d¼wiêku.
|
Podczas zgrywania nie mam d¼wiêku. Uda³o mi siê nagraæ z d¼wiêkiem w Ulead DVD Workshop tym programem, ale to co¶ musia³o siê przestawiæ, ¿e zadzia³a³o no ale tam s± tylko 3 formaty (DVD VCD SVCD). My¶le ¿e kamera nie ma tu znaczenia (SONY DCR-TRV18E), po³±czona jest z kompem przez USB. Ale znalaz³em sposób na ten d¼wiêk. Zrób tak jak ja mianowicie w³±cz mikrofon i podstaw go pod g³o¶nik kamery i nagraj tak. Ja tak zrobi³em i posz³o z d¼wiêkiem wiem ¿e max kombinacja ale zawsze a jako¶æ d¼wiêku jest spoko. Napisz czy tobie siê uda³o tym sposobem!!!:idea:
|
a do jakiego formatu zgrywacie ? i jak to kamera ? po³±czenie do kompa przez FireWire ?
|
Mam to samo! Obraz jest,lecz bez d¼wiêku. Czy w trakcie zgrywania masz d¼wiêk, czy te¿ go brakuje?
|
Problem z d¼wiêkiem w Uleadzie!!!
Witam Wszystkich!!
Zgrywam materia³ z kamery i plik koncowy otzymuje bez d¼wiêku mo¿e kto¶ mo¿e mi pomóc jak poustawiaæ opcje czy co¶. Mo¿e kto¶ mia³ podobny problem, proszê o pomoc. Nagrywa³em takimi programami jak: Ulead VideoStudio 6, Ulead DVD Workshop, Ulead MediaStudio Pro 7.0, Ulead DVD MovieFactory 2 i ca³y czas to samo bez d¼wiêku z filmu. Nagra³em tez darmowym programikiem (Pixela ImageMixer), który by³ na plytce z kamer± i g³os w filmie by³. :help: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:31. |