![]() |
DMA, puste plyty...
1. Czy to prawda, ze wlaczenie DMA dla CD-ROMu powoduje jego czestsze rozpedzanie sie i hamowanie?
2. Czy jesli w BIOSie nie mam opcji UDMA to wlaczenie DMA w Windowsie ma jakis sens? 3. Czemu czasami caly proces nagrywania pod Nero 5.5.9.9 wyglada poprawnie. Wszysciutko przebiega normalnie a po wlozeniu nagranej plytki do napedu okazuje sie ze jest pusta i nie mozna juz nic na nia nagrac? O co chodzi? |
radze ci przeczytac dokładnie ten topic
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...5&pagenumber=1 znajdziesz tu odpowiedzi na swoje pytania |
hmm dzieki, ale nie znalazlem na tej stronce odp na zadne moje pytanie...
moze troche bylo,ale pobieznie... |
Re: DMA, puste plyty...
Cytat:
2. ma sens i tez możesz to sprawdzić mierząc szybkośc transferu (nawet zegarkiem) 3. zaaktualizuj nero na wszelki wypadek (5599 - mnogo problemów), dowiedz się wszystkiego o aspi, potestuj "pustą" płytę różnymi programami diagnostycznymi, może masz kiepskie nosniki a moze nagrywarka Ci pada |
Dziex pali za konkretne odpowiedzi...
faktycznie co do pkt 3 - nosniki byly najtansze z mozliwych ale po przejsciu na verbatimki wszystko dziala bez zarzutow...dzieki Nero takze zaktualizowalem(5.5.10.35)...dzieki |
ad3: cos takiego jak opisujesz mialem kilka razy z CDRW - prawdopodobnie wywalily mi sie ASPI (poszedl format c: bo i tak winda miala ponad 2miechy)
|
Tak tak CrazyLucas. Masz racje. Ja tez ten problem rozwiazalem dopiero formatem.Teraz wszystko chodzi zgrabnie i pieknie...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:51. |