![]() |
Telefon w Idei Optimie
Mam zamiar sobie kupić telefon na abonament w Idei Optimie. Ale nie wiem który. Wg mnie są dwie firmy które produkuja dobre aparaty Simens i Nokia. Proszę o opinie którą markę wybrać i jaki model.
|
hmmm..
http://www.idea.pl/portal/map/map/ph...Nokia&ftarget= z Nokii bralbym: 6310i, 6610 , jednak ja jestem stary siemensiak ( od 4 lat) wiec polecam w szczegolnosci ME 45!!!-super, i S55-swietny, Ja tam wole byc w Erze! |
Witam!
nie bierz Siemens'a, bo ich bateria jest slaba, tzn na poczatku jest OK ale pozniej sie kaszani... juz tak 3 razy mialem z roznymi modelami. Polecam goraco NOKIE praktycznie kazda NOKIA jest dobra, tu masz fajne telefony, tylko zorientuj sie ktore z nich sa w abonamencie http://www.nokia.com.pl/nokia/telefo...e/index20.html ps. IDEA to bardzo dobry wybor |
.http://www.gsmonline.com.pl/telephones/
Na tej stronie masz chyba wszystkie modele telefonow jakie sa dostepne na rynku. Ja mialem tak Siemensa (S45) jak i Nokie (8210 i 3330) i uwazam ze kazda z tych firm jest warta pieniedzy:). |
@remix:z tymi bateriami to prawda, ale mnie trafil sie szczesliwy model. Bateria trzyma tydzien na pelnym bawieniu 5 dni. Moj tata kupil i tez jest ok. Zalezy od szczescia. Ja osobiscie polecam siemensy, ale do nokii nic nie mam. Tak samo z Erą, bardzo ją polecam bo ja znam od stop do glow, a idei nie!
|
Witam!
mam pomysl.. moze nie rozpoczynajmy rozmowy, ktora siec jest lepsza bo zacznie sie wojna.. kazdy wybiera to co lubi lub do czego ma przekonanie... skupmy sie na dobrych i zlych cechach telefonow. Ja nie stwierdzilem, ze Siemens'y sa zle... mowie tylko, ze mi sie trafilo 3 razy, a moim znajomym tez sie to trafialo, wiec cos jest z tymi bateriami nie tak. Co do Nokii to bardzo wiele 8210 (bo taka wlasnie mam teraz) mialo wadliwy wyswietlacz - jakos moj egzemplarz trzyma sie rewelacyjnie zarowno bateria, jak i wyswietlacz. Tak jak powiedziales kasprzak - kwestia szczescia. |
@remix:
no wlasnie, wojna na pewno by sie zaczela. @sorty a wiec: 6310i chwalc mozna za profesjonalizm, troche jednak za duza. Ogolnie ten telefon jest dobry na maxa. 6610 - bajerek - to nie jest telefon do pracy, radyjko, kolorowy wyswietlacz, aparacik, ktory trzeba kupic za 300zl. co do siemensow: ja mam Me45- to jest profesjonalny telefon tak jak 6310i: irda, gprs, terminarz, dyktafon, glosnomowiacy, konferencje, 2 ksiazki, wbudowany modem, S55 juz nie ma. Jak chcesz profi bierz 6310i albo Me45! |
mialem n3310&28210
obecnie n6310i - czy jest duza - moze ale nikt nie ma problemu z trafieniem w klawisze (wada n8210). telefonik (6310i) fajny, bateryjka trzyma wystarczajaca dlugo (ponad tydzien), niezla ksiazka telefoniczna, oczywiscie dobry kalendarz, czyli to co powienien miec telefon wg mnie. pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
to jest bzdura akurat! nie wiem jakie grube palce trzeba miec, aby miec problemy z trafianiem w klawisze! Mam Nokie 8210 i nie mam zadnych problemow z trafianiem w klawisze - odstepy miedzy nimi sa takie, ze bez problemu mozna bardzo szybko pisac sms czy normalnie korzystac z telefonu. |
Cytat:
zalezy jakie ma sie lapki. jak masz jak panienka to fakt. ja nie mialem wiekszego problemu (uzywalem go 1,5 roku=najdluzej ze wszystkich). znajomi mieli - czemu - jak bys robil fizycznie przez 25 lat to tez mialbys problemy. pzdrwm Nikita_Bennet |
Witam!
nie mam lapek jak panienka, a jakos nie sprawia mi to wiekszego problemu. a co do robienia fizycznie przez 25 lat... jak ktos ma tak zniszczone/zgrubiale (czy jakkolwiek tego nie nazwac) palce to jego pech, ale nie mozna od razu mowic, ze nie da sie trafiac w klawisze! |
Cytat:
kazdemu wedle potrzeb - w efekcie n8210 ma male klawisze i trudno trafic. a, ze nie jesetm jedynym uzytkownikiem karty ktora mam lepszym rozwiazaniemjest 6310i. pzdrwm Nikita_Bennet |
Only Siemens.
Jeśli wybierzesz siemensa to zapraszam na stronę www.siemensiak.pl Znajdziesz tutaj jak przerobic, naprawic tel, wszystku tu jest. Sam posiadałem juz kilka aparatów ów firmy. Weź sobie Me45 lub S55 :) |
Siemens! :spoko: nie bądź jak większość polskiej wiary co ma nokie i wybierz niemiecki sprzęt.;)
Mam SL45i choć trochę się na nim zawiodłem to nie jest zły, miałem przedtem dwa Siemensy! Toż to są czołgi, super telefony! Mój następny aparacik też będzie Siemens! |
Cytat:
Witam! hehehe Nikita... ja nie twierdze, ze 6310i nie jest lepszym rowiazaniem.. nie zgodzilem sie tylko, ze 8210 ma tak male klawisze, ze nie da sie trafic :D no dobra nie bedziemy generalizowac rzeczy... musze przyznac, ze nowe Nokie z serii 6xxx sa bardzo fajne |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:12. |