![]() |
No ale po co Ci kilka kont? Do rozmawiania wystarczy jedno konta - masz inaczej, bierz Psi, powstało dla CIebie :)
Zasoby sa w protokole, wiec kazdy klient musi je obslugiwac :) nawet taki RhymBox ;) |
Cytat:
a przełączanie się (na to RBox pozwala, poprzez profile) jest bez sensu - po to jest komunikator aby być online skosowałem już RhymBoxa to trudno mi sprawdzić - pozwala on przynajmniej na używanie zasobów? |
a po co chcesz sie logowac do 5 serwerów naraz? jesli tego potrzebujesz trzymaj sie Psi ;)
|
Cytat:
tak jak w Psi |
możesz się jednocześnie zalogować do serwera jabbera, gadu-gadu, msn, icq, yahoo itd.
|
@trinity, jak juz taką reklamę robisz RhymBoxowi, to mi powiedz czy ja w nim mogę jednocześnie być podłączonym do kilku kont/serwerów? Oczywiście nie mówię o zasobach.
Mi nie udało się go tak skonfigurować (wiela nie próbowałem), jeśli się nie da - to jest do bani :) |
|
Dokladnie, mnie tez padlo. Ale juz chodzi. Ja tam uzywam tlena do gg i wszystko dziala jak powinno.
Pozdrawiam. |
jak już sobie tak dyskutujemy o komunikatorkach: zdaje się, że własnie w tej chwili gg padło - nie mogę połączyć się a wszyscy na forum w statusie mają "?"
jak to gg działa? jest tam tylko jeden serwer, czy jak? |
No nie przesadzaj, Gadu-Gadu też święte nie jest, za ujawnienie dziur w GG straszyło prokuratorem ;)
|
hmm - siec tlen ma dziure w zabezpieczeniach - pisano o tym na jamie mastaha...
i problem by bym maly - dziura jak dziura - tylko ze firma od tlena zaregowala na ujawnienie dziury wywaleniem watku na forum i skasowaniem wszelkich wzmianek na ten temat... zenada |
Cytat:
warto wyłączyć opcję "friend only" w transporcie gg jesli nie wyłączysz bedziesz "niedostępnym" dla niezautoryzowanych userów gg niby no problem, ale np. słoneczko gg na forum.cdrinfo.pl będzie zawsze czerwone aby wylaczyc opcje, otworzyc okno rozmowy z transportem gg, wpisac help, enter, a potem fo i friends only bedzie off |
pytanie co do jabbera - jak chce sie laczyc z gg albo tlenem to wyskakuje pod swoim ID czy pod id bramki gg/jabber?
|
Cytat:
przy okazji info o bezpieczeństwie w komercyjnej sieci jabberowej Tlen.pl (tak, tak, to jest oparte na technologii jabber, jakby kto nie wiedział): http://www.jabber.itn.pl/modules.php...rticle&sid=215 podsłuchiwanie przez operatora serwera... masz rację, ryzyko jest. Połączenia bezposrednie byłyby wyjściem, ale tracimy też wtedy trochę funkcjonalności (ex: niemożność zostawiania wiadomości). Ratunkiem byłby własny serwer :) Ja nie mam czasu bawić się w to, ale jeślibyś Ty chciał, oddam książkę "Programming Jabber" O'Reilly :) |
Cytat:
Since January 1999. Ja pierwszy raz korzystałem chyba jakoś latem 2000. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:59. |